Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

32 günlük bebeğimde BERA testi sonucu işitme kaybı tespit edildi..?

Ayys

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kızım iki defa işitme testinden kalınca Kahramanmaraş üniversitesinde yapılan testten de kalınca üniversitede BERA testine alındı. 40 db duyabildiği 35 db duyabildiği 30 db de ise her iki kulakta da sorun olduğu söylendi.

İşitme cihazı gerektiği ama bunun verilebilmesi için yapılması gereken testlerin daha uzun sürdüğü dolayısıyla 2 ay sonra test yapılması gerektiği söylendi. Bu bölgede görev için bulunuyoruz eşim asker ve tanıdığımız maalesef yok.

Testi tekrarlatmak istiyoruz tekrardan ama nereye gitmemiz gerek. Önerebileceğiniz bir yer var mı? Gaziantep'e gitmeyi düşünüyoruz ama erken mi henüz?

Konuştuğumuz kbb uzmanı seviyenin zamanla azalabileceğini, 3 aylık olmasını beklemeden herhangi bir test daha yaptırmanın gereksiz olduğunu söyledi. önerileriniz nelerdir?

@Ayys
Test sonuçlarını gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Gönderdiğiniz resim, testi değil uzmanın yaptığı işaretlemeyi gösteriyor. Benim görmek istediğim bebek uyurken kaydedilen dalgalar.

Ayrıca timpanogram testini de görmek isterim.
Geçmiş olsun.

@Ayys
Timpanogram ve ABR test sonuçlarına göre bebekte çok hafif derece işitme kaybı var.

Ancak hangi frekanslarda işitme kaybı olduğu net değil. İnce seslerde (örneğin, kanarya sesi gibi) bir miktar kayıp var. Ama kalın sesleri (örneğin, karga sesi) nasıl duyduğu bilinmiyor. Frekans bazında ölçüm yapılmamış. Tüm frekansları içeren bir ses (klik uyaran) vererek ölçüm yapılmış.

Timpanogram testine göre orta kulakta problem yok. Antep'te test yaptırmayı düşünürseniz İdeal işitme'den Taner Bey'i arayın (Cep: 0532 768 4578). Benim yönlendirdiğimi söyleyin. Yardımcı olabilecek mi, sorun. Şikayetinizi anlatın.

ABR testi tekrarlandığında mutlaka tone burst uyaran (500, 1000 ve 2000 Hz) kullanılsın.

Geçmiş olsun.

Not: Timpanogram ve ABR testinde hangi cihazın (marka/model) kullanıldığını yazabilirseniz, sevinirim.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz merkezle iletişime geçeceğiz lakin merak ettiğim bu testler için erken mi olduğu 3 aylık olduğunda yaptırmamız daha mı doğru olur acaba? Kulakta iyileşme olabilir mi? Cihazların markasını öğrenmek için üniversiteyi aradığımızda normalde testi 3 aylıkken yaptıklarını il dışından geldiğimiz için bize o gün yaptıklarını en sağlıklı sonucun 2 ay sonra alınacağını söylediler. Timpanogram cihazı interacoustics drejerveget 8 5810 assens yazıyor. Abr ise klik dediler bio Logic?

Ayys
Bebek ne kadar küçükse o kadar iyi. Çünkü ABR testinde bebeğin uyutulması gerekiyor. Küçük bebekler doğal uykuya daha kolay geçtiğinden daha az problem çıkıyor. Test sırasında bebek, herhangi bir ilaca veya benzer bir müdahaleye maruz kalmıyor. Yani bebek açısından test zararsız. Ayrıca işitme kaybı varsa erken bilinmesi çok daha iyi.
Yapılması gereken testleri tekrarlıyorum:
* Timpanometri (1000 Hz prob ton kullanılacak) ve akustik refleksler.
* DPOAE
* ABR: klik ve ton burst (500, 1000, 2000 veya 4000 Hz) uyaranlar kullanılacak.

Not: Taner Bey'i aradım. Yardımcı olacağını söyledi.

Taner Beyle iletişime geçtik. İlgileneceğini söyledi. Teşekkürler

Mehmet Hocam iyi günler. Bebeğimizi İzmir çidem’e getirdik bugün. Rutin tarama testi yaptılar önceki sonuçları göstermemize rağmen. Taramadan kalınca 19 Haziran’a randevu verdiler. Siz ne kadar erken o kadar iyi diyorsunuz ama BERA testini yaptıramıyoruz. Onlar da 4 Aydan önce yapmıyorlarmış.

Taner beyle görüştük. Üniversiteyle görüşünce bize dönüş yapacağını söyledi. Biz de İzmir’e izne gelmişken çidemin adını da duymuşken oraya da gösterelim dedik ama tarama testi yaptırmaktan öteye gidemedik maalesef.

@Ayys
Sonuçlara göre bebeğin her iki kulağında da çok hafif derecede işitme kaybı var. Ama gönderdiğiniz sonuçlar galiba farklı kliniklere ait. En azından sağ ve sol kulak testleri farklı cihazlarla yapılmış. Gönderdiklerinizin son yapılan testler olduğuna emin misiniz?

ABR testinden önce veya sonra timpanogram testi yapıldı mı? Emisyon testi değil. Onu göndermişsiniz zaten. Yapılmışsa timpanogram testini de görmek isterdim.

Benim bebeğim olsa cihaz konusunda tereddüt etmezdim. Çok hafif bir işitme kaybı gözüküyor. İşitme cihazının en fazla işe yarayacağı grup. İşitme kaybı sadece duyma problemi değil. İşitmenin zihinsel gelişime çok fazla etkisi var. Cihaz bebeğin kulağında süs gibi duracak.

Ben Taner Bey'le de test sonuçlarını bir konuşayım, size dönerim.

Testler Kahramanmaraş Üniversitesinde yapıldı. Sağ kulakta cihaz biologicti. Ama aynı cihaz sol kulağa geçince ölçüm yapmadı hata verdi 90 dbde bile tepki alamadı kızımdan. Öyle olunca başka bir cihazla ölçüm yapmayı denediler. O kulakta sadece klik uyaranla yapıldı test tone burste zaman kalmadı maalesef. Testlerden önce timponagram yapıldı.
Cihaz için sağ kulak ölçümleri yeterli ama sol kulak için yetersiz alamazsınız demişlerdi.
http://i.hizliresim.com/1E241D.jpg

Evet, yasal olarak tone burst testi yaptırmanız gerekiyor.
Bence cihaz konusunda fazla düşünmeye gerek yok. En kötü ihtimal yanılmış olursunuz. Bebek gereksiz cihaz kullanmış olur. Ama testler çok hafif de olsa işitme kaybı olduğunu gösteriyor. Cihaz kullanmazsa bebeğin tüm hayatı etkilenebilir. Böyle bir riski göze almaya hiç gerek yok.

@Mehmet Akşit

Mehmet bey merhabalar siteye yeni üye oldum nerden yeni konu açacağımı bulamadım size burdan yazmak istedim. Benimde 7 aylık bebeğimde işitme kaybı mevcut doğduğundan beri tarama testinden geçemedi. Üniversite hastanesinde yapılan Bera testinde sağ kulakta 40 sol kulakta 45 çıktı. Başka bir hastanede yaptırdığımız testte ise iki kulakta da 60 çıktı işitme kaybı. İşitme cihazını aldık fakat kafam çok karışık bu kadar farklı olması normalmi bu testlerin?

[FONT=sans-serif]İyi günler, 7 aylık bebeğim doğduğundan beri işitme testlerinden geçemiyordu 4 aylıkken yapılan Bera testinde testi yapan kişi çok [/FONT]hafif[FONT=sans-serif]bişey var gibi ama emin olamıyorum 6 aylık olduğunda tekrar yapalım dedi. Velhasıl Haziran ayında tekrar götürdük bu kez sağ kulak 40 sol kulak 45 işitme kaybı var dedi. Biz emin olmak için başka bir hastaneye gittik oradada iki kulakta da 60 çıktı kafamız çok karışık. Bu farklılık normalmi? Biz işitme cihazlarını aldık kullanmaya başladık ama kızımda öyle gözle görülür bi farklılık yok cihaz takmadan öncede verdiği tepkileri veriyor. Ben ne yapmalıyım şimdi[/FONT]

Eceahsen
Yaptırdığınız test sonuçlarını, yaptırdığınız yer ve tarihi ile gönderebilir misiniz?

Mehmet Akşit
bunlar ve yukarıda gönderdiğim resimler izmir ekol kbb hastanesinde yapılan testin sonuçları 29.06.2018 tarihinde yapıldı

bunlar da pamukkale üniversite hastanesinde yapılan testin sonuçları 22.06.2018 tarihinde yapıldı. Yardımcı olursanız çok sevinirim Mehmet bey

Eceahsen

Çok emin olamadım. Sanki eşikler 50 dB civarında gibi. Şimdi, herkes başka bir şey söylüyor diyeceksiniz, haklı olarak. Bilgisayar ekranından bu kadar anlaşılıyor!

Her durumda işitme cihazı kullanılması gerekiyor. Bebek yılda iki kez kontrol edilmeli. Kontrollerden sonra cihazların ince ayarlarını yaparlar. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin Odyoloji Bölümü'nde Dr.Selhan Gürkan vardır. Onunla ilişkiye geçebilirsiniz.
Geçmiş olsun.

Mehmet Akşit çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için birde 9 eylülde deneyeyim şansımı.

bir sorum daha olacaktı. Bu işitme kaybıyla bebeğimin fısıltı seslerini duyması normalmi sizce? Pamukkale deki doktor bu işitme kaybıyla normal konuşma sesini bile fısıltı şeklinde duyduğunu söylerken Ahsen ona arkasından fısıltıyla seslendiğimizde bile arkasına dönüp bakıyor. Üstelik ortam sessiz değilken mesela televizyon açık ve dışardayken herhangi bir şekilde farketmiyor. Doktorun söylediğine göre fısıltı seslerini hiç duymaması lazım değilmi?

Fısıltıyı duyuyor olabilir.
ABR ile daha çok ince seslerin işitmesi kontrol edilir (2000-4000 Hz arası). ABR'de gösterilmese bile daha kalın sesleri (250-1000 Hz) daha iyi duyuyor olabilir.
Seslerin duyulması ile anlaşılması aynı şey değildir. Örneğin "su" dendiğinde, muhtemelen sadece "u" duyuyordur. "s" sesini duymuyordur.

Bugün arkadaşımın yönlendirmesiyle siteye üye oldum. Öncelikle bizlerin sıkıntılarına kılavuz edip, yönlendirmelerinizin bize yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kızım Zeynep 17.06.2019 tarihinde özel hastanede doğdu. Kaldığımız üç gün boyunca işitme testi sonucu başarısız sonuçlanınca, bir hafta sonra tekrar gittik sonuc yine başarısız. Doğumundan 20 gün sonra Derince Araştırma Hastahanesinde yapılan testten sonuç yine başarısız sonuçlandığı için bize 29 Eylül 2019 tarihinde klinik bera testi uygulaması için randevu oluşturuldu. Biz doğumundan 30 gün sonra bir umutla Darıca Farabi Devlet hastahanesine gittiğimizde 5 kez tekrarlanmasına rağmen sonuç değişmedi. Tedbirli olmak adına daha erken hangi hastahanelere gidebilirim, başka ne yapabilirim, bu sıkıntımız için yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle kızınız sağlıkla büyüsün ve geçmiş olsun. Endişenizi çok iyi anlıyorum. Dediğiniz adresleri bilmiyorum. Biz de tavsiye üzerine Gaziantep’te oturmamıza rağmen memleketimiz İzmir ÇİDEM’de yaptırıyoruz takibini. Şu anda ise Ankara Hacettepe olacak gibi duruyor yeni adresimiz. Bebeğiniz üç aylık olacak testin yapılacağı zaman. Kızıma ilk test 1 aylıkken uygulanmıştı. Dokuz aylık olana kadar hep takip edildi. Dokuzuncu ayda işitme cihazına karar verildi. Bu süreçte en sağlıklısı birkaç yerle irtibata geçmek ve içinize sinen merkezde yola devam etmek. Uygulanan testler objektif, bu noktadan sonra iletişim kuracağınız kişi önemli oluyor , sizi anlayan dinleyen, sorularınıza cevap veren. Umarım bebeğin kaybı düşüktür. Söylediğiniz yerleri bilenler varsa yardımcı olurlar.

Üst Alt