Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%30 rapor verildi. İtiraz etmek ya da yenilemek istiyorum..?

atakan42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım %30 oran verdiler ve raporum doğal olarak geçersiz,herhangi bir hastaneye giderek tekrar rapor için başvurabilir miyim ? İtiraz etmeme gerek var mı ?

Raporunuz geçersiz değil raporunuz geçerli ancak engelli olarak görülmüyorsunuz engelli sayılabilmeniz için raporunuzun %40 ve üzerinde olması gerekiyor. Sanırım raporu yeni aldınız başka hastaneye giderek yeni rapor çıkartamazsınız almış olduğunuz rapora itiraz hakkınız var. Bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz edebilirsiniz, sizi hakem hastaneye sevk edeceklerdir.

Ekpss ye girmek istiyorum, itiraz süreci nasıl işliyor Sınav başvuru tarihine kadar halledebilir miyim

Ekpss başvuruları 6 - 21 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne giderek rapora itiraz edeceksiniz sizi başka bir hastaneye yani hakem hastaneye sevk edecekler çıkacak sonuca göre işlem yaparsınız, hemen itiraz ederseniz başvuru tarihine kadar yetişecektir.

13 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım %30 oran verdiler ve raporum doğal olarak geçersiz,herhangi bir hastaneye giderek tekrar rapor için başvurabilir miyim ? İtiraz etmeme gerek var mı ? Rapor alalı 3 ay oldu ozgurmeric74

atakan42

aynı hastaneden iki rapor arası başvuru süresi 6 aydır. başka hastaneden başvuru yapabilirsiniz.

ozgurmeric74

Yanlisim varsa duzeltiniz . Itiraz etmeden de baska bir hastanede tekrar girebiliyoruz degilmi. Itiraz edersek onlar sevk ediyor ?

@temadai

itiraz ederseniz onlar sevk eder.emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla ve daha önce forumda başka arkadaşların yaşadığı durumlarla alakalı,okuduğum kadarıyla raporlar sadece o hastane kayıtlarında tutuluyor. herhangi bir merkezde toplanmıyor. başka hastane kayıtlarında önceki raporunuzu görmeyebilirler. eğer yanılıyorsam sizi uyarıp iki rapor arası 6 ay geçmesini beklemenizi isteyebilirler.

şuan gidip başvuru yapsam oluyor o zaman,tip 1 diyabetim,depresif nöbet tanısı konuldu 2 aydır venegis kullanıyorum bu ay rapor çıkaracak doktor,%40 rapor alabilir miyim

Hastalık koydurtmazsan oran aynı çıkar aynı veriyolar hep cetvele göre ya itiraz edecen onlar sevketcek.yada 6ay beklicen.şunuda bilde itiraz edersen bida itiraz hakkın olmuyo 3cü hastanenin raporu kesin oluyo.sonra hastalığın ilerlerse bildiriyon gene başvurma hakkın oluyo hastalığının ilerlediğini belirten bişi göstercen yalnız

Ekpss yetişmezsin ben yetişcemmi bakalım daha heyete girmedim

@atakan42

Merhaba Atakan bey, mesajınızdan doğru anladıysam insülin değil de oral antidiyabetik ilaçlar alıyorsunuz, öyle mi? Eğer Tip 1 diyabetikseniz insülin kullanıyor olmalısınız. Eğer Tip 1 ve insülin alan hastaysanız %30 almanız normal.

Eğer diyabete bağlı bir komplikasyon gelişmemiş ve kan şekeriniz kullandığınız oral ilaçlar ve diyetle kontrol altına alınabiliyorsa o zaman Tip 2 olursunuz ve ancak %20 oran alabilirsiniz.

Depresif nöbet içinde, eğer tedaviyle tamamen düzeliyorsa %0, tedaviyle kısmen düzeliyorsa %40 alırsınız. Fakat tanı ve tedaviniz yeniyse o zaman 1 yıl kontrole tabi olursunuz, ve raporunuz da "süreli" olur.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
biz kızımın %83 raporuna itiraz etmiştik il sağlık müdürlüğüne gönderildiğimiz Araştırma hastanesi yapılan işlemlere ücret aldı verilen oran %86 iki oranda farklı olduğu için sadece büyük şehirlerde olan hakem hastaneye Ankaraya sevkedildik. 1 günde işlemleri bitiremediğimiz için randevulu sistem den dolayı 7-8 defa gidip geldik.

Sonuç %87 rapor 1 senelik rapor bitiminde yenilemede başka hastanede %96 rapor verildi. Şunu gördüm bazı doktorlar insitatif kullanıyor mevcut olması gereken oranı yazmıyorlar. İtiraz sebebim Kızımın asıl hastalığı nerolojik ama verilen oran %5 ti o kızgınlıkla itiraz etmiştim raporunuz 1 yıl gibi kısa süreliyse kesinlikle itiraz etmeyin raporun bitmesini bekleyin.

Tip 1 diyabetim insülin kullanıyorum,unipolar depresif nöbet yazıyor tanıda,venegis adında ilaç kullanıyorum yüzde kaç oran alırım Erdogan Er

atakan42

Merhaba Atakan bey, psikiyatriden hekimin ne oran vereceğini kestirmek inanın çok zor. Anladığım kadarıyla depresif nöbet tedaviniz daha çok yeni. İlgili hekim, sizi bir süre gözlemledikten sonra karar vermek isteyebilir. Bu nedenle başvurduğunuzda ilk etapda hiç puan vermeyebilir. Forumdan bir arkadaşın başına gelmişti bu durum.

Ama diyelimki oran verdi, ve bu da %40 oldu. Bu durumda Tip 1 şekerle beraber (%30 + %40) Baltazar formilüne göre %58 yapar. Ama dediğim gibi bu tamamen teorik bir tahmin. Gerçek sonucun ne olduğunu ancak başvurduğunuzda öğrenebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Üst Alt