Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 gözden raporum var. L5 S1 building ile rapor oranım ne olur?

acen007

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar sol gözden %32 oranında raporum var daha önceki bir açtığım konuda emekli olamıyordum fakat bel ağrısı yüzünden çalışma hayatım sıkıntıya girdi hastaneye gittim ve tomografi çektiler raporda aşağıdaki ifadeler yer aldı
1. Lombor fizyolojik lordoz düzleşmiştir.
2. L5 S1 düzeyinde intervertebral disk mesafesinde posteriora doğru minimal building saptanmıştır.

3 Fraktür ile uyumlu kontur atlaması izlenmedi
4. Spinal oseöz kanal normal form ve genişliktedir.

Bu ifadelere göre engelli raporumda yükselme olasımıdır bu şekilde rapor alan arkadaşlarımız var mı ? aramızda
teşekkür ederim.

Sol göz görme %32 oran ve bel fıtığı ameliyatı oranları

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında kafamda bir kaç soru oluştu yardımcı olursanız sevinirim
öncelikle 6 yaşında geçirdiğim ev kazası sonucu sol gözümü kaybettim görmüyorum engel oranı %32 olarak geçiyor. Uzun yıllar çalışma hayatım boyunca bel ağrısı çektim ve doktora başvurdum doktorum bana bel fıtığı ameliyatı şart dedi ve bende ameliyat olmaya karar verdim fakat mr sonucunda bel fıtığı yazıyor ve belde kaymada olduğunu belli oluyor acaba ben ameliyat olduğumda ; sol göz yanında bel fıtığı ameliyat oranı alıp buna ekstra olarak bel kaymasından da oran alabiliyor muyuz ? yada sol göz ve bel fıtığı ameliyatı oranı %40 oranına geçiyor mu ? şimdiden teşekkür ederim.

mr sonuçlarım

lomber lordoz düzleşme izlenmektedir.
L4 ve S1 kompuzunda hemanjiom mevcuttur.
S1 grade 1 anterior spondilolistesiz mevcuttur. ( bel kayması )
l5-s1 düzeyinde santral sol parasantral kaudale migrete ekstrüde disk hermisi sol kök basısı izlenmiştir. ( Ameliyat )

acen007 geçmiş olsun belfitigi için amiyatsız alacağın en düdük oran %8 dir ameliyat sonrası yapılacak işlem nedir platin konulurmu bunu en iyi doktorun bilir.Muhtemelen ameliyat Sonrası %10 un uzerinde oran alırsın diye tahmin ediyorum.12,13puan senin için yeterli olur sanırım %40 baltazar hesaplamasında.Bende de bel ve boyun fıtığı var emeliyat olmadım. %15%12,%14%13 dört seferde farklı oranlar aldım heyette doktor görüşü önemli yani ben bu oranları aynı emar değerlendirmesinde aldım yani bir yıl önce aldığım oran %12 idi raporum bir yilliktı. Bu sene yenilettim rapor süresi bitmesine 3 ay kala girdim heyete aynı geçen seneki enarı gösterdim fizik tedavi dokturuna %14 oran vermişler.Demek istedigim heyete girdiğinde kendini iyi ifade edersen eksik bir kac puan oranıda alırsın kardeş merhametli bir doktora denk gelirsen

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim bilgi için doktor ameliyat dedi bakalım

Balthazard hesabına göre % 40 engelli raporu alman için bel fıtığından en az %12 oran alman lazım , %11 alırsan toplamda %39 küsür oran çıkıyor.

Merhaba herkeze kolay gelsin 6 Yaşındayken bir kaza geçirip tek gözümü kaybettim. Bu durumda raporum %32 olarak verildi. 5 yıldır da bel ağrısı çekiyordum doktorlar bel fıtığı olduğunu söyledi ameliyat olup olmama konusunda bana bıraktılar
Acaba ameliyat olursam yada olmazsan tekrar rapor alsam %40 a tamamlayabiliyor muyuz ? sürekli masa başı iş ve aşırı ağrı olmaya başladı

Üst Alt