evet arkadaşlar oi (cam kemik) hastasıyım rapor alıp hayatıma düzen vermeye karar verdim ama %30 luk bir oran verdiler.. bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
bu arada tek koltuk değneğinede bir kaç gün önce geçtim nasip ki böyle gideyim dedim %10 kırdılar.. kardeşim çift kullanıyordu ona %40 verdier..
bu raporu aldım nelerden faydalanıcam bu konuda öncelikle yardım istiyeceğim.
dosyada yazanlar:
2022 maaşı almak için ( evet ),
özürlü kimlik kartı almak için (evet),
özür derecesi tespiti için (evet)
vergi indiriminden yararlanmak için (evet),
türkiye iş kurumu için (evet),
2828 sayılı yasadan yararlamak için (evet)
diğerleri ehliyettir özel araç tertibatıdır tekerlekli sandelyedir "değerlendirilmedi" yazıyor..
Bir de not var.
Tüm vucut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde bulunanlar; özür durumuna ilişkin bilgilerini nufüs cuzdanlarına işletebilmek, özürlü ylığı alabilmek ve vergi indiriminden faydalanabilmek için ilgli kurumlara başvura bulunabilir. Ayrıca, ağır özürlü olduğu bu rapor ile belgelendirilenler sayılan hakları sanı sıra; bakım hizlerinden yararlanabilmek amacıyla ilgili kurumlara başvurabilir.
bu kısmı çok garip.. bu notta %40 olmadığım sürece yukarda onaylanan haklardan faydalanamayacağım yazıyor.. bir yardımcı olabilir misiniz?
Bunlarda raporların resimleri, bana ve kardeşime ait.
bu arada tek koltuk değneğinede bir kaç gün önce geçtim nasip ki böyle gideyim dedim %10 kırdılar.. kardeşim çift kullanıyordu ona %40 verdier..
bu raporu aldım nelerden faydalanıcam bu konuda öncelikle yardım istiyeceğim.
dosyada yazanlar:
2022 maaşı almak için ( evet ),
özürlü kimlik kartı almak için (evet),
özür derecesi tespiti için (evet)
vergi indiriminden yararlanmak için (evet),
türkiye iş kurumu için (evet),
2828 sayılı yasadan yararlamak için (evet)
diğerleri ehliyettir özel araç tertibatıdır tekerlekli sandelyedir "değerlendirilmedi" yazıyor..
Bir de not var.
Tüm vucut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde bulunanlar; özür durumuna ilişkin bilgilerini nufüs cuzdanlarına işletebilmek, özürlü ylığı alabilmek ve vergi indiriminden faydalanabilmek için ilgli kurumlara başvura bulunabilir. Ayrıca, ağır özürlü olduğu bu rapor ile belgelendirilenler sayılan hakları sanı sıra; bakım hizlerinden yararlanabilmek amacıyla ilgili kurumlara başvurabilir.
bu kısmı çok garip.. bu notta %40 olmadığım sürece yukarda onaylanan haklardan faydalanamayacağım yazıyor.. bir yardımcı olabilir misiniz?
Bunlarda raporların resimleri, bana ve kardeşime ait.