Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%33 engeli raporum var. Hangi haklardan yararlanabilirim?

e-baris

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım böyle güzel bir site hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim
Bu gün Engelli raporumu aldım işitme kaybımdan dolayı %33 verildi öğrendiğim kadarıyla bazı hakları da elde edebilmek için en az %40 olması gerekiyormuş ben bu yüzde oran ile haklarım nelerdir nelerden faydalanabilirim .şimdiden çok teşekkür ederim

e-baris mrb aramıza hoş geldin
Engelli haklarından faydalana bilmem için
sağlık kurulu raponun en az %40 olmalı elininizdeki rapor %40 altı olduğu için geçersizdir hiç bir haktan faydalanamazsın.

peki itiraz etiği durumda bu düzeştilirmi

e-baris rahatsızlıklarınız nedir ?
İtiraz edebilirsiniz tabi ama rahatsızlıklarınızın karşılığı
%33 ise sonuç değişmez
itirazınızı bulunduğunuz il sağlık müdürlülüğüne ve ya 6 ay sonra tekrar farklı bir hastaneye başvuruda buluna bilirsiniz.

hiç bir haktan faydalanamazsın. %40 altında ise bişe yapamazsın. itiraz edebilirsin ama hastalığn ney. bana bi hastan %30 vermiştir başka hastane gittim %57 verdi mesela

peki bizler % 39 olsak bile engeli olamıyor muyuz

e-baris
Malesef hayır.
Sadece ortopedik engelli olsa idiniz ve uygun ibareli rapor ve ehliyet sahibi olsa idiniz %40 sınırına bağlı kalmaksızın ÖTV muafiyetli araç alabilir, MTV muafiyetinden de faydalanabilirdiniz.

Üst Alt