Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%33 raporum var. Sol ayak polio sekeli ile ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

levent78

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Aranıza yeni katıldım,herkese selam,herşey gönlünüzce olsun...Uzun süredir sitenizi takip ediyorum.Sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda ilk önce B sınıfı olan ehliyetimi H ile değiştirmeye karar verdim.Hastahaneden heyet raporu aldım.Tanı:sol alt eksremite polio sekeli...Karar:H sınıfı ehliyet alabilir,otomatik vites araç kullanabilir. Direksiyon sınavına girip kazandım,fakat ehliyetimi değiştirmedim,ÖTV den faydalanıp faydalanmayacağımı bilemediğim için.Malum her kafadan bir ses çıkıyor.Bu raporla maliyeye akıl almaya gittim.hiç birşey bildikleri yok.Özürümün sürekli olduğunu ve derecesini belirten bir rapor almam gerektiğini söylediler.Aynı hastahaneden sol ayaktan %33 özürlüdür raporunu aldım,diğer seçenekler değerlendirilmedi.% 40 ın altında olduğu için ötv den faydalanamayacığımı söylediler.Durum bundan ibaret.ÖTV den faydalanırmıyım,faydalanamazmıyım?Bundan sonra ne yapmam gerekiyor?Şimdiden herkese teşekkürler...

slm öncelikle geçmiş olsun evet sizin de yazdığınız gibi memurların ağzından laf alabilmek ölüm ya bilmiyolar veya baştan savıyolar ben de yüzde 42 raporlu vergi indiriminden yararlanan emes hastasıyım emeklilik başvurumu 2 ay önce yaptım beklemedeyim benim rahatsızlığım nörolojik raporu veren uzman dr a bende h sınıfı ehliyeti ile ötv den muaf araç almak istiyorum dedim bana boşa uğraşma sana olmaz dedi ama araç alan aynı hastalıklardan bir çok kişi nin olduğunu biliyorum sağ ayağımda engel olduğu için olmaz dedi geçenlerde bir tanıştan duydum onunda sağ ayağında yüzde 25 güç kaybı varmış o raporla h sınıfı ehliyetle aracını almış ötv den muaf o aldıysa sizde alırsınız yüzde 40 aramıyomuş araç almak için dediler yüzde 25 le aracını almış bana da yüzde 42 ile olmaz dedi dr bende araştıracağım alınıyorsa bende almak için uğraşacağım hatta yine bir arkadaşın söylediği yüzde 5 le bile arç alınabiliyomuş ki benim tanıdığım arkadaşıın tanışı sadece yüzde 25 raporla başka rapor olmaksızın aracı almış sizde alırsınız onun söylediği doğruysa araç ın alındığı kesin doğruda başka bilgi eksikliği yoksa.

sağol kardeşim.başkasından duyma değil net cevaba ihtiyacım var.benim şartlarımda ötv indiriminden faydalanan varsa onlardan veya forum yöneticilerinden cevap bekliyorum..

Rapor oranının hiç bir önemi yok. Sol bacaktan sakatlık olduğu Tanı olarak yazsın, ibare olarak da "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" olsun, hem tüm otomatik vitesli aracı kullanabilirsiniz hem de vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz.

OturanBoğa senin bu yazdıklarından cesaretlenerek bu işe başladım.Ford ve toyoto bayilerinden olumsuz cevap aldım.Bundan sonra ne yapmalıyım?

elinizdeki rapora rağmen size olumsuz yanıt veren bayilerde çalışanlar konuya hakim değiller.evet bal gibide alabilirsiniz.ortopedik engellilerde oran önemli değildir.alamazsın diyenler kanunu iyice okusunlar.
ayrıca bulunduğun yerdeki vergi dairesi veya defdardarlık hangisi varsa en yetkililerle görüş.gerekirse raporunun fotokopisini ekle ve dilekçeyle sor faydalanıp faydalamıcağını.sana yazılı cevap versinler.
bak nasıl doğru cevap veriyorlar sana

Levent 78

Bu raporunla hem ehliyetini değiştirir hemde arabanı alırsın.Noterden onaylat bi kaç tane elinde olsun bu konuda bayiler bazen yetersiz olabiliyor.Bi hundai bayiine sor.Ankarada en tecrübeli elemanlar genelde onlarda biz ikinci aracımızı aldık ve hiç bir sorunla karşılaşmadık.

yakamoz06;
İkinci arabayı aldık derken ne demek istediniz biraz açıklarmısınız.İkinci arabayıda mı ötv siz aldınız

Bugün FİAT a sordum,tamam olur dediler.yardımınız için teşekkürler.PEUGEOT 5008 almayı düşünüyorum.ne dersiniz

pejo çok pahalı
75000 demişlerdi bana
fiat fiorino aldım bende

diyelimki herhangi bir arabayı almaya karar verdim.bayilerle ilgili nelere dikkat etmeliyim.ötv indiriminin hesaplanması olsun,pazarlık olsun.tecrübelerinizden faydalanmak isterim...

En az 3-4 bayiden anahtar teslim fiyat almadan alışveriş yapma. Tek dikkat etmen gereken konu bu :)

Üst Alt