Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3200 prim günüm, %49 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

enginengin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben 1983 doğumluyum 1998 ssk sigorta girişim var çalışmaya başladıktan 4 sene sonra ankilizonspondilit hastalığı tespiti konuldu şuanda 3200 prim günüm varsakatlık vergi indirminden 01.01.2009 tarihinde vergi indirmine hak kazandım % 49 raporum var askerlikten muafım.bu şartlara göre sorularım

1.emekli olma şeklim malulen mi erken emeklilik mi
2.ve bu şartlarda ne zamn emkli olabilirim

not=özel sektörde çalışıyorum

erken emeklilikten yararlanırsınız

Öncelikle iyi günler arkadaşım, geçmiş olsun. %49 oranı ile vergi indiriminden yararlanıyor isen malulen emeklilik değil, erken emeklilikten yararlanırsın.Hastalıktan dolayı malulen emekli olabilmek için %60 üzerinde çalışma gücünün kaybı, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün şartı vardır.
Sen 1998 yılında ilk sigortalı olmuş isen, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün ile erken emekli olabilirsin.Bu da 2016 yılında 4080 günü tamamladığında emekli olabilirsin demektir.

öncelikle sağol arkadaşım ilgin için teşkkr edrim bi sorum daha olcak ; emkli olduktan sonra maaşım ne kadar olur birde emekli olurken nasıl bir yol izlemeliyim

Maaş konusunda tam bir bilgim yok , yanlış birşey söylemek istemem. Günün ve süren dolduğunda SGK' ya müracaat edersin, oradan gerekli şekilde yönlendirme yapılır

98'deki sigorta girişiniz meslek lisesi stajı mıydı yoksa tam prim miydi?

18 yaşından önceki sigortalılıklar sigorta başlangıcından sayılmaz. Bu durumda sigorta başlangıcınız 1998 değil, 18 yaşını tamamladığınız gün/ay/2001'dir. (Not: ama 18 yaşından önce yatırdığınız primler emeklilikte prim hesabına dahil edilir)

Malulen emekli olamazsınız. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda sakatlığınız yok zira. Siz erken Yaşlılık Emekliliğinden yararlanacaksınız.

3. dereceden sakatlık indiriminiz olduğuna göre, (gün/ay/2001 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekliliği hak edersiniz.

Üst Alt