Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

32 yaşındayım ve yüzde 92 raporum var. Bakım ücreti alabilir miyim?

hakangoz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben 32 yaşındayım ve yüzde 92 raporum var. Evliyim, bir de çocuğum var. Engelli haklarından herkes yararlanıyor fakat ben bu yaşıma geldim hala hiç bir haktan faydalanamıyorum.
Babamın üstünde ankara ticari taksi olduğu için 2022 ve bakım ücretine başvurmadık. Şimdi ise evliyim ve eşimin istekleri oluyor fakat benim kendime ait herhangi bir param veya maaşım yok. Ayrı eve çıkıp başvursam o da olmuyor, çünkü eşim menenjit geçirmiş ve zihinsel olarak kalıcı hasar olduğu için yemek yapma gibi işleri yapamıyor.
Sizce ne yapabilirim. Devlet böyle evliler için hiçbir hak
vermiyor mu?

eşinle ayrı bır eve cıksan bakım maaşı ve 2022 maaşından faydalanırsın,
ancak eşin rahatsız ıse bakım maaşı için kim bakıcın olarak görünecek?

Arkadaşlara ek olarak, bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygun olmalısınız.

slm hakangoz arkadasım yasın 32ve ewlisin baban sana bakmakla yükümlü deyil kanunlara göre 2022 veyaewde bakım maasından yararlanabilirsin durumun uygun cünki.benimde annemin ewi maası var annemle yasıyorum ama bu engel deyil 18 yasından kücükler icin anne baba malı soruluyor .sen yetiskinsin tek bir birey olarak degerlendirmeye alınırsın.hemen basvur bence

eger tam netlik kazandıysa eşlerin 2 side engelli ise herikiside 2022 den yararlanabiliyorolması lazım.önceden ewlenince kesilirdi ama bunu 2 side engelliyse maaslarını alamaya devam edeceklerini tv kanalında haberlerde söylemislerdi.bu netlik kazandımı bilen varmı lütfen yazınki herkes bilgilensin

Üst Alt