Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

33.01 nasıl bir aparat ve 35.02'nin fiyatı ne kadardır?

bulent66

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm guruba kabul ettiğiniz için teşekkür ederim benim sorum ehliyeti değiştirdim engelli b sınıfı olarak kısıtlama kodları 10.02 /33.01/35.02 bu kodlar yanlız bayi 33.01 bilmiyor görüntü olarak nasil bir aparat 35.02 aparatı fiyati ne bilen varsa yardimci olursa sevinirim

Telefon 05432546667 arayabilirsiniz

Bu tertibatla araba satan varmı

32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
33.01 Tek elle dış kuvvet tarafından idare edilen kombine hızlanma, fren ve direksiyon sistemi
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
10.02 Otomatik vites

32.01 ya da 33.01 yazması lazım ki araç alımında vergi avantajı olsun. Zira ya pedallarda ya vites kolunda hareket ettirici aksam olarak özel donanım şartı var. Bu olmazsa, "otomatik vites" bağlamında ötv muafiyeti verilebilir, ama çok çok çok zordur. Uzun zamandır üst ekstremite kısıtlılığı olup viteste donanım olmadan araç alabileni görmedim. İstersen şansını dene önce, olmazsa kod ekletmeye çalışırsın

Slm oturan boğa t.s.e 33.01 kodunu kabul etmiyorum 32.01 olacak diyor bunu söyleyen aparatı yapan kişi ehliyet değiştirelim 20 oldu Aceba il sağlık Müdürlüğü o kodu degistirirmi

33.01 kodu aparatı yanında biri olmadan süremezsin diyor Maliye sitesinde varmış yani yani diş kuvvet birinin yardımı dememiş valla bende anlamadim

Paraplejik benim ki belden aşağısı

bulent66

Ulan ne ilgisi varmış! Töbe töbee. Yanında biri olmalı gibi aptalca bişey olabilir mi? Hey allahım! 33.01 ile kastedilen donanım şu:

Sağol adas fiyat ne bunun ve 35.02 nin biraz pahalı ya benziyor yani kod değişiklik ligine gerek yok o zaman ama Allaha Şükür ellerim sağlam Türkiye de bu aparatı kimler yapar Aceba

bulent66

Eller sağlamsa bu kodla işiniz olmaz. Siz parapleji misiniz? Yani kollar sağlam, bacaklar hareketsiz? Eğer öyle ise bu kod başlı başına salakça zaten. BBu donanım ellerini kullanmakta zorluk çeken tetrapleji vb. olan kişiler içindir.

O zaman dedikleri doğru, parapleji için 32.01 olmalı. Bu bağlamda il sağlık komisyonuna gidip düzeltme talep etmelisiniz.

Parapleji eller saglam peki degistirirlermi sil basdan olursa kotu daha 20 gun once cok ugrastim insallah kodu yazarlar hastaneye sevk etmezler

Engelli ye engel çıkarmak için ugrasiyorlar git git gel olan bizim gibilerine oluyor inşallah sil baştan yapmazlar değiştirirler zorluk cikarirlarsa vazgeçtim olur

OturanBoğa

abi bende 21 inde komisyona gireceğim mevcut ehliyetimi değiştirmek için ben parapleji üst ekstremite yani ellerim sağlam ayakları kullanamıyorum mevcutta aracım var zaten bu durumda ben hangi kodları alacam
şimdiden teşekürler

10.02/35.02/32.01 35.02 yazmiyabilirler

Slm adas ehliyet değiştirmiştim kodlar yanlış olunca tekrar düzelince raporla nüfus Müdürlüğü tekrar ehliyeti degistirme de bir sorun cikarirmi

Özel tertibatli araba kullanabilir raporunda 100/80 paraplejik yazdilar maliye diyorki ortopedik işaret li değil araba alamazsın diyor dogrumu sizce

Ehliyet deki kodları değiştirdim şimdide bu cikdi benim bildiğim özel tertibatli araç kullanabilir raporunda engel oranının önemli değil fakat özel tertibatli araç kullanabilir raporundaki ortopedik engelli kutucu işaret değil işaret olacakmış ben parapleji yim sayın adas ne yapmaliyim

bulent66

Terbiyesizlik! Parapleji işte, dağ gibi omurilik felçli, daha ne olsun! Bence müdürüne çıkın, o halledecektir.

Kod

Ehliyet de 35.02 kodu var bu kod TSE geçmez diyorlar aceba bu kodu yaptıran varmı fiyatı ne kadar 2 yıl önce ehliyet değiştirdim n

Üst Alt