Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

33/c ertesi yıla bırakma kararıyla askerliğim ertelendi. Erkene aldırabilir miyim?

lymnea

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. Geçtiğimiz Haziran ayında mezun oldum ve askere gitmek için başvurdum. Fazla kilo nedeniyle askerlik şubesi, askeri hastahaneye sevkimi yaptı. Askeri hastahanede 10 kilo fazlam nedeniyle heyet tarafından 33/c ertesi yıla bırakma kararı çıktı. Askerlik şubesi bu karara bağlı olarak elime Son Yoklama Çağrı Tebligatı verdi. Bu tebligatta 18 Haziran 2016 ile 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında askerlik şubesine geliniz yazıyor.

Benim sorum şu. Askere gitmek istiyorum bu nedenle bu süre içerisinde azmettim 25 kilo verdim. Başka bir problemim yok. Şubeye tekrar giderek 33/c kararını bozdurabilir miyim? Veya askere alınma işlemlerimi tekrar başlatmak için dilekçe vs. verebilir miyim? Ya da askeri hastahaneye tekrar sevk isteyip heyete çıkabilir miyim? Yoksa Haziran 2016 ya kadar beklemek zorunda mıyım?

lymnea

Aslında çok bir zaman kalmamış. Ben olsam zamanı beklerim. Ama ille de erken gitmek istersen, evet, tecili bodurmak için askerlik şubesine başvurabilirsin.

Not: Gitmeden önce bir kalp kontrolünden geçmeni öneriririm. Hızlı kilo vermek özellikle kalpte bir sıkıntıya yol açabilir. Bunun üstüne askere gidersen, çok zorlanırsın...

Teşekkür ederim. Bu hafta içi şubeye gidip işlemleri başlatabilirim o halde. Halbuki telefonla şubeyi arayıp sorduğumda beklemek zorundasın demişlerdi bana. Diyeti doktor kontrolünde yaptım. Hala devam ediyorum. Uyarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt