Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3070 prim günüm, %70 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

meryez

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
11/2003 yılında işe başladım. 02/2002 yılında hastalandım. Böbrek nakli yapıldı. 3070 gün sigorta primim var. Vergiden muaf çalışıyorum.% 70 oranında özür durumunu bildirir raporum var.Ne zaman emekli olabilirim.Lütfen bana aydınlatıcı bir mesaj yazın. Lütfeeennnn.

İşe başladığımda %90 raporumla Defterdarlığa vergiden muaf olmak için müracat etmiştim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Vergi indirim hakkınız 2.derece ise 18 yıl 4000 güne tabisiniz yapmanız gereken prim gün ve yıl şartını tamamlayıp sgk ya emekli olmak için müracaat etmek peki ne zaman emekli olursunuz,
../11/2003+ 18: .../11/2021 yılında kuruma müracaat etmeniz gerekli..

Vergi indirimi derecesi neye göre belirleniyor.Benim bildiğim %90 raporla 1.derece olması lazım. Bu konuda bilginizi alsam.Teşekkür ederim.

Ayrıca ben malülen emekli olmak için müracat etmek istiyorum.Bu konuyu atladım galiba.

vergi indirim hakkından yararlandığınızı beyan etmıssınız...
%70 mi yoksa %90 mi vergi indirim uygulanmakta bodronuzda...

%90 üzerinden vergi indirimi uygulanmakta imiş. Bu konuda ne dersiniz?

şağıdakı tablo size yardımcı olacaktır...
Vergi indirim hakkınız var ise erken emekli olabılırsınız o tabloya göre...
2008_oncesi.PNG

1. derece sakatlık indiriminiz varsa, yukarıdaki tabloda aktarıldığı üzere, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Peki ben bir şey öğrenmek itiyorum.Ben 3600 günü doldurduktan sonra 15 yılı beklemek zorundamıyım?

emeklilik için tabloda yazan yıl ve prim dolması gerekiyor.

Bu 15 yıl 3600 dolduktan sonra çalışmadan beklense olurmu? İnşallah beni anlayabilmişinizdir. Teşekkür ediyorum.

raporunuz vergi indirmli ise tabii yılı ve prim günü dolduktan çalışmayabilirsiniz.

Ertuğrul Bey,
Çok özür dilerim. Ben şundan emin olmak istiyorum. 11/2013 tarihinde 3600 prim doluyor. Benim 15 yıl sigortalılık süresi ne oluyor. Anlayamadığım 3600 dolduğunda benim emekli olmam gerekmiyormu?.Lütfen kalın kafalı olup anlamadığım için bana kızmayınız. Çünkü sağlığım buna elvermiyor. Sabrınız için teşekkürler.

ilk sigorta başlangıcı 18 yaşını doldurdugunuz günden itibaren çalışmılıgınıza 15 yıl ekliyeceksiniz zaten 3600 ü doldurdugunuzu söylüyorsunuz. 05.08.1991 dan önce sigortalıgınız varsa 15 yıl 3600 e tabisiniz..

ilk sigortalı olduğüunuz tarih + 15 yıl sonunda en az 3600 gün priminiz de varsa, defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvuru yapma hakkınız doğar.

Yeni yasa ile malülen emeklilik

Yeni yasa ile malulen emeklilik şartları değişiyormu?

Yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığı, organ nakli olanların da malul olarak kabul edileceği vb haberler var. Ama bu konuda hiç bir detay bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz

Üst Alt