Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

300 gün prim ve kaza sonucu % 90 raporla emeklilik şartlarım nedir?

on-off

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
300 küsür gün primim var trafik kazası sonucu felçli kaldım %90 raporum var emekli olabilirmiyim birileri emekli olabilirsin kanunlar değişti demişti 1800 gün istiyorlardı malulen emeklilikte bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ? malulen emekli olunca elimize gecen ortalama ne kadar onuda merak ettim yarımcı olan herkesten Allah razı olsun kolay gelsin.

Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık olduğu için 10 yıl şartı yok. 1800 gün primi tamamladığın gün malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsin; hastaneye sevk ederler, verilecek raporla malulen emekliliğin onaylanır.

Askerlik yapmışsan, o süreyi borçlanarak prim gününe ekletebilirsin.

İsteğe bağlı prim ödeme derim. Yani, primlerin çalışan statüsünde olsun. Çünkü bağkur işin içine girince emekli maaşları düşük olur.
Not: En son hangi statüde prim ödenmişse, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleştirilir.

nasıl emekli olurum ?

2005 in 9. ayında sigorta girişim var toplamda 227 gün primim var sağlık raporum %92. ben 2008-2009 yılları arasında yurt dışında çalışıyordum ben yurtdışında çalışırken kanun değişikliği oldu tam olarak ne oldu bilmiyorum ama bizede şirket yetkilileri birşeyler söylemişti. 2008 9. aydan sonra sigortam gözükmüyor ben 2009 10. aya kadar çalıştım şirket bu kanun değişikliğinden dolayı sigortamı gösterememiş ben bu bir senelik zamanı borçlanabilirmiyim ? 1800 güne doldurmak için hangi yolları izleyebilirim çalıştığım yer rusya doğum yılım 1985. anlatım bozuklugu var anlayıp çözüp yardımcı olan arkadaslara teşekkürler :))

birde 460 gün askerliğim var borclanabileceğim..

abi 2009 9. ayın 10 u rusyadan geldiğim gün kaza yaptım

Muhammed,
Askerlik yaptın mı?
Hangi tarih aralığında askerlik yaptın

2005 2007arası 15 ay askerlik yaptım

Sigorta girişin yapıldı ve sonrasında askere gittin ben böyle anlıyorum.
15 ay askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazana bilirsin yalnız dikkat etmen gereken bir nokta ise ssk lı çalışmaya başladıktan sonra askerlik borçlanması yapman olacak çalışmadan askerlik borçlanması yapar isen direk bağ-kur kapsamında değerlendirilir ve maaşın düşük olur.

doğru anladın abi sigorta girişim oldu askere gittim geldim 2008 başında rusyada çalışmaya gittim 2009 ekim ayının 8 geri geldim rusyada kaldığım sürede 5-6 aylık primim gözüküyor o zamandaki kanun değişikliğinden dolayı primim yok yurt dışında kaldığım aşşağı yukarı 1 yıllık pirimsiz süreyi borçlanabilirmiyim peki ?

Yurt dışı borçlanma şartlarını yerine getiriyor isen tabi ki borçlana bilirsin yukarda da dediğim gibi çalışmaya başladıktan sonra borçlanma yap. Prim süreni 1800 güne tamamladığın vakit malulen emekli olmak için sgk ya müracaat yapabilirsin.

Üst Alt