Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 çocuk felci araç tanımıyla araç alabilir miyim?

846can

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar Sizlerden Bi kaç Konu İçin Yardım İstiyeceğim
Benim daha önceden %40 Raporum Vardı Başbakanlıktan %40 Kimlik Kartım Vardı Kalıcıdır İbaresi Bulunuyodu

Çocuk Felci Geçirdim Sağ Elim Ve Sağ ayağımda Felç Mevcuttur Ortopediktir Rahatsızlığım

Hastaneden Beni Fizik Tedavi Ne Nörolojiye Gönderdiler İlk fizik tedavi Hocası 32 verdi Nörolojiye gittiğimde ben bu karara uyarım diye rapora yazdı Heyet bu Hafta Olucak Ben bu oranı Heyette Yükseltebilirmiyim Yükseltmeme ihtiyaç varmı Raporda

Araç alımı için Kullanacağım Arabayı %90 engelli arkadaşlarımız gibi indirimli alabilicekmiyim olursa Oğlumda var 22 yaşında oda aracı kullanabilirmi hangi otomotiv şirketine gittiysem kullanabilir dedi onun için bu yola başvurdum Teşekkür eder güzel yorumlarınızı bekliyorum

846can

Kısıtlama kodlu sürücü belgesi ve "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu ile evet, alabilirsiniz.

İlave olarak:
TSE'ne başvurarak monte edilen tertibatın aracın orijinal donanımında bir değişikliğe neden olmadığı yönünde uygunluk raporu alıp trafik tescil şube müdürlüğüne ibraz ederseniz ruhsata 3. dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar şerhi konur ve oğlunuz da rahatlıkla kullanabilir.

Kısıtlama kodlu sürücü belgesi ve özel donanımlı araç kullanır. İbaresi Dışında Başka bişey eklememe gerek varmıdır Otomatik vites gibi vs
Değerli Yorumunuz İçin Çok Teşekkür ediyorum Biraz yabancısıyım İlk defa heves ettik Kısmetse

Ufuk bey Araç alımından Sonramı Başvuru yapılıyo Bu söylediğiniz yere yoksa raporu Çıkartınca Başvuruda bulunayımmı Hiç Bilgim Yok malesef Bu konularada Değerli Yorumunuz İçin Teşekkür ediyorum

846can
Evet aracı alıp gerekli tertibat takıldıktan sonra aracınız ile birlikte gideceksiniz. Aracınıza bakıldıktan sonra verilecek bu rapor.

bülent bey sol alt ekstremi veya herhangi bişey belirtmem gerekiyomu hastanede başka [kısıtlama kodlu sürücü belgesi] [özel donanımlı araç kullanır] heyet bugunde heyette belirteyim %40 a ihtiyacım varmı ona göre kimlik kartımı göstereyim %32 bu şekilde yeterlimidir

846can
Sizin engeliniz sağda, sol alt ekstremite ile bir ilginiz yok.
Ortopedik engele istinaden tesis edilen ÖTV muafiyetinde %40 şartı yoktur, oranınız yeterlidir.

Ufuk bey Öncelikle ilginize Alakanıza Çok Teşekkür ediyorum Rapor Haftaya bugun çıkıcakmış inşallah
Sürücü Belgesi Alır Raporunu Aile Hekiminden Alıcakmışız Galiba Değilmi 3 kere sordum emin olmak için öyle söylediler
Ötvden yararlanır gibi ibarelerden bahsettiler çok yoğunluk vardı çok anlamadım

846can
Evet sürücü olur raporunu aile hekiminden alacaksınız demeyelim de, aile hekimiyle başlayacaksınız. Aile hekimi sizi başka bir sorununuz yoksa ortopedi uzmanına sevk edecek. Ortopedi uzmanı özel tertibat ile sürücü olur derse sizi il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna sev edecek. Komisyon da size nasıl tertibatları uygun görürse o tertibata ait kodları işleyecek. Mevcut ehliyetinizi değiştiriyorsanız komisyondan raporu aldıktan sonra ehliyet değişimi için nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. Yeni ehliyet alacaksanız sürücü kursuna.
Kolay gelsin.

Gerçekten Çok Teşekkür Ederim Ufuk bey Sağolun

Ufuk bey raporda ortopedi kısmı işaretlenmemiş şimdi aldım raporu yüzde 32 özel tertibatlı araç evet yazıyor . ÖTV indiriminden faydalanır özel tertibatlı araç kullanımı uygundur yazıyor engel gurubu kısmında süreğen (kronik) yazıyor teşhislerdede poliomyelit sekeli yazıyor

846can
Teşhis sanırım fizik bölümü karşısında yazıyordur. Sorun olacağını sanmıyorum.

evet fizik bölümünün karşısında yazıyor artık aile hekimindenmi başlıyorum bugun otomotiv şirketleri vergi dairesine gitmemi söyledi ordan uygun olup olmadığımı ne bakılıcakmış tam anlamadım ama bu hafta nerden başlıyım şimdi ufuk bey

846can
Gittiğiniz bayiler, sonradan bir sorun çıkmaması için raporunuzu vergi dairesine göstererek ÖTV muafiyeti için uygunluğunu kontrol ettirin demişler. Biraz tok satıcılarmış sanırım, bir çok bayi bunu kendi elemanları ile yapıyor. Şu an danışma aşamasında olduğunuz, kesin müşteri olmadığınız için öyle demişler.
Şimdi sıra ehliyette.
Evet önce aile hekimine başvuracaksınız.
Göz vb. rutin muayeneyi yapacak. Engelinizi söyleyeceksiniz, sizi artık fizik mi olur, ortopedi, nöroloji mi olur uzman doktora sevk edecek. Onlar sizin durumunuzda ortak görüş bildirir zaten. Sevk edildiğiniz uzman doktora gideceksiniz, bu ister devlet, ister sürücü olur raporu veren özel bir hastane de olur.
Doktor görüşünü yazacak, çok büyük ihtimalle "özel tertibatla 1. sınıf sürücü olur" yazıp il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek. Komisyonda sizin ne tür tertibatlara ihtiyacınız olduğu tespit edilecek ve raporunuza o tertibat kodları işlenecek.
Mevcut eski tip ehliyetiniz var mı bilmiyorum.
Varsa bu aşamadan sonra değişim için nüfus müdürlüğüne gideceksiniz.
Ehliyetiniz hiç yoksa ilk alacaksınız sürücü kursuna.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Kolay gelsin.

gerçekten çok açıklayıcı oldu ufuk bey Allah Razı Olsun Sizden Sağolun kimseden bilgi alamadan zor oluyo hastaneye gidiyoruz doktorlar ilgisiz bişey soruyoruz öğle arasındayız nelerle karşılaştım şu raporu alana kadar Gerçekten Allah Razı Olsun Sağolun

846can
Rica ederim, ne demek. Amacımız bu değil mi zaten.
Devlet dairelerindeki görevlilerin durumunu çok iyi biliyorum. Kamuda çalıştım 20 yıl.
Kafanızı takılanı hiç çekinmeden sorun lütfen.

Ufukalp Ufuk bey aile hekimine gittim oda beni dediğiniz gibi ortopediye yönlendirdi ortopedi uzmanıda sağlık müdürlüğüne işte tekrar heyet olucağı için randevu aldım bu haftaya Vergi Dairesine gittim bide raporuda göstereyim başka boş zamanım yok diye hepsi aradan çıksın diye düşündüm Özelge Talep Formu doldurdum ötv istinasından yararlanabilirmiyim diye ehliyetim fln yok sormadılarda Raporun aslını değil fotokopisini aldılar Ehliyetsiz Başvurmam Yanlış Olmamıştır demi Hani Korkuyorum Şimdi yanlış Bişey yaptım diyede Yazdan beri belki bu iş için uğraşıyorum Bi eksiğim Varsa gidip tamamlıyım

846can
Hayır sorun yok, vergi dairesi sadece rapor yönünden inceler, raporunuzun ÖTV muafiyeti için uygun olup olmadığı yönünde cevap verir.

Ufuk bey Tekrardan Merhabalar Özelgeden gelen sonuç Bu Mümkün Bulunmakta diyo ama bide siz okusanız Bide alabiliyosam Bu aracın Vergisi oluyomu onun için sizi rahatsız ettim

Buna göre, özelge talep formu ekinde ibraz ettiğiniz Engelli Sağlık Kurulu
Raporunuzda belirtilen engellilik durumunuz (çoçuk felci geçirmiş sol bacak ve sol elde
etkilenim mevcut hastanın yapılan değerlendirmesinde ayağa kalkabiliyor, kısa mesafe yürüyor
fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor (%20)
non-dominant üst ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor
ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok (%15),poliomyelit sekeli) itibariyle,
Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesi uygulamasından yararlanmanız mümkün
bulunmaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

846can
Özelge cevabı olumlu. Uygun kodları içeren ehliyetinizi de aldığınızda ötv muafiyetli araç alabilirsiniz. Bu araç için ayrıca MTV muafiyeti işlemi tesis ettirir onu da ödemezsiniz.

Ufuk Bey tekrar çok teşekkür ediyorum tekrardan

Ufukalp Ufuk Bey sizleri Tekrardan Rahatsız ediyorum Bi soru daha soracağımda Sürücü Kursuna başvurdum araçta tertibat olucakmı dedim olucak dendi Hani Nasıl bi tertibat engelli raporumu teslim ettim ehliyet için olanı onlara başka belirtmem gereken bişey varmı yanlış ehliyeti almayalım kod vs vs gibi

846can

Ehliyet raporunuzdaki kısıtlama kodları neyse, sürücü kursunda başarılı olduktan sonra nüfus müdürlüğü o kısıtlama kodlarını yazacak ehliyetinize

Tekrardan Kolay gelsin %32 Palio Sekeli Rahatsızlığımdan Ötürü Engelli Aracı almak istemiştim Fakat Hayalimi Gerçekleştiremedim Direksiyon Sınavında Dosyamı Yaktım Malesef Tekrar Yazılmayı Düşünüyorum Sorum Şu Ehliyet Almadan Oğlum Benim Şöförlüğümü Yapsa Ehliyet Almadan Araç alabilirmiyim Özelge Talep Formundan Onay aldık Rapordada Muaf Olduğum Belirtili Bilginiz Varmıdır Teşekkür ediyorum İyi günler dilerim

Tekrardan Kolay gelsin %32 Palio Sekeli Rahatsızlığımdan Ötürü Engelli Aracı almak istemiştim Fakat Hayalimi Gerçekleştiremedim Direksiyon Sınavında Dosyamı Yaktım Malesef Tekrar Yazılmayı Düşünüyorum Sorum Şu Ehliyet Almadan Oğlum Benim Şöförlüğümü Yapsa Ehliyet Almadan Araç alabilirmiyim Özelge Talep Formundan Onay aldık Rapordada Muaf Olduğum Belirtili Bilginiz Varmıdır Teşekkür ediyorum İyi günler dilerim

Raporunuzda kısıtlama kodlu sürücü belgesi ve özel donanımlı araç kullanır ibaresi yer alırsa alabilirsiniz.

Üst Alt