Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3001 Memur kadrosu için illa bilgisayar sertifikası almak şart mı?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Önlisans 3001'den Memur kadrosunu tercih edip bilgisayar kullanma ile ilgili bir pozisyonda bize görev verilirse bu görevde bulunmak için illa meb onaylı pc sertifikasına sahip olmamız mı gereklidir? Yoksa okulda görülen temel bilgisayar dersi yeterli olur mu? Bilgisayar kursuna mı gitmek lazım? Tecrübeli arkadaşkardan bu komuda bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. Teşekkürler.

valla bu sorunun aynısını ben de lisans için sormuştum. bilen arkadaşlar okulda bilgisayar dersi alıp geçtiysen kabul oluyor demişlerdi.

Bu sorunun en doğru cevabını bizlere atanmış ve görevde olan birisi verecektir diye düşünüyorum.

bilgisayar kullansanız bile,düz memur kadrosunda istenmez.memurluktan veri haz.kont.işl.kadrosuna geçmek için istenir ama.

Nitelik kodlarında özellikle bilgisayar işletmeni istemedilerse gerek yok. Vaktiniz varsa alın bir halk eğitimi kursuna yazılıp. Word,excel, power point dersleri. Eğitiminizde bu dersleri gördüyseniz bilgisayar dersi altında onu da kabul ederler.

Bilgisayar Sertifikası hakkında.

Transkriptteki temel bilgisayar dersi sertifika yerine geçiyor ama Halk eğitimden alınan Bilgisayar sertifikasına sahip olsak atanırken veya ilerde bunun bizlere getirisi olur mu sizce? Sertifikası olmayan Bilgisayar işletmeni kadrosuna atananamaz mı?

Yerleştirme kılavuzunda da yazdığı üzere Transkriptteki temel bilgisayar dersi sertifika yerine geçiyor. Bu dersi almış olanlar transkriptin aslını göstererek evraklarını teslim edebilirler. Ben bu şekilde bilgisayar işletmeni olarak atandım. İlerde bir getirisi olur mu bilgisayar sertifikasının, hiç zannetmiyorum açıkçası.

halk eğitim merkezine alacağınız sertifika olmalı
MEB onaylı bilgisayar kursu olmalı
maaş yaklaşık 40 tl artısı vardır artı düz memursan v.h.k.i olursan bir derece kademe hak kazanırsınız emekliğine artısı büyüktür.

Üst Alt