Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%32 raporumu 40'a yükseltmek için ne yapmalıyım?

jutsu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bugün sağlık raporu için hastaneye başvurdum. Sol gözüm için yalvar yakar %32 rapor aldım. Rapor sonuçlanmadı hale değerlendirmede. Fizikçinin verdiği oranı bilmiyorum ama bişeyler yaparım dedi pazarlamacı gibi. %8 civarı verebileçeğini düşünüyorum. Psikiyatri yetişmediği için pazartesiye tekrar gün verdi . Muayeneye gidicem fakat kaç oranında rapor alırsam %40 ı alabilirim ve ilerde iş hayatına girerken sorun teşkil etmicek ne gibi bozuklukları yazdırmalıyım. Emir komutaz altına giremez tanısıyla oran verse işveren için bu sorun olmazmı . Ne gibi bi yol önerebilirsiniz. Pazartesiye kadar buna cevap bulmam lazım. Şimdiden teşekkür ederim.

Engel oran hakkın neyse onu al.. sağdan soldan bir şeyler uydurarak oranını yükseltmekle haksız kazanç elde edeceksin. Gerçekten hakkı olan insanların hakkını gasp edeceksin. çık doktora oranın neyse onu al verilen oranla neleri hak ediyorsan onunla yetinmeni öneririm. Hayatta bir gün gerçekten senin hakkın olan bir mevkiye senin yerine haksız bir başkasının geçmesinden eminim rahatsız olurdun.

yaptığımın ahlaki boyutunu tartışıcak durumda değilim. anlatamıcam gözüm ile alakalı ailevi durumlarım var. olan ile rapor almaya kalksam zaten %60 i bulur bu hayatımı dahada zorlaştırır. ben araba almak iett ye bedava binmek için rapor almıyorum. benden birirlerinin hergün içten içe özür dilemesi için istiyorum. 25 yıldır bunun için hayatımın her alanında engel teşkil etmesine rağmen gık çıkarmadım. üniversite bursu ve ücretsiz yemekhane fişlerini geri çevirdim. hakkım olandan azını almaya çalışıyorum aslında. bi nevi benim için tedavi olucak. yok tartışmak istiyorsanda özelden yazabilirsin. şu an için bu başlıkta konu ile alakalı yardımcı olabilecek yazılar beni çok daha memnun edicek.

vural kardeş doğru diyosun ama işin şu kısmıda var %40 raporun altındakileri ne engelli yerine koyuyorlar ne de sağlam... %32 raporlaengelli olarak işe girmeye çalışsa,sağlam derler ... sağlam olarak girmeye çalışsa engelli derler... hiç bir olanağı yok...

vuralh;

Bende arkadaşın bahsettiği durumdayım. Sağ gözümü bir kaza sonucu kaybettim ve tamamen görmüyor.14 yıldır böyleyim ve 9 yıldır da bu durumun verdiği sıkıntıları çok büyük boyutta yaşamaktayım.Bende iki kez rapor çıkarttım ve % 32 ve % 20 oranında raporlar verdiler diğer taraftan askerlikten muaf sayıyorlar. ehlihet aldım kısıtlı ehliyet verdiler gece araba kullanmam yasıkmış, 4 yıılık üniversite mezunuyum polislik için müracaat edeceğim bu seferde yine sakat olduğumu öne sürüp kabul etmiyorlar ama rapora gelince de ne sakatsın ne de sağlamsın. Hiçbir şeye yaramayan bir oran verip başından savıyorlar bunun neresi adalet söylermisiniz.Haksa işte bu kanunları kabul edenlerdir en büyük kul hakkını yiyen.Biz nasıl yaşayacağız nasıl ailemizin geçimini sağlayacağız bir ie giremiyoruz.İşveren rapor olmadığı için engelli olarak almıyor, sakatlık durumu olduğu için sağlam olarak da kabul etmiyor nasıl hayatımızı sürdürelim nasıl yaşayalım asıl haksızlık budur işte...

jutsu;
Arkadaşım seninde tek gözün tamamen mi görmüyor bende aynı durumdayım ve tekrar rapor için başvuruda bulundum dün teslim ettim raporumu sadece göz % 32 verdi başkada hiçbir doktor vermedi 1 ay sonra heyete gircem sen nasıl aldık fizik doktorundan oran ki ...

bu konudaki yazdığım konu da da sıkıntılarımı paylaşmıştım ve durumla ilgili yetkili mercilere de dilekçeler gönderdim.

% 40'ın altında engeli olan arkadaşlarım.Ben sağ gözümü bir kaza sonucu kaybettim tamamen görmüyor.2005 yılında rapor çıkardım % 32 oran verdiler, 2007 yılında tekrar çıkarttım bu seferde % 20 verdiler. 2007 yılında askerlikten muaf tutuldum. 2009 yılında ise ehliyet almak için müracaat ettim ve monoküler ehliyet verdiler karanlık çöktükten sonra araba
kullanmam yasakmış. bir çok yere iş başvurusunda bulundum hep benden rapor istediler raporumun % 32 olduğunu söylediğimde ise kusura bakma bu rapor seni engelli olarak kabul ettirmez dediler sağlam olarak kabul edilmek istedim engelin var olmaz dediler. Ne yapalım biz yani yaşamayalım mı yaşama hakkımızı neden elimizden alıyorlar. Neden ben ve benim gibi binlerece insanın durumunu hiç düşünmüyor bu ülkeyi yönetenler yazık gerçekten. 4 yıllık üniversite mezunuyum ve polislik için başvuruda bulunmak istiyorum ne yazık ki gözüm görmediği için ona da başvuramıyorum. Binlerce polis var eline silah almayan geri hizmette masa başında oturan bu şekilde değerlendirilip niye kabul edilmiyoruz. İşlerine gelince engelliyiz işlerine gelmeyince de değiliz yazıklar olsun gerçekten bu kanunlara ve bu adaletsiz yönetim düzenine.Bende Bimere bir kaç gün önce şikayetlerimi bildirdim bakalım
ne olacak.benim durumum da olan arkadaşlar birlik olalım ve hakkımızı arayalım lütfen bizlere yardımcı olacak sözü geçecek kişilerle irtibata geçip sesimizi duyuralım...

jutsu;

% 32 garanti verildi ise üstüne % 12 daha oran verilmeli ki % 40 olsun.. Fakat siz bu raporu emeklilik için kullanmak istiyorsanız vergi indirimi başvurunuzda büyük olasılıkla rapor oranınız düşürülür.. Bir de psikiyatriden de oran eklenince rapor 1 yıl süreli olur, 1 yılın sonunda yeniden rapor almanız gerekir..

Üst Alt