Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3477 gün primim var. Emekli olmak istiyorum..?

m43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
14 Ocak 1974 doğumlıyum
işe ilk ssk lı olma tarihim 19 09 1989
1999 kadar ssk dan 657 gün calışmam var
daha sonra bağkuru oldum 2670 gün bağkurum var
sonra bağkurdan cıktım ssk ya gectim 150 günde bağkurdna sonra ssk gnüm var
toplarsan ssk 807 bağkur 2670 toplam 3477 günüm cıkıyor ..

4 ay önce beyin kanaması gecirdim sağ gözümü ve kulağımı geri dönlmaz bicimde kaybettim
vucudumun sağ yanında yani el kol ve ayakta duyu kaybı var
vergi indirimini kullanarka nasl emekli olablirim

İlk önce % 40 ve üzeri engelli raporu almalısınız ve vergi indirimine yollamalı sınız ancak yolladığınızda çalışıyor olmalısınız 1989 sgm girişliler 3600 gün %40 raporla emekli olabilir siniz doktorunuza sorun eğer oranınız %60 ı gececekse ssk dan malulen emeklilik için sevk alın
yalnız çalışabilecek durumda iseniz engelli emekli olun
geçmiş olsun

Ancak sizin bağkur fazla olduğundan sanırım bağkur emeklisi ederler ama sanırım

m43

ssk şartları ile emekli olmak istiyor iseniz bağ-kur dan sonra 150 gün demişsiniz o 150 günü 1262 güne tamamlayacaksınız ve vergi indirim hakkı alarak erken emekli olacaksınız.
Yok ben ssk dan prim süresini tamamlamak istemiyorum hemen emekli olmak istiyorum derseniz bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olma talebinde bulunacaksınız.

Beyin kanaması geçirdim. 1 yıl sonra rapor için müracaat edebilirsin diyorlar.

Arkadaslar yilbasinda beyin kanamasi gecirdim sag gozumu geri donusu olmayacak sekilde kaybettim vucudumun sag tarafinda guc kaybi var vergi indirimi icin muracat ettim doktorlari dolastim evraklari teslim alan memur beyin kanamasi gecirdikden 1 yil sonra muracat etmeliydin senin daha 7 olmus kurul dosyano bile acmadan red eder dedi boyle bisi varmi yani 1 yil zaman gecmesimi lazim bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

m43

Evet, 1 yıl beklenmesini ve kalıcı hasarın ne kadar olduğunun görülmesini istiyor sgk. Bunun aksi uygulamalar da gördüm, ama genelde bu şekilde oluyor...

Vergi indirim belgesi verip 1 yil sonra kontrolmu veriyorlar yoksa direk retmi verirler

m43

Bağkur'dan emeklilik başvurusu olacaksa, başvurunuz üzerine hastaneye gönderilirsiniz ve sonra sgk sağlık kurulu durumu değerlendirir ve "henüz erken" gibi bir gerekçe ile reddeder (bu da bir kural değil tabii! belki de kabul edilir.)

sonuc cıktı ama ben hic bir şey anlamadım oran falan yazmıyor 6 aylık gecici rapor vermişler kalıcı özür oranı icin 6 sonra tekrar değerlendirme yapılacak yazıyorsonuc evet yazıyor h sınıfı ehliyet alabilir diyor ne emek şimdi bilgisi olan bi arkadaşım beni aydınlata bilirmi rica etsem

Durumunuz değerlendirilmiş ve yukarıda da yazıldığı gibi kalıcı hasarın belirlenebilmesi için 1 yıl bekleme şartına bağlı olarak kalan 6 ay sonra tekrar değerlendirilmesine karar verilmiş.

Üst Alt