2012 yılında almış olduğum H Sınıfı (Monoküler - Otomatik Vitesli Araç) ehliyetimi Yeni kodlu ehliyet ile değişimini sağlamak için aile hekiminden sevk alarak devlet hastanesinde muayenemi oldum ve ilçe sağlık komisyonuna sevk edildim. 25.08.2022 tarihinde komisyon önüne çıktım, komisyon kararına göre raporumda;
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
10.02. Otomatik vites
31.03. Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem
32.01. Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
47. İki tekerlekli araç kullanamaz.
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
64. Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
101. Monoküler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
103.03. Yılda bir sağlık kontrolü
Gibi kodlar yer almaktadır. Lakin hala Nüfus idaresinden kodlu ehliyet değişimi müracaatımı yapmadım.
Şu anda kullandığım araç 2020 model Skoda SuperB Prestij DSG otomatik vitesli bir araç
Aracımda ;
-Çarpışma önleme sistemi Ön ve arka bölge asistanı ''Front Assist''
-Hız sabitleme Sistemi
-ACC Adaptif Courise Control
-Arka görüş için uyarlanmış cihaz
-Kör nokta görüntüleme cihazı
-Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları v.b. donanımlar mevcut.
Ehliyet yenileme raporumda bulunan,
31.03. Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem
kodu ile
32.01. Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi hk.
Yukarıda bahsettiğim ilgili sistemleri aracıma uygulatmam zorunlu mudur. Proje, TSE ve Tüvtürk onayı gerekir mi.
Bu kodların içeriğinde yazan bilgileri ACC Adaptif Courise Control sistemiyle ve diğer özelliklerle karşılıyorum gibi. Bu kodlara uygun aparatları aracıma uygulamadığımda bi sorun ile karşılaşır mıyım. Yoksa rapora itiraz hakkımı kullansam basıl bir durumla karşılaşırım. Her hangi bir trafik çevirmesinde yada kaza durumunda başım ağrırmı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve yasal mevzuat çerçevesinde bilgilerinden ve deneyimlerinden yaralanmak isterim. Şimdiden yardım ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
10.02. Otomatik vites
32.01. Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
47. İki tekerlekli araç kullanamaz.
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
64. Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
101. Monoküler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
103.03. Yılda bir sağlık kontrolü
Gibi kodlar yer almaktadır. Lakin hala Nüfus idaresinden kodlu ehliyet değişimi müracaatımı yapmadım.
Şu anda kullandığım araç 2020 model Skoda SuperB Prestij DSG otomatik vitesli bir araç
Aracımda ;
-Çarpışma önleme sistemi Ön ve arka bölge asistanı ''Front Assist''
-Hız sabitleme Sistemi
-ACC Adaptif Courise Control
-Arka görüş için uyarlanmış cihaz
-Kör nokta görüntüleme cihazı
-Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları v.b. donanımlar mevcut.
Ehliyet yenileme raporumda bulunan,
kodu ile
32.01. Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi hk.
Yukarıda bahsettiğim ilgili sistemleri aracıma uygulatmam zorunlu mudur. Proje, TSE ve Tüvtürk onayı gerekir mi.
Bu kodların içeriğinde yazan bilgileri ACC Adaptif Courise Control sistemiyle ve diğer özelliklerle karşılıyorum gibi. Bu kodlara uygun aparatları aracıma uygulamadığımda bi sorun ile karşılaşır mıyım. Yoksa rapora itiraz hakkımı kullansam basıl bir durumla karşılaşırım. Her hangi bir trafik çevirmesinde yada kaza durumunda başım ağrırmı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve yasal mevzuat çerçevesinde bilgilerinden ve deneyimlerinden yaralanmak isterim. Şimdiden yardım ve görüşleriniz için teşekkür ederim.