Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%35 rapor haklardan yararlanmak için işe yarar mı ve nasıl yükseltebilirim?

dogruluk

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba

psikiyatriden girdim, midede de sorun vardı. Rapor % 35 civarı gelecek.

Bu oran bir işime yarar mı?

İtiraz nasıl edebilirim? Bir de benim başka bir bölümden de hastalığım var. Ama o bölüme muayene olamadım. Kurula girdiğimde söyledim. "itiraz edersin" dediler. O bölümden de puan alırsam 40 ı geçebilirim. Ne yapayım sizce?

itiraz edersiniz sizi hakem hastaneye yönlendirirler büyük bir ihtimam okmeydanı hastanesi olur.

dogruluk
il sağlık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz. sizi başka hastaneye sevk edecekler.oradan farklı bir oran çıkarsa bu kez son olarak hakem hastanesine sevk yazacaklar. hakem hastanesinin vereceği rapor kesin sayılacaktır.

Kırmızı kan benleri çıkıyor bende, stresle ilgili olabileceğini söylemişti doktor. Acaba bu rahatsızlıktan rapor oranı verirler mi? Alan varmı aramızda?

Sık idrara çıkma problemim var. Doktora gitmedim şimdiye kadar , korktum! Ama şimdi mecburen gideceğim. Tahminen prostat yada idrar torbası büyümesi çıkacak. Bunlardan puan alabilir miyim? Alan varmı aramızda?

Sırt ve bağ ağrısı oluyor bende. Stres kaynaklı. Acaba bu rahatsızlıktan rapor oranı verirler mi? Alan varmı aramızda? Nöroljiyemi gideyim?

Bir de sabah ani uyanma var, beşbuçukta, uyku bozukluğu için puan veriyorlar mı?

Diyelim ki rapor aldım. Ama sağlık raporundan 2 gün sonra bir hastalığım daha çıktı. Bu durumda ne olacak? 6 ay beklemek yada itirazla uğraşmak saçmalık değil mi?

Yeni bir hastalık ise, önceki sağlık raporunda o hastalıkla ilgili bölüme muayene olunmadıysa, itiraz yerine, EK RAPOR şeklinde bir uygulama olmalı bence.

Ben neye itiraz edicem, o rapordaki oranlara itirazım yok ki, yeni bir hastalığım var ve o bölüme muayene olmamışım . Uygulamada çok eksiklik var çook.

@dogruluk
uyku bozukluğuna hafif derece 5 ---orta 15--- ağır 35 oran vardır. ancak bu oranları alman için uyku testi yaptırman (polisomografi) gerekli.
bu test sonucunda çıkacak AHİ değerine göre oran belirlenecek.sırt ve baş ağrısına puan vermezler. nörolojide nörolojik ağrı olarak puan var. ama verirler mi? bilmem. muayene olmam ve tomografi çektirmen lazım.

Ek rapor

Merhaba

Benim raporum çıkıyor. Ama cildiye hastalığı da var. Oraya görünmek yazmıyordu listede , farklı bölümlere gittim. Şimdi cildiye için 2. rapor alsam olur mu? Direk kendim gidip 2. rapor alabiliyor muyum? Yoksa rapora itiraz mı edeceğim? Bu durumda neye itiraz , aslında cildiye bakmadığı için cildiye sorunu diye 2. rapor alıp , birincinin puanına ekletmek gibi bir imkan var mı

itiraz süresi

Merhaba

Raporum geldi, sürekli ama % 40 ı bulamadık :)

İl sağlık müdürlüğüne, itiraz için süre var mı?

Üst Alt