Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%33'e düşürülen rapora itiraz edebilir miyiz?

elmol

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
babam emekli olmaya çalışıyor .2006 da %45 sürekli raporu var , askerden muaf sakatlığı doğuştan. Prim günü 3600 ü doldu.
Vergi indirimi için sevk etmişler ama sakatlığı %33 e düştü sakatlık cetvelinden bi sonuç çıkaramıyorum
sakatlıkları "çift taraflı kalça çıkığı, sol bacakta 2 cm kısalma ve duyu kaybı (96 da trafik kazası da geçirdi ameliyatlı sol bacak sinirlerinde kayıp var)

şimdi nasıl bi itirazda bulunabiliriz ?

Yardımlarınız için teşekkürler..

%33 oranı hastane mi verdi yoksa hastane %40 üzeri verdi ama Maliye mi oranı düşürdü?
Eğer hastane %33 rapor vermişse ve/fakat bu oranın sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri olması gerekiyor idiyse, bu durumda rapora il sağlık müdürlüğü nezdinde itiraz etmeniz gerek.

Yok, oranı düşüren kurum Maliye Sağlık Kurulu ise, o zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre yanlış değerlendirildiği iddiasıyla Maliye'ye itiraz etmeniz gerek.

İşin içinden çıkamadık lütfen yarıdmm :((((

merhabalar ,
Ben bu emeklilikte neden bu kadar sorun çıkarıldığını anlamıyorum..Önce vergi indirimine gittik %37 yle geri döndü senin ameliyat olman lazım dendi.Babam sağ kalça protezi ameliyatını oldu ve tekrar %39 rapor verildi sol kalça ameliyatıyla oran değişebilir dendi.Sol protez takıldı ve şimdi sgk sevkiyle bir rapor daha çıkarıldı ancak bunda oran yazmıyo sadece açıklamalar var bu da Ankara ya gitti.Bize şimdi nasıl bir cevap gelebilir ?

sigorta giriş: 3.4.1990
prim gün sayısı: 3600

oran hastaneden verildi vergi dairesi %37 yaptı ve reddetti.Üzerinden bir sene geçti ameliyatlar oldu şimdi de itiraz edebiliyor muyuz?
Ben bu cetvelden bir türlü oran çıkaramıyorum şuan iki kalçada protez var, doktorun ameliyat ve fizik tedavi sonuçları olumsuz ağrılı ve hareket kısıtlığı yarattığı, skolyoz da mevcut.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Acaba bizim biran önce sağlık kuruluna itiraz edip vergi indirimi almamız daha mı avantajlı olur?

Evet, il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka bir hastaneye sevk alabilirsiniz.

Üst Alt