Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3500 prim günüm ve %82 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

köşeci

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 2007 yılında iş kazası geçirdim Mersin ünv. hastanesi % 82 rapor verdi fakat sgk % 34 iş göremezlik olarak onaylayıp iş göremezlik maaşı bağladı.Daha sonra şeker hastalığıda çıkınca tekrar Mersin üniversitesine başvurdum ve % 87 sakatlık oranı verildi iş kazasından doğan sakatlık olarak ta yine % 82 yazıyordu bende bu evraklarımı Ankara'ya vergi imdirimi için gönderdim ve vergi indirimi onaylanmış oran % 82 yazıyor evrak iş yerine ulaşmış .
Sormak istediğim şu 1996 sigorta girişim 3500 pirimim var maliyeden gelen bu % 82 oranla malülen emekliliğe başvurabilirmiyim maliyenin bu yazısı sgk yı bağlarmı.
teşakürler.

Hüseyin bey,
Maliye'nin yazısı sgk yı bağlamaz malulen emekli olmak için sgk ya müracaat edebilirsiniz. Ama size önerim prim sürenizi 3600 güne tamamlayıp sgk ya vergi indirim hakkı kazandım erken emekli olmak istiyorum diye müracaat etmenizdir.

Maliyenin yazısı sgk'yı bağlamaz. Malulen emeklilikte sgk kendisi sevk eder ve sonuca göre mallen emekliliği onaylar ya da reddeder.

Bence de, madem ki sakatlık indirimini elde ettiniz, İlker'İn dediği gibi erken Yaşlılık emeklilğini düşünün:

2008_oncesi.PNG

Not: Sürekli iş göremezlik gelirinin miktarında rapor oranı çok önemli, malum. Madem oran bu kadar yüksek, sürekliiş göremezlik gelirinin yükseltilemsi için de girişimde bulunun derim. Raporu ekleyip, oranın yeninden belirlenmesi için dilekçe verin bence....

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim askerlik borçlanması yaparak550 gün prim ödesem erken yaşlılık
emekliliği için başvurabilirmiyim.

Askerlik borçlanması yapabilirsiniz tamamını ödemenize gerek ssk ya gidin tam hizmet dökümü isteyin prim sayınızı tespit edin sonra eksik gün kadar askerlik borçlanması yapın.
3500 gün priminiz var ise 120 gün askerlik borçlanması yapın ve borçlanmayı ödediğiniz günün ertesi sgk ya erken emekli olmak için müracaat edin.

Üst Alt