Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%30 oran veriliyor! Ne yapmalıyım?

Alsnylmz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar ben sol kolumdan rahatsızım geçen yıl üniversiteyi bitirdim iş başvurusu yaptığım yerlerler de ehliyetim h sınıfı olduğu için ve askerden muaf edildiğim için sürekli engelli raporu al öyle gel diyordu hastaneye başvurdum daha önce ehliyet için ortopedi kas iskelet sistemi %30 verilmişti. Gittim doktorlar ceketimi dahi çıkarttirmadi ortopedi sana nöroloji bakıyor dedi oran yazmadan yolladı nöroloji doktoru ben müdahale etmesem sağlamdır yazacaktı aman hocam sol kolumda sıkıntı var dedim öyle mi dedi şöyle baktı kaldır dedi kaldirabildiğim kadar kaldırdım %30 yazdı fizik tedavi de %30 yazdı bugün raporu aldım genel oran %30 bu sefer ortopedide hiç oran yok sinir sisteminden %30 önceki ehliyet için olan raporumda ortopedik engelli yazıyordu şimdi tanımsız yazıyor il sağlık müdürlüğüne gitsem bir sonuç alabilir miyim sizce ? Arada kalmak çok kötü ehliyet öyle askerlik öyle işverenler bunu görünce iş vermiyor hastane raporu %30 işime yaramıyor sizce napmaliyim ?

Ehliyet için rapor başka engelli raporu başka zaten sizin gibi durumlarda noroloji ve ftr ortak oran verir

Sol kolunuzdaki sıkıntı nedir sinirsel bi yaralanmamı var çünkü benimde sol kolum sıkıntılı bende rapor almak için heyete girdim tam olarak kullanamama rağmen %30 verdiler itiraz ettim şimdi baska hastaneyi bekliyorum

Mehmet18

Evet sinirsel hocam bende kullanamıyorum işin aslı hissetmiyorum da bazen yanıyor elim fark etmiyorum bile iki ameliyat geçirdim

Alsnylmz..hocam kolunuzdaki noröpati olabilir bence..bende de beyi,n kanamasına bağlı var noröpati yanma batma elektrik çarpması hissi ile..geçmiş olsun..

deathless

Teşekkür ederim hocam size de geçmiş olsun benim ki doğuştan ilk amelîyatimdan önce hiç kullanamıyormusum iki ameliyatla biraz toparladı şükürler olsun açıkçası kendimi bildim bileli böyle olduğu için alıştım böyle yaşamaya problem değil ama iş bulamıyorum maalesef o çok zoruma gidiyor

Alsnylmz

sizinde doğum sırasında sinirlerin zedelenmesiyle olan bir durum bu bendede var brakial pleksus zedelenmesi forumda bu zedelenmeyle ilgili konu var ordan aratıp bulabilirsiniz

rapora gelirsek aynı durum dediğim gibi bendede var sol kolumu kullanmakta sıkıntı yaşıyorum cok kısıtlı kol arkaya gitmiyor tam açılmıyor diğerine göre kısa ve ince vs vs olmasına rağmen %30 oran verildi ben itiraz ettim başka hastanede bidaha heyete giricem çünkü benim gibi olan arkadaşlarımız %40 ve üzeri raporlar almışlar bu biraz doktorların iş güzarlıklarından kaynaklı olan bişey oranı düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar çünkü bizim mevcut tabloya göre en yüksek %60 en düşük %40 almamız lazım(kol çok kısıtlıysa tabi) bu durumda sende itiraz et doktorlara kolunu tam olarak kullanamadığı söyle bu durumun kişisel yaşantını etkilediği söyle iş bulmadığı belirt yoksa dikkate almazlar.

Son olarak Nöroloji sende EMG istemedi emg çekilmen lazım bu önemli.

Mehmet18

Teşekkür ederim hocam inşallah pazartesi Ankara il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceğim umarım olumlu olur süreç yorucu ve yıpratıcı.

Merhaba sag kolumda brakial pleksus rahatsızlığı var 2010 yılında askeri rapor üzerinden değerlendirip %26 oran verildi yeniden rapor almak istiyorum itiraz sonrası hastaneyi il sağlık müdürlüğümü belirliyor bizim söyleme hakkımız varmıdır varsa ankarada rahatsızlıgı tam anlamıyla degerlendiren hastane hangisini önerirsiniz teşekkürler.

cuzza

il sağlık müdürlüğü ikinci hastaneyi kendi seçiyor yada iki tane öneriyor oranlar arasında farklılık varsa hakem hastaneye yönlendirir 3. hastane yani ilinizden yada başka hakem hastane olan ilden hakem hastanesinden aldığınız rapor kesin rapordur geçmiş olsun bildiklerim bunlar yinede sizi yanıltmış olmayayım il sağlık müdürlüğünü bir arayın geçmiş olsun

Üst Alt