Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3200 işgünüm %75 oranında işitme kaybım var. Emeklilik koşullarım nelerdir?

tolga35

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
merhabalar
ben 1991 yılında askere gittim, eğitim sırasında silah atışlarından sonra kulağımda işitme kaybı oldu. çok zorlanarak eğititmimi bitirim. usta birliğime gönderildim. orada komutanım durumu fark edip beni hastaneye yolladı. hastanede heyete girdim, kulaklarımdaki işitme kaybından dolayı askerliğe elverişli değildir raporu verildi.
6 ay askerlik yaptım şu an yaşım 35 ben harp malülüğü veya vazife malülüğü aylığı alabılır mıyım? sonuçta askerde oldu bu sakatlık ve şu an işitmekte zorluk çekiyorum.

ayrıca başka bir konu da: ben 21 yıllık ssk liyım, ödenen prim günüm 3200. malülen emekli olabılır mıyım?
işitme kaybım her iki kulağımda %75 oranında harhangi bir başvuru yapmadım
bu konuda yardımlarınıza bilgilerinize ihtiyacım var

şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım

tolga

Harp malullüğü ve vazife malullüğü konusunda bir bilgim veremiyeceğim.Ancak 21 Yıllık sigortalılık süresi erken emeklilik için yeterli ancak prim günü 3600 olması gerekiyor.3200 eksik kalmış.Bunun için 6 ay askerliği borçlanıp 180 gün ile 3200+180=3380 günün olur.Geriye 220 günün kalıyor.Bunu da çalışarak tamamladıktan sonra erken emeklilik için başvurduğunda SGK 'nın sevkettiği bir hastaneden en az %40 rapor almak şartıyla emekli olabilirsin.

1991'deki askerlik için bugün bir tazminat ya da ödenek alabileceğinizi sanmıyorum. O zaman başvursaymışsınız olabilirdi, ama şimdi mümkün değil.

İki kulağın da %25'er oranda duyması, %40 ve üzerinde işgücü kaybı raporu almaya manidir diye düşünüyorum.
Hangi oranda işgücü kaybı oranı alabileceğinizi öğrenmek için vergi indirimi talebiyle defterdarlığa başvurmalısınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu Maliye'ye gönderecek. Maliye sağlık kurulu rapora bakıp, işgücü kaybı oranınızı belirleyecek. Eğer sonuçta %40 ve üzerinde işgücü kaybınız onanırsa (sonuç en son çalıştığınız işyerinize bildirilir), o zaman vergi indirim hakkı ve 3600 gün primle emeklilik hakkı elde etmiş olursunuz.
Ve o zaman, Lodos'un da belirttiği gibi, dilerseniz askerlik borçlanmanızı da yapıp, priminizi 3600'e tamamlayarak, erken emekli olabilirsiniz.

işitme db oranlarını tam verebilirsen yardımcı olmaya calışalım %75 oranında işitme kaybı olmaz hiç duymayanlara bile %55 veriliyor

cevap için teşekkür ederim. 1991 yılında askerker oldu işitme kaybım muaynem yapıldı herhangi bir sorunum yoktu eğitimde oldu o zamandan bu yana bir dava veya bir başuruda yapmadım bilmiyordum çunki zaman aşımınamı uğradı diyorsunuz yapılacak bişey yokmu peki o zamanlar başvursaydım vazife aylığı veya harp malülüğü aylığı bağlanırmıydı bana askerde sakatlanmalara aylık bağladıklarını biliyorum. ayrıca askerde çürük rapor almam teskeremi alamamam teskerem olmadığı için işede giremiyorum bunlar erken emekli olmama etkili olabılırmı sizce

işitme testimdeki oranları yazıyorum. (saf ses ortalaması: sağ 74 db sol 72 db)
(konuşmayı alma eşiği: sağ 75 db sol 74 db.) (konuşmayı ayırdetme : sağ 73 sol 92 .)
(En rahat ses seviyesi : sağ 115 db sol 113 db) oranlar bu şekilde bu oranlarla %40 rapor alabılırmıyım.

sag 500 hz 75 db 1000hz 75 db 2000hz 65db 4000hz 80 db sol 500hz 85 1000hz 85db2000hz 60db 4000hz 65 db bu kulaklar 2 şerkez amaliyatlı oldugu halde %35 şi zor almıştır öyle bi kendi odyonu konturol et bakalım arkadaşım bide trampo degerlerine bak

arkadaşlar işitme testime bakarak değerleri tekrar yazıyorum. bu test 3 ay once yapıldı

saf ses ortalaması: (sağ 74 db sol 72 db)
konuşmayı alma eşiği: ( sağ 75 db sol 74 db.)
konuşmayı ayırdetme : ( sağ 73 sol 92 .)
En rahat ses seviyesi : ( sağ 115 db sol 113 db)
Rahatsız edici ses seviyesi: ( sağ 120 (+) db sol 130 (+) db)
Verilen ses şiddeti: ( sağ 115 db sol 110 db)

weber testi: 500 hz netice alınamadı
teşhis: bilateral sensorinöral işitme kaybı
her iki kulakta orta dereceli işitme kaybı

arkadaşlar testimde yazan sonuçlar bunlar ameliyatla tedavisi yok bu oranlarla %40 rapor alırmıyım cevaplarınız için hepinizden allah razı olsun

biteral ileri derece olmamassa zor zaten bende %35 de kaldım ama başka hastalıgım vardı orda tpolam raporum %47 dir

peki bana askerde kulaklarımdan dolayı askerliğe elverişli değildir raporu verdiler 5 ay askerlik yaptım askeri hastanenin vermiş olduğu bu rapor erken emekli olmama etkili olabılırmı o zaman yanı askerliğe elverişli değildir raporum ile %40 alabılırmıyım.

ayrıca askere elverişlidir. denilerek askere alındım 5 ay sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler adı malülük aylığı alabılırmıyım 19 yıl geçmiş ama duydum kadarıyla zaman onemli değil ankara sosyal güvenlik müdürlüne dilekçe yazılması gerekmiş orası kabul ederse alırmışım aylık siz ne düşünüyosunuz bu konuda

ssk yla askerligin bi alakası yoktur her kurumun kendine göre çalışması vardır siz bütün haklardan yararlanmanız için %40 rapor almanız şartır alamassanız hiç bi hakka sahip olamassınız

arkadaşlar 91 yılında askere elverişlidir denilerek alındım 5 ay sonra atışlarda kulaklarımda rahatsızlık oldu sevkedildim hastane askerliğe elverişli değildir raporu verdi. şu an yaşım 35 adi malülük aylığı alabılırmıyım bu rahatsızlığım askerde oldu bu konuda cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

vergi indirimi için hastaneye gittiğinde askerlikten elverişli değildir diye raporun varsa onuda gösterirsen şansın daha çok artar benden istemişlerdi bende verdim fakat benim kulaklarım hiç duymuyor odio testlerinde netice alınamadı yazıyor :confused: o sebebten bana %55 verdi hastahane fakat defterdarlık %50 yazdı rapora şuan 3 dereceden sakat sayılıyorum 16 yıllık ssk süresi sonunda emekli olacağım

arkadaşlar tolgaya dr ameliyatla çaresi yoktur dedigine göre sabit hastalıgı var bence çünkü hastalıkta bi degişiklik olmuş olsa dr bi çaresine bakardı demekki sabit ilerleme olmayacagı anlamaına gele bilir

çok değerli arkadaşlarım benim kulaklarımda zedelenme var iç kulak tedavisi yok çok doktora gittim kulak cihazı kulancaksın dediler. ilerleme var evet 3 yıl once yapılan test ile şimdiki aynı değil 3db artış var soykan sen 96 askere gittinmi sana elverişli değldir rapuru verdilermi.

ayrıca benim şu an üstünde durduğum konu 91 de askere gittim bir sorunum yoktu askerde atış talimleri sırasında oldu işitme kaybım ve askeri hastene askerliğe elverişli değildir raporu verdi şu an 35 yaş 18 yıl geçmiş ben adi malülük aylığı alırmıyım bu aylık sigortayla veya malülen emeklilik ile alakası yok adi malülük aylığı askerde sakatlananlara verilir oyle biliyorum ben yanlış düşünüyosam paylaşın benimle hepinizden allah razı olsun hepinizi çok seviyorum

soykan yanı o şekilde askerliğini bitirdin teskereni aldın seni tebrik ederim. peki şu an malülen emekli oldunmu kulaklarından dolayı sağlık raporun varmı ? ayrıca %40 rapor alanlara aylık ortalama ne kadar maaş veriliyor bilgin varmı ben adi malülük aylığı alabılırmıyım sence bir onceki yazdığıma bakıp cevap yazarsan şimdiden teşekkürler )

tolga35
Sen malülen emekli olamazsın malülen emekli olabilmen için rapor oranının %60 olması lazım senin için en güzeli 15 yıl 3600 gün ile emekli olmaktır. lodos denizcisi acıklamalarını yazmış
Ben de işitme sorunum vardı askere gitigim de ama sorun olmuyordu 18 ay paşalar gibi yaptım askerligimi hemde şöför olarak.askerden geldikten sonra işitme rahatsızlıgım çok ilerledi ve iş yapamaz konuma geldim, raporumu (%52)aldım benim de 14 yıllık ssk var biraz da prim eksigim günümü doldurup emekli omak istiyorum
ayrıca senin verdigin odyo bilgilerine göre senin alacagın rapor oranı %40 altın da kalır ama yinede şansnı dene derim

ARKADAŞLAR işitme testi yapan doktorun yazdığı rapor:

hastamızın yapılan odyometrik tetkikleri sonucunda: saf ses ortalaması sağ kulakta 70db. sol kulakta 67 db olup ileri derecede sensorineural tip işitme kaybı tespit edilmiştir (SRT ) konuşmayı alma eşiği: sağ kulakta 75 db, sol kulakta 70 db, olup saf ses ortalaması ile uyumludur. speech discrimination testi: sağ kulakta %68 , sol kulakta %88, skor vermiştir. en rahat ses yüksekliği: sağ kulakta 115 db, sol kulakta 110 db, tedirgin edici ses yüksekliği : sağ kulakta 120 (+), sol kulakta 120 (+) dir.

weber testi 500 hz netice alınamadı

ben tablodan baktım %40 rapor almam için cetvelden nasıl hesaplamam gerek bu oranlarla rapor alabılırmıyım

tolga sana ben 1 ci sayfada toblo gönderdim oraya bak bi tpolamda 320 olması lazım ona göre

malülen emekli olman çak zor ancak özürlü olarak emekli olma şansın çok yüksek 3200 günüm var diyorsun yapacağın şey özürlü olarak bir iş yerin de 6 ay çalışmak ve vergi indirimin de faydalanmak yaklaşık 3600 günün doldurusan emekli olmayı hak edeceksin kafa na takalın bir şey varsa sor bu konuy iyi biliyorum bu konuda bende bi hayli uğraş verdim

kirli 33
arkadaşım siz benim sorularımı görmemişsiniz sanırım ben 1986 ssk girişliyim 21 yıllık sigortalıyım ödenen günüm 3200 malülen emeklilikte şart 15 yıllık ssk lı ve 3600 gün ödenmiş olmalı benim biraz günüm eksik sadece ayrıca %40 rapor alırsam emekli olurum %60 değil kirli 33

tyoldas arkadaşım, malülen emeklilik ne demek özürlü olarak emeklilik ne demek bana biraz açıklarmısın hiçbir sağlık sorunu olmayan kişi malülen emekli olabılırmı ki ?

falim arkadaşım, tablodan bakamıyorum nasıl bakıcam ben testimi yapan kişinin vermiş olduğu bilgileri yazdım oraya bakıp sen bakabılımısın bir zahmet

soykankaan arkadaşım, ben değerleri yazdım anlıyorsan ordan bir bakarmnısın bende ortalama %75 gibi görünüyor

kirli 33, ben malülen emekli olamazsam 15 yıl 3600 gün ile nasıl bir emekliliğim olucak )

Malülen emekli olmak için rapor oranın %60 olması lazım senin verdigin işitme degerlerine göre en az %40 alırsan 3 .derece vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilirsin

kirli malülen emekli olmak için oran %60 olması şart değilki %40 ta yeterli 3 dereceden olursun benmi anlatamıyorum senmi anlayamıyosun

soykankaan çok teşekkür ederim sana tuttuğun altın olsun )

bişey daha sorcam malülen emeklilik ne demek ve birde özürlü emekliliği ne demek bunlar farklımı kirli 33 bişeyler yazdı kafam karıştı

soykankaan arkadaşım ayrıca 3600 gunumu doldurmadan şu an %40 rapor alırsam hemen emekli olurmuyum yanı günümü doldurmadan

İşitme kaybım var. Emeklilik için raporu nasıl almalıyım?

işitme kaybım var 4100 ödenmiş gün ve 22 yılık ssk var rapor almam için ilk olarak ne yapmalıyım istediğim devlet hastanesini gidip sağlık raporu alabılırmıyım

Tolga bey halen SGK'lı çalışan iseniz? iş yerinizden alacağınız yazıyla bağlı bulunduğunuz Defterdarlık/V.Dairesi müracaat edip vergi indirimi için yetkili hast. sevf alacaksınız, hastaneden %40 ve üzeri rapor alır ve bu rapor Ankaradaki heyetçe onaylanıp gelirse işlem tamam demektir..

Halen SGK'lı çalışan değilseniz 10 gün kadar bir iş yerinde çalışan gözükmeniz ve oradan bu yazıyı alıp müraacaat etmeniz gerekir.

En doğru yol, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapmak ve onların sevki ile hastaneden rapor almaktır: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Emekliilk için defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmek şart. Sonrasında emekliliğiniz:

2008_oncesi.PNG

prım ödemesi

ssk girişim 1987 ödenmiş prim 4200 dogum tarıhim 1971 sigortalılık suresı 23 yıl eksik primlerimi yanı 5375 gunu 50 yasıma kadar ödeyebilirmiyim. sigortalılık suresı 25 yazıyor bu ne anlama geliyor. bu sure sonuna kadarmı tamamlamam gerek 5375 günü yoksa 50 yasıma kadar ödeyebilirmiyim.

Üst Alt