Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

35.04 ve 78 kodları var ehliyetimde. Araç almak için ne yapmalıyım?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli ehliyetimde 35.04 ve 78 kodları var. Yeni aldığım raporda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır ifadesi var. 35.04 sinyal kolunun soldan sağa alınması özel tertibat olarak kabul edilmiyor. Ben bu durumda ne yapacağım tertibatsız ötv indirimi için araç alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşımız var mı?

Alırsınız sorun olmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe kardeş Tertibatsız ötvden yararlanabiliyormuyuz 78 kod var sadece otomatik araç kullanır diye

Ortopedik engelli yararlanır.

Kardeşim yapman gereken sağlık bakanlığı tarafından onaylı bir hastaneden üzerinde sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazan bir engelli sağlık kurulu raporu almak

Arabanı seçip bayi ile pazarlık yapacaksın. Başka yapacağın bişey yok.

Kardeş yapman gereken durumuna göre bayiye gidip belgeleri vermek. Yalnız araç için 10.02 kodu da isteyebilirler. İmkanın varsa sürücüler için sağlık raporuna 10.02 kodunu da mutlaka eklettir. Çünkü 10.02 kodu araç için özel tertibat sayılıyor

Bu dediklerim ortopedik engelli olman koşulu ile geçerlidir.

Arkadaşlar merhaba ehliyetimde 78 kodu var. Birde 35.04 kodu var ama o tertibattan sayılmıyormuş bu doğrumu? 78 kodu sadece otomatik vites kullanır ibareli bu tek başına tertibattan sayılır mı? Bilen bilgisi olan var mı

Bayi ile anlaştım ama 35.04 sinyal kolunun soldan sağa alınması gerek diyorlar. Araştırdım bu kod yertibattan sayılmıyor muş. Ya bayi bilmiyor yada tertibattan sayılmıyor diyenler bilen var mı?

Senin işini görecek kod 10.02 ve 78

10.02 kodunu mutlaka eklettir.

O zaman problem kalmaz

35.04 kodu mtv istisna sı sağlar ötv değil

gunduzm78

78 yetmez mi, ikiside otomatik vites kodu değil mi. Bendede 10.02 kodu yok.

10.02 kodu aracın teknik özelliğini gösterdiğinden otomatik vitesli araç özel tertibatlı araç olarak sayılıyor. Heyet 10.02 kodunu da yazmalı idi. Vergi Dairesinin kabul etmesini garanti altına almak için 10.02 kodu da yazılsa iyi olur &aksi durumda yazılı ret verirlerse dava açmak lazım

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 10.02 birlikte değil ayrı ayrı yerlerde yazıyor sıkıntı olur mu ?
arka yüzünde 3 stun var 10 11 ve 12 olarak hangisine bakmamız gerekiyor?

Ben anlamadım bayi vergi dairesine sordurttu araç alabilir denildi. İlginç.

Bayi benim barkodlu raporu vergi dairesine sordurdu. Araç alabilir oluru verdiler

Hayırlı olsun. Mtv muafiyeti için de aracı aldıktan sonra Internet vergi dairesi üzerinden matbu bir formu doldurman yeterli

Şükür kardeşim ben Ağustos ayında aldım aracımı Elhamdülillah

Üst Alt