Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

350 gün primim, %86 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Oks77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sol taraftan felç geçirdim %86 raporum var ağır özürlü yazıyor Hangi haklarim var bilmiyorum , SGK 350 ödemiş günü var benim durumda Herhangi bi maaşa hak varmı ve vergi indirimde faydalanabiliyorum acaba ?

maaş hakkı kazanırsınız büyük ihtimalle ama araç konusunda %90 olursa bir araç alırsınız yakınlarınız kullanabilir onun haricinde bazı belediyeler su faturasını engelliye indirimili veriyor sonra emlak vergisi ödemiyorsunuz engelli kartı çıkartırsanız toplu taşımaya bedava bindiğiniz gibi hızlı tren ve uçağa %50 indirimli biniyorsunuz ev interneti dsmart tivibu digitürkte %50 indirimli olması lazım (rakamlarda sorun varsa bilenler doğru rakamları yazıp düzeltsin) birde çalışacak durumunuz varsa engelliler için açılan kpssye girip 1 puan bile alsanız yerleştirme hakkı kazanıyorsunuz deniyor ne kadar doğru bilemem ama 15yıl doluncada emekli oluyorsunuz galiba. ha birde siz çalışamayacak durumda iseniz ve anneniz bakıyorsa onun sigortası yapılıyor diye bir şey duydum araştırın.

Çok teşekkürler Tam ayrıntı öğrenmek ve maaş için neree baş vurmam gerekiyor

Üst Alt