Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

35 derece skolyozum var. Ameliyat olursam artık futbol oynayamaz mıyım?

Darky

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim 2007 de anlaşıldı skolyoz olduğum .35 derece eğrilik var ve ameliyat olmak istiyorum. öte yandan ciddi anlamda futbol oynuyorum ameliyat oldukdan ve belirli bi zaman sonra bana bi etkisi olur mu?

Ayrıca örneğin platinler takıldıkdan sonra 1 yıl futbol oynamıcakmışım, peki ondan sonra oynuyabiliyor muyum?

şimdiden CEVAp larınız için tşk ederim hepinize

slm

sana diğer mesajda da yazdığım gibi öncelikle bu konudaki uzman doktorları bul ve cevabını onlardan al.hoş birçoğu konuşmaz anlatmaz ama .sen önce durumunu öğren.sonra da burdan konuşuruz.benim takıldığım nokta 35 derece olması.bu durumda ameliyat öneriliyo mu.ilerleme oluyo mu.en önemlisi yaşın kaç.birsürü soru var cevplaman gereken.burdan kulaktan dolma bilgilerle hayatını yönlendirmeni istemem.
sana kendimden bahsedeyim.ben 28 yaşındayım 6 ay önce ameliyat oldum.ameliyattan önce herşeyi rahatlıkla yapıyodum şimdi de yavaş yavaş normale dönmeye başladım.ama soğuk havalarda ya da yorulunca çok ağrım oluyo.hala tam olarak koşamıyorum.en azından bugün koşamadım hatta zor yürüdüm.ilerleyen zamanlarda herşeyi rahatlıkla yapabileceğimi söylüyor doktorum bende öyle umuyorum.
ameliyattan sonra futbol oynamaya gelince...benim ameliyatım 6 saat sürdü,7 ya da 8 gün hastanede yattım.günlerce uyuyamadım ağrıdan korkudan her nedense artık.bu arada ufak bir detay bu ameliyatı eğer iyi bir ekiple ya da özel bir hastanede yaptırmaya kalkarsan maddi olarak da külfetli.mesela ben 33 milyar ödedim.bu önemli değil tabi ama en önemlisi sağlık.ameliyatı çok az bir ücretle yapan hastanelerde vardır belki.neyse kısacası 6 ay geçti kendime çok dikkat ediyorum ama ilerde tamamen iyileşince senin gibi futbol oynamayı bırak sokakta korkmadan yürümeye bile cesaretim yok.ya biri çarpsa ya düşsem diye ödüm kopuyo.belki bişey olmaz ama benim ne aynı ameliyat için verecek bir 33 milyarım daha ne de aynı ağrılara aynı berbat günlere katlanacak bir gram sabrım daha var.ben olsam ya ameliyat olmam futbola devam eder ama futbol dışında kendime dikkat ederdim.ya da ameliyat olur futbolu bırakır sırtıma dikkat ederdim.yüzme de skolyozda çok önemli unutmadan.eğer imkanın varsa bol bol yüz.
çok mu uzun oldu.biliyorum acım yeni yaa affedin beni:)

:)

tşk ederim söylediklerin için benim yaşım 17 dediğim gibi futbol oynuyorum bu ameliyat benim açımdan çok önemli sadece korkuyorum tekrar eski halime dönebilimiyim diye doktoruma gelirsek çukurovada MAHİR GÜLŞEN bana senin isteğine bağlı dedi ortopedia diye özel bir hastane açılıyo HAZİRAN ayına doğru orada yaptırmayı düşünüyorum tabii zaman neyi gösterir bilmem bana bazı filmler çetikden sonra futbol yeniden oynuyabilicekmiyim oynuyamıcakmıyım diye o zaman söylücek onun ameliyat ettikleri çok sporcu varmış bir kaçtanesi profesyonel anlamda basketbol oynuyolarmış banada oynuyabilirsin dedi tabii ki filmleri çekdikden sonra :) neyse cvp ını bekliyorum..

bir şeyi unutmuşum skolyozum hiç bir ilerileme yok 1 yıldır

umarım herşey ii olur

ama dediğim gibi acele etme.
hem yaşın daha genç hem de eğer 35 dereceyse ve ilerleme olmuyosa biraz dah araştırma yap.doktorun mahir gülşen mi yapacak yeni açılacak hastanede.eğer oysa tamam ama bence yeni açılan bir hastanede yaptırmak pek güvenilir değil.skolyoz tecrübe gerektiren bir ameliyat .eğer dediğin gibi mahir bey bu konuda iyiyse ve yeni açılacak hastanede o yapacaksa tamam.
skolyozda ilerleme olmaması iyiye işaret hemde bu kadar ağır bir sporu yapmana rağmen.
sana ne söylesem yanlış olur.çünkü skolyozdan sonra futbol hemde profesyonel olarak bana zor gibi geliyo.bu yaz istanbula da gel.orda da bir iki doktora sor.ilerde futbol yaşantını etkiler mi etkilemez mi diye araştır.sonra ameliyatı düşün derim.35 derece eğriliğim olsa ben asla ameliyat olmazdım :))

saol cvp ın için de ameliyat oldukdan sonra gerçekten kötü mü oluyo 6 7 ay geçmiyo mu seni zorluyo mu ne biliyim eğilşmene koşmanı engelliyo mu bunları merak ediyorum

şöyle söyliyim berbat bişey bu ameliyat

ama sende yaş ve derece farklı.mesela benim bir yakınım var.kız ankarada 17 yaşındayken ameliyat oldu.2 ay sonra normal hayatına dönmüş.korsede takmamış.çünkü eğrilik çok azdı onda .4o dereceydi.sende de öyle.
ama dediğim gibi skolyoz şöyle bir hastalık.dereceye yaşa kemiklerinin flexibilitesine yani nasıl anlatsam kemiklerinin durumuna göre değişiyo.sende eğrilik çok az ve eğer futbol da oynuyosan kemiklerin iyi durumdadır .ben tam bir yorum yapamam.umarım yazdıklarımın faydası olur .
dediğim gibi ben 28 yaşında ve 80 derece skolyoz olduğum için zorlandım ama kemiklerimin flexibilitesi çok yüksek çıktığı için ameliyatım başarılı geçti.iyileşmem de çok hassas biri olduğum için uzun sürdü.ama şu anda 6. aydayım ve yavaş yavaş normale döndüğümü farkediyorum.koşmaya başladım bile.

pekii senin hiç ameliyat oldukdan sonra profesyonel olarak spor yapan bildiğin birileri var mı ?

üzgünüm darky

inanki bilmiyorum.sadece 19 yaşında olan arkadaşımın şu anda gayet iyi olduğunu ve yüzdüğünü dans kursuna gitmeye niyetli olduğunu söyleyebilirim hepsi bu.
hep dediğim gibi skolyoz ameliyatından önce ya da sonra ne olacağı kişiden kişiye değişiyo.
senin tek yapman gereken çok çok iyi araştırıp en doğru kararı vermek.

ya peki ameliyat oldukdan sonra yüzebiliyo musunuz siz? ne biliyim belirli bi süresi var mı bildiğin kadarıyla?

evet

tabki de .şubat kontrolumde doktoruma sordum yüzebilirsin dedi ama havalar çok soğuk olduğu için cesaret edemiyorum.şu anda 6. aydayım ve havalarda ısınmaya başladı.diğer mesajda da yazdığım gibi eğer doktorum da izin verirse havalar biraz daha ısınınca kapalı yüzme havuzunda yüzmeye başlıycam.yüzmenin skolyoza bir zararı olmadığını düşünüyorum umarımda öyledir.bunu senin için doktoruma sorucam(ama hazirandaki kontrolümde ancak).kib.

:p

ben ameliyat oldukdan kaç ay sonra yüzebilirim ? :)

:p

yaa bi de ameliyat oldukdan sonra cildimiz aynı oluyo mu ameliyat olmadan önceki şekline yani? tamamen geçiyo mu dikiş izleri

merhaba darky 35 derece ameliyat sınırı değil.ameliyat olman için 45 derecenin üzerinde bir eğriliğin olması lazım.bu birincisi.kesinlikle yeni açılmış bir hastanede sakın ameliyat olma derim ben.yüzmeye gelince 3 ay sonra yüzebilirsin ve suya girdiğin zaman kesinlikle ameliyat olmamış gibi oluyorsun.dikişlere gelince artık eski ip dikiş yöntemleri kullanılmıyor.zımba dikiş kullanılıyor.ve vücudunda sadece falçata izi gibi bir iz kalıyor.ben bir bayan olarak bu dikiş izleriyle ameliyattan 3 ay sonra yüzmeye başladım.ve söylemezsen kimse ameliyat olduğunu bile anlamıyor.ben ameliyat olalı 1 yılı geçti ve inanılmaz memnunum.benim eğikliğim73 dereceydi.bu konuda iyi olan baltalimanı kemik hastanesinde ameliyat oldum.tek yorum yapamayacağım konu ise futbol konusu ?

Re: :p

Darky' Alıntı:
yaa bi de ameliyat oldukdan sonra cildimiz aynı oluyo mu ameliyat olmadan önceki şekline yani? tamamen geçiyo mu dikiş izleri

ahh darky ahhh
ya şaşırdım bu mesajını okuyunca ama yine de şaka yapmadığını varsayarak cevap yazıyım dedim.valla benim cildim aynı olmadı halaaa bende buna çok üzülüyorum ama sen niye üzülücen onu anlamadım.manken misin ne olur diye sormaya da çekiniyorum çünkü sorduğum bir bayan manken çıktı :)) kim olduğunu açıklamıyım kızar belki:))
neyse umarım senin ameliyata ihtiyacın olmaz çünkü sen benden de daha fazla takıcak gibi duruyosun skolyoza.sultans adlı arkadaşın da belirttiği ve benimde en başından beri anlatmaya çalıştığım gibi senin derecen şimdilik çok az ve sanırım senin ameliyata bile ihtiyacın olmaz .en azından ben (o derece eğer doğru ölçülmüşse tabiii )senin yerinde olsam ameliyat olmazdım.etkilemiyim ama ben olmazdım 35 dereceyle.
bir de dikiş izine tekrar değinmek gerekirse ben hergün aynaya bakmaktan yoruldum bi de sırtımı göremiyorum dönemiyorum inan zor oluyo.ama babam da bir yıl önce ameliyat oldu gerçi kalp ameliyatı ama şimdi göğsünde hiç iz yok.hatta babamla şakalaşıyoruz bu konuda.
sağlık olsunda darky ameliyat izi falan sonra dert edilir boşverr:)))
futbol işi ne oldu yeni bişey var mı bişeyler öğrenebildin mi?
bu arada sultans bende katılıyorum bende olsam yeni açılan bir hastanede skolyoz ameliyatı aslaaaa olmaammm.ameliyat da zor ameliyattan sonra yaşananlar daaa kesinlikle doğru eller ve doğru hastaneee ....

yaa kafama takılanı soruyorum işte forum da bazı şeyler gördüm ondan bu dikiş izini sordum + ben kesinlikle ameliyat olucam başka yolu yok yani bu böyle olmaz beni çok engelliyo futbol dada yani çoğu şeyde engelliyo beni bu hastalık bi de ben şeyi anlamadım çok mu kötü oldun ameliyatdan sonra ki bana 35 derece olsaydım olmazdım diyosun ? :p

bir de benim doktorum mahir gülşen google a yazarsan okursun hikayesini bayağı iyi bi doktor yani bana öyle dediler tavsiye edenler akdeniz in en iyi doktoruymuş gittiğim yerdede sordum çoğu kişiye onlarda öyle diyorlar

sevgili darky skolyoz hasyalığını daha iyi araştırırsan görüceksinki bu hastalıkta ameliyat sınırı 45 derece.o yüzden sana simsim 35 dereceyle ameliyat olma demiş.ve eğiklik derecen artmıyorsa ameliyat olmanı da gerektiren bir durum yok.sadece her yıl düzenli kontrol ettir ilerleme varsa ve 45 dereceyi aşarsan ameliyat ol derim.bende bu hastalıkla yaklaşık 10 yıldır tanışıyorum geçen yıl ameliyat oldum.35 derece ameliyat olmanı gerektirmez.birde bir erkek olarak dikiş izine takılman çok saçma.daha öncede dediğim gibi bende bir bayan olarak bunu hiç sorun etmiyorsam sen boşuna telaş yapıyorsun.
ameliyat dönemine gelince çok ta zorlanmıyorsun.ee birazcık acıyıda göze alacaksın artık.herşeyin bir bedeli vardır.ameliyattan bir kaç ay sonra yavaş yavaş normal hayatına dönüyorsun zaten.
ben ameliyattan 3 ay sonra yüzmeye başladım ve 5. ayımda da çalışmaya başladım.korkacak bişeyde yok aslında bu ameliyattan

yaa beni yanlış anladınız sadece bi soruydu dikiş izi kalıyo mu diye ? abartmıyorum sadece yine forum da okuduğum bi yerde dikiş izleri geçiyo diyodu bi başkası geçmiyo diyodu bende kendi mail larıma ekledim :p neyse cvp ların için saol yinede :)

yok canım niye yanlış anlayalım.bizde bir zamanlar senin konumundaydık ameliyat öncesi kafamıza takılanları soruyorduk.ameliyat öncesinde bende bu forumdan çok destek aldım.burda sana muhalefet olmak için değil sana destek olmak ve deneyimlerimizi paylaşmak için cevap yazıyoruz.uyardığımız konularda sakın yanlış anlama.ve merak ettiğin her konuda destek olurum.

2 yıl oldu sayılır benim ameliyat üzerinden gecen zaman basit kosma ve hızlı olmadıkca valeybol ama agrı oluyo oynarsın futbol ama ancak sut cekerek

ben platinleri çıkarttırıcam 1 yıl sonra yani doktor bana öle dedi doktorun ameliyat ettiği iki tane basketbolcu varmış şu anda profesyonel oynuyan

slm darky

epeydir siteye bakmıyordum.ee neler yaptın neye karar verdin.
şu basketçiler doğrumu cidden iyice araştır yedekte oynayanlar olmasın:))bende skolyozdan önce 3 sene basket oynamıştım takımda ama hep yedek koltuğundaydım öyle olmasın.
keşke olmasa da bizde manken skolyozludan sonra futbolcu skolyozluyla da gururlansak değilmi
ama bak benden sana iyi haberler ben artık iyice hızlı koşmaya başladım:)

ya ağustosda çağırıcaklardı beni tedaviye adanada hastane daha yeni açıldı .. yani ddaha belli diil belli olunca ben buraya yazıcam kafanızı yormayın :)

bende skolyoz amelıyatı oldum 58 derece egrılıyım vardı ama amelıyat olalı 3 sene oldu sımdı 14 yasımdayım ama daha top oynayamadım cunku amelıyattan sonra cok agrılarım oldu onun ıcın sen sakın top fln oynama ılk 1 2 yıl sonra oyna ben bı kere topa vurdum onun ıcın platınlerım yamuldu ama sımdı gayet salıklıyım egrılıyım 16 derece olmus doktor 1 2 ay sonra ıstedıgı kadar top oynasın dedı

!!

Peki Sen platinlerini aldırmıcak mısın ?

Üst Alt