Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%35 raporla EKPSS'ye katılabilir miyim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Selamlar %35 derecelı özürlü raporu ile ÖMSS sınavına basvurabılırmıyım? bu konuda detaylı bılgı acıklandımı?

engellilere verilen haklardan yararlanabilmen için %40 ve üzeri rapora sahip olman gerekmektedir.Engelin ne??

Selamlar 5 derecelı özürlü raporu ile ÖMSS sınavına basvurabılırmıyım? bu konuda detaylı bılgı acıklandımı?

3 EKIM 2011 TARİHİNDE YAYINLANAN ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) YÖNETMELİĞİ'NE GÖRE
ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE
YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ
HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 ‒ (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Devlet memurluğuna atanacak özürlülerin alımına ilişkin olarak özür grupları ve eğitim durumları itibarıyla yapılacak merkezi sınav ve kura usulüne, merkezi sınav ve kura sonucuna göre yerleştirme işlemine, özürlülerin hangi işlerde çalıştırılacakları ile istihdamlarının takip ve denetimine, istatistikibilgilerin temini ve tutulması ile ilgili diğer hususlara ilişkin esas ve usulleri belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 ‒ (1) Bu Yönetmelik;
a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,
b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara,
c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına,
Devlet memuru olarak atanacak özürlüler hakkında uygulanır.
Dayanak
MADDE 3 ‒ (1) Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 ‒ (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Başkanlık: Devlet Personel Başkanlığını,
b) Kura: Özür grubu, eğitim durumu ve tercihlere göre Devlet memuru kadrolarına atanabilmeye esas olacak yerleştirmeyi yapmak amacıyla kullanılacak yöntemi,
c) Merkez: Merkezi sınav ve kura işlemlerini sonuçlandıran ve bu sonuçlara göre yerleştirmeyi gerçekleştiren kurum veya kuruluşu,
ç) Merkezi Sınav: Özür grubu, eğitim durumu ve tercihlere göre Devlet memuru kadrolarına atanabilmeye esas olacak yerleştirmeyi yapmak amacıyla kullanılacak puanları sağlayan Özürlü Memur Seçme Sınavını,
[SIZE=2]d) Özürlü: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür oranının [SIZE=3]yüzde kırk[/SIZE] veya üzerinde olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,[/SIZE]
e) ÖMSS: Özürlü Memur Seçme Sınavını,
f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,
g) Yerleştirme: ÖMSS sonuçları veya kura usulüne göre özürlülerin tercihleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarına ait münhal kadrolara yerleştirilmesi işlemini,
ifade eder.

hakan gedik yukarıda yönetmelikle açıklamaya çalıştığım duruma göre % 40 ve üzeri bir Özürlü Raporu olursa ÖMSS ye başvuruda bulunulabilir..

ayrıntılar ıcın tesekkurler, yalnız anlamadıgım ben NARKOLEPSİ hastasıyım verılen oran %35. bu hastalıktan malulen emeklı olanlar var o acıdan celıskı yasadım. verılen rapora ıtıraz gıbı bır durum mu sozkonusu acaba oran yukselıyormu daha sonra onu bılmıyorum.

rapor oranın yükselir veya düşebilir. bunu anlamak için tetrar tam teşekküllü bir hastaneye başvurun ve yeni rapor alın.bir kaybınız olmaz. zaten şu anda bu raporla özürlü değilsinizki.
en iyisi tekrar rapor almak.

hakan bey bu hastalıkdan emeklı olanlar vardır onlarınkı ılerı derecededır oyuzden olmusdur degerlendırmede dusuk gelmıs yesılyurt devlet hastanesınden rapor almayın ızmırde en uygun rapor alınıcak yer karsıyaka devlet hastanesı tepecık vukatlı ssk cok dusuruyor eskıden alsancak devlet hastanesı cok ıyıydı sımdı sıkıntılı saglam olupta 600 tl cıvarında para karsılıgı cok engellı raporu verılmıs orasıda rısklı bıraz ızmırden rapor alıcagınız zaman ıyı arastırın derım yesıl yurtdan kesınlıkle gıtmeyın hakem hastanesı cok tırpan yapıyorlar

ayrıntılar ve tavsıyelerınız ıcın tesekkurler arkadaslar.

hakan gedik bey, öncelikle NARKOLEPSİ Hastalığının En son yayınlanan 14 Ocak 2012 CUMARTESİ Resmî GazeteSayı : 28173, ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞE göre Özür Oranınıza tekrar bakmanızda fayda var düşüncesindeyim. Hem NARKOLEPSİ Hastalığında, Hastalığın Hangi Derecesine % 35 - % 60 ya da % 65 verildiğini öğrenmiş olursunuz.. Bu Son Yönetmelik Tam 1 hafta önce yayınlandı. Özür Oranları ile ilgili olarak ve Tüm Yönetmeliği size mail olarak atabilirim, arzu ederseniz.. Msn ve Mail Adresim: ozkancey@hotmail.com ... Ayrıca Rapor Alım Tarihiniz kaç.. Eğer % 35 lik orana itiraz etmeyi düşünüyorsanız, Bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğüne gidip dilekçe ile itiraz ediyorsunuz, İl Sağlık Müdürlüğü sizi Başka bir hastaneye sevk ediyor.. Oradan aldiğiniz Rapor Oranı ve Teşhis Farklı ise, son olarak Hakem Hastanesine gidiyorsunuz, Hakem Hastanesinin verdiği oran Nihai olup sizin Özürlü Raporunuz olmuş oluyor.. Ancak Bulunduğunuz ilde X Hastanesinden Rapor Almışsınız, Y Hastanesine başvurup tekrar Özürlü Raporu alabilir misiniz onu bilemiyorum.. Yakın bir zamanda alınamayacak, çalışmalar devam ediyor: Aldiğiniz bir Özürlü Raporu;Sağlık Bakanlığı'nın Uluslararası Özürlüler Veri Bankasına kayıt edilecek ve tüm Türkiye'deki hastanelerde karşınıza çıkacaktır.Sanırım 1-2 il pilot uygulamada şu anda.. Bilgilerinize..

hakan gedik bey son bişey daha; yukarıda yazdığınız bir cümle ile ilgili bir yorum daha yapacağım :"
ben NARKOLEPSİ hastasıyım verılen oran %35. bu hastalıktan malulen emeklı olanlar var o acıdan celıskı yasadım." --> Malulen Emeklilikte;
14 Ocak 2012 CUMARTESİ Resmî GazeteSayı : 28173,ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞE göre karar verilmemektedir...Malulen Emeklilikte Sistem Şu Şekildedir : SGK ya Başvuru yapıyorsunuz, SGK sizi en yakın bir hastaneye sevk ediyor..Aynı Özürlü Raporları gibi Rutin işlemleri yapıp, Heyete çıkıyorsunuz.. Heyette ise sizin hastalığınızla ilgili Doktor Raporunuza Sadece Teşhisi yazıyor.. Sizin elinize herhangi bir rapor verilmiyor.. Hastanenizin Sağlık Kurulu Raporunuzu Bölge Sağlık Kuruluna gönderiyor, orada da bir heyet tarafından, Bizim Bilmediğimiz Bir Hastalık Cetveline Göre , Değerlendirme yapılıyor, Bulunduğunuz İlin SGK Sina Değerlendirme Sonucunu gönderiyor.. Vücut Fonksiyonu % 60 ( 3'te 2'si ) ını kaybettiğinden Malulen Emekli Olmuştur ya da Kaybetmediğinden Malulen Emekliliği Reddedilmiştir diye bir yazı geliyor... BUnu neden ayrıntlılarıyla yazdım, Malulen Emeklilikte yaşanan süreci arkadaşlarımızda okuması açısından..

bende narkolepsi hastasıyım ayrıca ileri derecede uyku apnesi çıktı yüzde kaç alırım acaba?

hakan başka hastanede dene şanşını tıp fakültesine gidersen yüksek verebilirler

S.a; Zaman kaybetme derim 2014 Emss (Engelli memur seçme sınavı) olabilir en azından % 40 alabilirsen iyi olur sınava girmeye hak kazanırsın.. Hakkında hayırlısı olsun.. Hayırla kalın

ben adana'nın ceyhan ilçesinde oturuyorum ve 8-9 ay önce rapor aldım %8 olarak ,ben bireysel olarak gidip tekrar istediğim bir hastanede adana merkezde rapor alabilirmiyim ekpss için ?

Sınava girmek için tekrar rapor alacağım dersen bu sefer iptal ederler raporunu. %8 almışsın demek ki bişeyin yokmuş pek..

Üst Alt