Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 + %12 toplamda hangi orana denk gelir?

ucayci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey merhaba,

ismim Ünsal ÇAYCI. 1998 yılında Samsun devlet hastanesinden işe girmek için %45 oranında rapor aldım. (tek gözüm protez diğer göz 0.7 apsolu görme)
2004 yılında işe girdim. (vergi indiriminin olduğunu bilmiyordum, işyerindede kimse söylemedi, öğrendiğimde geç kalmışım)
2006 yılından sonra oranlar düşürüldü. Benim oranım %25-30 lara kadar düştü, bekledim oranlar yükselir diye. 17/12/2010 yılında oranlar tekrar eski haline geldi.
Ocak ayında Gelir vergisi indirimi için gelirler idaresi başkanlığına barvurdum. Beni Ankara numune eğitim araştırma hastanesine sevkettiler. Gözden ve kulaktan muayene oldum, gözden %32, kulaktan %12 toplamda %44 rapor aldım.
Rapor gelirler idaresi başkanlığına gittikten sonra %38 düşürmüşler.
Bu durumda raporum %40 ve üzeri olur mu.
İtiraz etmek istiyorum ama süreci nereden ve nasıl başlatacağımı bilmiyorum.

Bana yardımcı olursanız sevinirim

Sevgili Ünsal kardeşim,

İki çocuk babası olarak böyle şeylerle kendini üzme. Rahat ol, büyük bir haksızlığa uğramışsın, bence raporuna yüzde 45 vermeliydiler.

Sevgilerimle.
SADETTİN ;)

balthazar formülü ile hesaplarsak tam olarak %40,16 ya denk gelir. İtiraz ederseniz %100 haklı çıkarsınız.

Defterdarlığa gidip oranın düşürülmesine itiraz etmeli ve yeniden değerlendirme istemelisiniz.

Not: Selçuk'un yazdığı gibi, %32 ile %12'nin toplamı Balthazard Formülü ile toplandığında %40 yapar.

selam sadettin kardeşim,

iki çocuk babası olduk diye davamızdan vazmı geçelim, hakkımızı aramayalımmı? sevgili kardeşim.

sevgilerimle.:D

Üst Alt