Selamlar.
Yaklaşık bundan 3- 3.5 yıl önce sağlık nedeniyle öğretmenlikten memurluğa geçtim. Milli eğitimde çalışıyorum yine. Emekliliğime 1 aydan az bir zaman kaldı.
Şu anda e bordromda emekliliğe esas gösterge 3000 olarak gözüküyor.Fakat memur olduğum için şu anki ek göstergem 2200.
Anladığım kadarıyla emekli olursam 3000 ek göstergeye göre emekli olacağım. Öğretmen , Din görevlileri, hemşirelere yakında çıkacak düzenlemeyle ek göstergeleri 3600 e çıkacak bildiğim kadarıyla.
Aceba benim gibi öğretmenlikten memurluğa geçmiş olanlar bu ek gösterge üzerinden emekli olabilecekler mi.
Ben 24 yıl 4 ay öğretmen olarak görev yaptım son 3 yıl memur olarak çalışmaktayım.Benim durumumla ilgili açıklayıcı bilgiler verirseniz memnun olurum.Sevgi ve saygılarımla.
https://forum.memurlar.net/konu/1206629/
BİR SINIFTAN BAŞKA BİR SINIFA GEÇME
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 71. maddesinin 1. fıkrasında, "Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır." hükmüne yer verilmiş, aynı maddenin 2. fıkrasında da kurumların, memurların meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilecekleri hükme bağlanmıştır.