Merhabalar,
Ben komisyondan;
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları
kodları ile Engelli B sağlık raporu aldım. Ehliyete başvurmadan önce bir kaç sorum olacak konu ile ilgili ve bu kodlarla araç kullananlar bilgi verir ise sevinirim.
1. 32.01 kodu ile ilgili bir çok bilgi mevcut fakat 35.05 kodu hakkında bilgi yok. 35.05 kodu tam olarak ne demektir ve nasıl bir tertibata ihtiyaç vardır?
2. Verilen kodların hepsi ehliyette işlenmiş olması gerekiyor mu? Mesela 35.05 kodu verilmiş fakat ehliyette bu kod yazılmamış olsa sorun olur mu?
3. Bu kodlarla alınıp tertibat yapılan aracı aile bireyleri kullanabilir mi?
4. Bu kodlar ile ÖTV ve MTV'den muaf olunur mu? (%60 sürekli engelli raporum var)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Ben komisyondan;
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları
kodları ile Engelli B sağlık raporu aldım. Ehliyete başvurmadan önce bir kaç sorum olacak konu ile ilgili ve bu kodlarla araç kullananlar bilgi verir ise sevinirim.
1. 32.01 kodu ile ilgili bir çok bilgi mevcut fakat 35.05 kodu hakkında bilgi yok. 35.05 kodu tam olarak ne demektir ve nasıl bir tertibata ihtiyaç vardır?
2. Verilen kodların hepsi ehliyette işlenmiş olması gerekiyor mu? Mesela 35.05 kodu verilmiş fakat ehliyette bu kod yazılmamış olsa sorun olur mu?
3. Bu kodlarla alınıp tertibat yapılan aracı aile bireyleri kullanabilir mi?
4. Bu kodlar ile ÖTV ve MTV'den muaf olunur mu? (%60 sürekli engelli raporum var)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.