Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%30 rapor verildi. Bu rapor ne işime yarar?

Styric

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
evet arkadaşlar oi (cam kemik) hastasıyım rapor alıp hayatıma düzen vermeye karar verdim ama %30 luk bir oran verdiler.. bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
bu arada tek koltuk değneğinede bir kaç gün önce geçtim nasip ki böyle gideyim dedim %10 kırdılar.. kardeşim çift kullanıyordu ona %40 verdier..

bu raporu aldım nelerden faydalanıcam bu konuda öncelikle yardım istiyeceğim.

dosyada yazanlar:
2022 maaşı almak için ( evet ),
özürlü kimlik kartı almak için (evet),
özür derecesi tespiti için (evet)
vergi indiriminden yararlanmak için (evet),
türkiye iş kurumu için (evet),
2828 sayılı yasadan yararlamak için (evet)

diğerleri ehliyettir özel araç tertibatıdır tekerlekli sandelyedir "değerlendirilmedi" yazıyor..

Bir de not var.

Tüm vucut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde bulunanlar; özür durumuna ilişkin bilgilerini nufüs cuzdanlarına işletebilmek, özürlü ylığı alabilmek ve vergi indiriminden faydalanabilmek için ilgli kurumlara başvura bulunabilir. Ayrıca, ağır özürlü olduğu bu rapor ile belgelendirilenler sayılan hakları sanı sıra; bakım hizlerinden yararlanabilmek amacıyla ilgili kurumlara başvurabilir.

bu kısmı çok garip.. bu notta %40 olmadığım sürece yukarda onaylanan haklardan faydalanamayacağım yazıyor.. bir yardımcı olabilir misiniz?

Bunlarda raporların resimleri, bana ve kardeşime ait.

Bir yanlislik olmali!
%30 raporla 2022 maasindan faydalanamazsiniz.En az %40 olmali faydalabilmeniz icin..

Yanlis anlamadiysam, kendi %30 raporuna, 2022 maasi icin (evet) ibaresi konulmus.

Sadece maaş mı peki? ehliyettir, iş hayatı için, erken emeklilik için vergi indirimi için.. bu yüzde yeterli mi acaba? çok sağolun arkadaşlar klavyenize sağlık..

umut;
evet arkadaşım :s %30 aldım ama raporda %40 olan kardeşim ile aynı şeyler yazıyor.. hiç bişey anlamadım :/ not da ki ile onay verilenler farklı :s

Bu nasıl iştir.. ben daha iyi görünmek için tek değnek ile gittim.. düzenmazlık yapmadım hile yapmadım hurda yapmadım.. :/ hiç bişeyden faydalanamıyacaksam %40 ın altı neden var.. ben sağlam mıyım engelli mi?

Peki daha sonra girerek yada başka bir hastanede yeniden girme şansım yok mu? sağolun..

Styric,
Malesef %40 ın altında orana sahip bir raporla hiçbir avantajdan faydalanmanız mümkün değil.
2022 aylığı olsun,vergi indirimi olsun,engellilere avantaj sağlayan her konuda alt sınır %40.
Ancak H sınıfı ehliyet ve ötv muafiyetli araç için oran değil,farklı kriterler aranır.
Onlar için de zaten bu rapor geçerli değil,faydalanmak istediğinizde tekrar rapor almak durumundasınız.
Raporları inceledim de,kardeşinizle tamamen aynı tanıya sahipsiniz tek fark onun çift değnek,sizin tek değnek kullanmanız.
Malesef böyle bir sistemin mağdurları olabiliyoruz.Koltuk değneğine muhtaçken,her an bir kemiğin kırılma tehlikesi içerisinde yaşarken bile devlet,sapasağlam adamsın diyebiliyor.
Keşke çift değnekle gitseydiniz:)
Birini de öylesine tıngırdatırdınız yanınızda,nerden bileceklerdi.

Birşeyi öğrendim, kusura bakmayın ama engelli adam dürüst olmayacak.. ben ne olduğumu bilmiyorum şuan.. ne sağlamım ne engelli.. Lanet olsun böyle sistemede adeletede..

Devlet bizlere dürüst davranmıyorken dürüstlük yapmak sana mı kaldı be kardeşim. Sonra diyorsun ki niye böyle oldu. Söylediklerimden dolayı kızma ama bir gerçek var ki engellini tam olarak göstermek istemezsen zaten seni engelli olarak kabul etmemeye dünden razılar.

Mevcut mevzuat engellilerin çoğunu engelsiz sayıyor artık.

Bir daha başvurmak istersen hastaneye bu raporun üzerinden 6 ay zaman geçmesi gerekiyor.

resimlere baktım %40.0 yazmış doğrumu doğruysa tamamdır

1Umut;
tamamen haklısın.. bakıcam artık bir çaresine.. sağolasın.

azizkanmaz;
%30 olan benim, %40 olan kardeşimin arkadaşım..

Bu ne ilginçtir yaaa... Şimdi %30 özrün olacak ve seni %40 deilsin diye %100 sağlıklı bireylerle aynı kefeye koyacaklar..Ama hayat aynı kefeye koymuyor..!! işe girerken durumuna bakıp seni eliyorlar..! Hareket kısıtlılığın yüzünden bir çok faliyetten mahrum kalıyorsun ...! Yeri geliyor sosyal olamıyorsun,dışlandığını hissediyorsun...!!!

%40 ın altını vergi indirimi,dolayısıyla emelki yapmıyorlar okey kabuuul... Ama en azından özürlülük yüzdene gore emeklilik yaşından indirim yapmalılar..Mesela benim normal şartlarda emekliliğim 52 yaş gorunuyor.. 5000 de hizmetim var,ama diyelim ki raporum %30 cıktı..Bana demeli ki;
" senin özrün %30 ve % 40 ı gecemediğin için emekli olamazsın ama emeklilik yaşın 48 olarak düzeltiliştir "..

Yani bunu ben kafamdan boyle yorumladım ama tabiki uzmanlar cok daha iyi hesaplarla emeklilik yaşında indirime gidebilirler en azından...Ben boyle dusunuyorum..Yani %30 %35 hattaa %38 de tıkanan arkadaslar için soyluyorum..Sizleri nasıl tam sağlıklı vatandaşlarla aynı gorurler ve aynı hakları verirler...

Bu sistem avrupada da boylemidir acabaa arkadaslar.. Bu insan haklarına aykırı bir durum deil mi? Yani az da olsa arada bir ayrıcalık olmalı..

Aynen katılıyorum buyucu.

Doktorlar tabiri caizse birazda gorunuse gore degerlendirme yapıyorlar buda sakatlık oranını az veya cok etkilediği oluyor.

Ben size evelsi gün başıma geleni anlatayım. Ortopedik engelliyim.Raporumda ORTAPEDİ/NÖROLOJİ VE FİZİK Olarak üç bolumle alakalı...Hastanede 1 Hafta suren muayeneler sonucunda tum filmlerimide alarak heyette son safha olan fizik bolumune girdim.Doktor bacagıma ve ayagıma dokunmadı, yerinden bile kalkmadı sadece yürü dedi ve Rapora kafasından ne geciyorsa onları 1 satır birseyler karalarken rontgen ve EMG sonuclarımı ısrarlarım sonucu adeta Lütfen olarak baktı.Bacagımı gormesi için bırakın pantolonumu cıkarmayı cograbımı cıkarma istegimi bile geri cevirdi..Ve hemen evragı bana uzattı.. :)))

Oysaki ben;
Dizimi,ayak bilegimi,parmaklarımı kontrol edecek,gerek indelik,gerek doku kaybı,gerek oynama açı ve yuzdelerini hesaplama olçümü ve hatta hareket kısıtlılığım hakkında ( merdiven cıkarken tutunarak zorla cıkabilme,çomelememe,diz çokememe,yürüyüşün düz zeminlerle sınırlı ve uzun mesafe yuruyememe,ayakkabı ve corabı ancak yardım alarak giyebilme,uzun sure sandalye uzerinde oturamama(ayak davul gibi sisiyor) vs.vs.vs konularında bilgi alacak, inceleme yapacak,ölçüm yapacak falan sanıyorken...!!!

Ne gezeeer bunları çok kibarca rica ederek istememe ragmen bana ne dese beğenirsiniz...!

__ " Benim muhabbet edecek vaktim yok ..! Dısarıda ki hastaları goruyormusun 1 saate kadar hepsine bakmam lazım" dedi..

Şaşırdım ve şaşkınlıgımı gizleyemedim..Askeri hastanedeki gibi özenli ve tam tefarruatına kadar bir muayene malesef söz konusu deil..Tam yapılmayan muayenelerde bulgularda eksik olacagından, rapor sonucu bundan negatif olarak etkilenir diye düşünüyorumm..

Bu durum karsında eger raporum dusuk cıkar isee..Ne yapmamı önerirsiniz ?? Haklarım Nedir ??

Arkadaşım raporunda bir eksik tespit varsa bunu DR ile konuşmalısın.. Bildiğimiz üzere 2006 yılında rapor oranlarında çok önemli bir kıyım oldu. %80 rapor verilen bir hastaya durumunda hiç değişiklik olmadığı halşde %35 rapor veriliyor. Bunun için bir çok kişi sorun yaşamaktadır. Bizim tepkisiz kalmamızın sonucu işte buda...

Dostlar benimde raporum %30 eğer öyle bişi varsa yardımcı olurmusunuzz

q-yasar-q;
Dostum senin tam teşekkullu hastaneden aldıgın %40 raporu ankara nasıl dusurur onu anlamadım... biraz acarmısın konuyu ..

Üst Alt