Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

35.04 kodlu ehliyetim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaşlar sağ bacağımda perthes var ehliyet kodumda sadece 35.04 yazıyor ben bu raporla indirimli otomatik bir araç alabilir miyim? Anlayamadım

@denizin kızı

Belirttiğiniz kod ve karşılığı şöyle:

35. Modifiye kontrol düzeni (far düğmeleri, cam sileceği, korna, sinyal lambaları, vb.)

35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

Bu durumda arabanın otomatik olması gerekir. 78 nolu kodu da vermesi gerekirdi. Onu neden vermemiş? Engel durumunuz nedir?

Sağ bacağımda kısalık ve incelik var birkaç gün önce il sağlık kuruluna girdim kurulda 1 dakika kadar kaldım 2-3 adım yürüdüm sağ bacağımdaki aksamayı görünce sağ bacağınızda mı sorun var dediler evet dedim sağ elizinizi kullanmada sıkıntı var mı dediler hayır dedim çıkabilirsiniz dediler bugün aldım raporu il sağlıktan araç uyarlama kodu sadece 35.04 yazıyor bundan hiç bir şey anlayamadım sağ elimde mi sorun olduğunu düşündüler acaba sınırlı kullanım kodları da 102,47 anlayamadığım için de konu açtım

Ehliyet dedigimiz bu sinavina girdigimiz . Gectikten sonra direksiyon sinavi olan dan mi bahsediyoruz. Yoksa hastanenin yada vs. Yerin engelli oldugu icin verilen bir kod mi . Sadece merakimdan soruyorum . ☺ . Herkese allahdan sifalar diliyorum

Şimdi hocam benim b sınıfı ehliyetim var onu hastalığıma göre çevirmeye çalışıyorum burada bahsettiğim ehliyet için aldığım kodlar yani eski ehliyetimi emniyetten değiştirirken kullanacağım rapor ayrıca daha öncesinde alınmış ötv, özel tertibat, h sınıfı ehliyetleri içeren bir engelli raporum mevcut 2013 yılında alındı

10.02 Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
denizin kızı bu iki koddan birisi yoksa otomatik vites yazılmamıştır.
temadai engellilerin nasıl araç kullanacaklarına dair il sağlık müdürlüğü tarafından raporla veriliyor kodlar, ehliyete de işleniyor.

ehliyetiniz yada il sağlık müdürlüğü tarafından verilen raporun bir önemi yok, Evvela Engelli Sağlık Kurulu Raporu almalısınız. Bahsettiğiniz koda göre silecek kolu vs özel tertibat kapsamında değil, sağ ayak için de kısalığınız yeterli ise özel tertibat yaptırmadan araç almanız mümkün değil.

engelilik
Elden fren kumandalı diye özel tertibat yazılı raporum var

KKELEBEKK
Peki kelebek hanım ben kendiliğimden tercih olarak otomatik araç seçebilir miyim, sorun çıkar mı?

denizin kızı

Elinizde kısıtlılık olmadığı halde elde kısıtlılık varmış gibi kod vermeleri bariz bir yanlışlık. Bence il sağlık komisyonuna gidip bunun düzeltilmesini isteyin.
Sağ bacağınızdaki kısıtlılık manuel vitesli araç sürmenize mani ise, buna dair özel donanım şartlı rapor yazmalılar.

Evet Bülent Bey maliyeye ve proje çizen mühendise sordum bu haliyle de kabul edilebileceğini ama ileride çok sorun olabileceğini söylediler bana da son derece mantıksız geldi pazartesi günü il sağlığa itiraz edeceğim yorumlarınız için teşekkür ederim

ehliyet kodum değiştirildi başkalarına da bilgi olması için yazmak istedim
sağ perthes sekeli için verilen yeni kodlar
25.04 manuel hız pedalı
20.06 elle çalıştırılan fren

çok şükür bu kodlarla ve 2013'te aldığım raporla herhangi bir sorun yaşamadan arabamı aldım bayi her şeye ilgilendi sistemde mtv görünüyor kendiliğinden düşer dedi bayi ama düşmedi dilekçeyle onu da halledeceğim inşallah araca yapılan aparat direksiyonun altından sabitlenmiş pedallara da sabit şekil olarak " n " harfini andıran bir aparat kendime çektiğimde fren ileri itiğimde gaz oluyor otomatik vites bir araç bilgi paylaşımı açısından yazmak istedim

35.04 tertibatı söküp kullansak sakıncası var mıdır? Bayi muayeneden muayeneye taksan da olur dedi?

gunduzm78
cok cevirmeye düştüm sıkıntı olmadı zaten memurlar için evrak önemli evrağın tam olsun tertibata bakmazlar tertibatı muayeden muayeneye takıyorum

denizin kızı selâm bende pertes hastalığı var doktorlar rapor vermiyor ötv için sen hangi hastaneden aldın yardımcı olabilir misin

Gurkan25

Ben 2013 yılında Çanakkale Devlet Hastanesi'nden ötv, özel tertibat, mtv indirimi içeren rapor almıştım. 2016 yılında B sınıfı ehliyet aldım. 2018 yılında da yine aynı hastanede tekrar heyete girdim, engel kodlarını alıp ehliyete işlettim, sonra da araç aldım. O işte bir yanlışlık var bence perthes alıyor diye biliyorum gerçi çift taraf olunca farklı değerlendiriliyor olabilir (benim sağ tarafta) ya da kalça protezi ameliyatı falan olduysanız vermemiş olabilirler.Geçmiş olsun.

Üst Alt