Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%30 ortopedik engel ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

KARTAL3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

sol ayağımda %30-%35 düzeyinde ortopedik engel var. aldığım durum bildirir raporda. Plnat felskiyon orta- ekstansiyon tam kısıtlı- topuk inversiyon orta- bas parmak bozukluğu- ayak bileği ve topuk cilt kaybı- ayrıca ayağın alt bölgesinde planater yüzeyde greft olduğunda uzun süre ayakta durmaması önerilir seklinde yazıldı. ayrıca ayağımda his kaybı da var. bastığım zaman taban hissiyatım normal değil. bastığımı hissedemiyorum.

ÖTV muafiyetli araç alımı için başvuru yapsam %30-%35 düzeyinde ortopedik engel için muafiyetli araç almak için rapor alabilir miyim? engel oranı %40 altında olduğu zaman vergi dairesi bu raporu kabul eder mi ?

Diğer bir sorum da kurumsal bir şirkette çalıştığım için mesleğim gereği engelli durumda olamamam lazım. ÖTV muafiyeti için rapor aldığım zaman bu rapor neticesinde genel olarak engelli durumuna düşer miyim.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aldığın raporda tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı başvurmadan önce de ilindeki sağlık il müdürlüğünde de ayrı bir heyete girip araç kısıtlama kodları alman gerek

KARTAL3434, rapor aldığınız takdirde engelli olduğunuz resmileşecek (rapor e-nabıza düşer) işyerinde sorun olabilir dediğiniz için uyarmak istedim.

Merhaba,

1 evet ÖTV siz araç alabilirisniz
2 vergi dairesi %40 altında rapor kabul eder sorun yok
3 engelli rapor aldığınız T.C sisteminde dahil olurusnuz resmi kurumlar dışında siz başvurmadığınız sürece kimse kimse rapora erişemez çalıştığınız firmanında haberi olması imkansızdır..Sistemde engelli rapor gözükür ama bu kişisel bir şey

vergi indirimi(emeklilik) almak istersen o zaman ayrı bir durum olur iş yerine yazı gelir bu isteğe bağlı bir durum...ama ötv siz rapor aldığınızda asla sorun olmaz

özel sağlık sigortası varsa şirketi öğrenir, bu bir risk sonuçta.

Özel sağlık sigortası öğrenemez mümkün değil konuyla alakası yok...

Geçmişte ben de bu tür durumla karşılaştım dediğim gibi vergiindirimi belgesi yani erken emeklilik ya da işkura bildirim yapmadığınız sürece yani engelli kadrosunda çalışmadığınız sürece kimse sizin bilgilerinize asla kati şekilde erişemez bu veriler kişisel verilerdir ÖTV için vergi dairesi,emeklilik içinse maliye ve sgk ön araştırma yapar bunlar sizin talepleriniz doğrultusunda onun dışında özel sektör ulaşamaz.... anca siz başvuru yaparsanız iş yerine yazı gider bu şekilde öğrenilir vergi indirimi yazısı almak için

kaldı ki benimde özel sigortam var engelli olduğumu dahi bilmiyorlar :) nerden bilecekler devletin ulusal engelliler veri tabanına mı erişecek bu özel bir bilgi yapmayın insanları yanlış yönlendirmeyin...

özel sağlık sigortasının ulaşacağı bilgiler belli ameliyat geçirdimi,ilaç kullanıyor mu gibi vsvs para ödememk için bir takım veri lere erişir

Atiba (bu gerçek adın mı :cool:) her oluşan hastalık sonrası, sağlık sigortası o hastalıkla ilişkili tüm hastalıkları muaf tutarlar, dolayısı ile bir sonraki yıl prim yükselir. Bunun raporu da ilgili departmana bildirilir. O departmanda çalışıyor olsam bunu kurcalar ve yükselen primin neden olduğunu bulurdum. Belki düşük bir olasılık ama sonuçta araba için değer... başka bir iş bulma olasılığı daha yüksek...

(şirketin yapmış olduğu özel sağlık sigortasını kastediyorum, bireysel yapılmışsa sorun olmaz )

[FONT=sans-serif]sol ayağımda %30-%35 düzeyinde ortopedik engel var. aldığım durum bildirir raporda. Plnat felskiyon orta- ekstansiyon tam kısıtlı- topuk inversiyon orta- bas parmak bozukluğu- ayak bileği ve topuk cilt kaybı- ayrıca ayağın alt bölgesinde planater yüzeyde greft olduğunda uzun süre ayakta durmaması önerilir seklinde yazıldı. ayrıca ayağımda his kaybı da var. bastığım zaman taban hissiyatım normal değil. bastığımı hissedemiyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]ÖTV muafiyetli araç alımı için başvuru yapsam %30-%35 düzeyinde ortopedik engel için muafiyetli araç almak için rapor alabilir miyim? engel oranı %40 altında olduğu zaman vergi dairesi bu raporu kabul eder mi ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Diğer bir sorum da kurumsal bir şirkette çalıştığım için mesleğim gereği engelli durumda olamamam lazım. ÖTV muafiyeti için rapor aldığım zaman bu rapor neticesinde genel olarak engelli durumuna düşer miyim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaş bunu yazmış bahsettiğin ile yazdığın şey ile ne alkası var adam engelli raporundan bahsediyor siz ne diyorusnuz :)
konu salata oldu[/FONT]

selda* marto1 rapor almak için başvuru yapınca saglık kurul raporu yada ÖTV indiriminden faydalanmak için gibi seçenekler halinde rapor başvuruları var. ben ÖTV için rapor aldıgımda bu sadece benim araç almak için durumumu degerlendirmeyecek mi. tam saglık raporu gibi komple bakıp mı degerlendirecek. bununla ilgili net bilgiyi nerden alabilirim. resmi bir kaynak ya da gidip bilgi alabilecegim neresi var.

KARTAL3434

Şu var raporunuz zaten 30 35 arası dediniz bu zaten sorun teşkil etmez 40 ve üzeri olmadığı sürece zaten vergi indirimi de yok ama billdiğim kadarı ile ilk önce ehliyet işini halletmelisin ondan sonra heyete girip heyete girerken mutlaka ÖTV indiriminden yararlanmak istiyorum diye başvuruda söyleyin

araç alımı için tam teşekküllü devlet hastanesinden ortopedi doktoru, fizik tedavi, psikiyatr, göz, kbb gibi doktorlara muayene olarak rapor alıyorsunuz, sonra da hastanenin belirlediği günde heyete giriyorsunuz, final raporda engel oranı da belirtildiği için işleyiş bu şekilde oluyor. . Eksik bir şey yazdıysam Atiba tamamlar...;)

bu rapor araç alımında yeterli mi ?

ÖTV muaf araç almak için bu rapor uygun mudur ?

tiep8ut.PNG

95g44iy.PNG

uygundur, ehliyet de varsa uygun kodlar da ÖTV muafiyetli araç alabilirsiniz.

aysn41 KARTAL3434 öncelikle sağlık kurulundan aldığınız rapor hayrlı olsun. bu raporla ötv muafiiyetli araç alabilirsiniz benim durumda hemen hemen aynı.benım sormak ıstediğim var. bu aracı kimler kullanabılıyor yuzde 90 altı olduğu için ve h SINIFI EHLİYET OLDUĞU için sadece arac sahıbı kullabaılır dıyen var.kafam karıstı eger bu sekıldeyse ben arac almaktan vazgecmek zorunda kalacağım.

wiya otomatik vites dışında bir tertibat yok ise aracı eşinizin kullanmasında hiçbir sakınca yok.

Üst Alt