Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 Ek gösterge emeklileri nasıl etkiler?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
1 derece de 3000 ek göstergeye ulaşan bir memur artık 3600 mü olacak? Ikinci derecede 2200 ek göstergesi olan 3 bin, üçüncü derecede 1600 ek göstergesi olan 2200 mü olacak?

Yani en yukarıya bir basamak koyulup aşağı doğru eski şekilde mi inilecek?

3600 ek gösterge benim bildiğim: sağlık çalışanlarına, polislere, öğretmenlere ve idari personele uygulanacak... Benim gibi GİH sınıfında olanlara verilmeyecek, siz hangi sınıftansınız???

3600 Ek Gösterge Malulleri Nasıl Etkiler

900 ek gösterge ile malulen öğretmenim bizi etkiliyor mu .bilgisi olan varsa sevinirim

adamo

Bu göstergenin verileceği personeli kastediyorum.
R.cetin

Sizi de etkilemesi gerek.Zaten emeklileri ilgilendiren bir kazanım söz konusu.Çalışanlara faydası olmayacak.

Bu arada ben başlıkta erken emekli olanları nasıl etkiler demiştim.Emekliler diye değiştirilmiş.Emeklileri nasıl etkilediğini basından biliyoruz.Normal emekliler zaten en üstten emekli oluyorlar.Erken emekli olan personel daha ziyade 2200 ve daha alt göstergelerden emekli olduğu için bu kisileri nasıl etkiler onu merak etmiştim.

Fikri olan var mı? Erken emeklilikte durum ne olur?

Ufukalp

Bu konuda bir fikriniz var mı?

1-4 ööğretmen en fazla çıkabileceği ek gösterge 3000 idi
şimdi bu 3600 e çıkacak ve +600 ek gösterge olarak çalışanın maaşına para olarak yansıyacak
Yani 3000 ek göstergede 391 TL alırken 3600 ek göstergeyle 470 TL alacak
aradaki Fark 79 TL
Bunun yanında alacağı emekli ikramiyesi de artacak
bunun yanında alacağı emekli maaşıda göstergeyle orantılı olarak artacaktır.

İnform

Herkes bir üst göstergeye mi terfi edecek diyorsunuz.2200 göstergesi olan 3000 mi olacak? Basında çalışanların maaşlarında artış olmayacak hatta kimilerinde düşüş olacak, asıl fark emeklilerde görülecek denildi.

emekli öğretmnsen seni ttuyor memur olmayan burda boşa konuşuyor 3600 ek gösderden yararlanacklar belii öğretmn polis imamlar hmşirelr memur olmayanlar ek gösdergenın ne oldunu bile bimezler 25 yıl çalışdıysan bu hakdan yayaralanıyosun

Sorduğum soruyu kimse anlamadı.Neyse bir süre sonra anlaşılacak nasılsa.

Sadece 1. dereceye inebilen çalışan veya emekli olan (öğretmen , hemşire, imam, müdür ,polis ) personel yararlanabilecek. 1. derece dışında olan diğer dereceleri etkilemiyor. Engellilerin zaten %90 ını kapsamaz 15-16 senede 1.dereceye inilemez çünkü.

login
Hocam sorunuzu çok iyi anladım
Sanırım anlatamadım
O zaman şöyle anlatalım
Siz hangi kanuna tâbi olduğunuzu ve unvanınızı son olarakta derece kademenizi yazarsanız daha net anlatabiliriz
Yoksa senin dediğin gibi bir şey olmaz
2200 3000 olacak 3000 3600 olacak diye bir durum yok
Sadece 4 unvandaki memur 1 dereceye geldiğinde 3600 ek gösterge olacak
Buda maaşına, emekli olursa ikramiyesini ve emekli maaşına artı para olarak yansıyacak

İnform

Siz 1.dereceye gelen bir öğretmen eskiden 2200 gostergeden 3 bine terfi ederken bundan böyle dogrudan 3600 e terfi edeceğini söylüyorsunuz.

Bu durumda 2.dereceden emekli olmuş olanlara (üstte bir arkadaş 900 ek göstergeyle malülüm demiş) hiçbir fayda sağlamayacak.Zaten engel durumundan dolayı emekli olanların çoğu 16-18 yılda bu dereceleri göremiyorlar.Emekli olmak için 1.derece 3600 ek göstergeyi beklemek mantıklı olacak.

Hocam öğretmen 1 derece de eskiden 3000 ek gösterge alıyordu şimdi 3600 oldu.
Bunun son şekli kanun çıkarsa net olarak görülür

Elbette 3600 ek gösterge ile emekli olmak mantıklı

Bu dediğiniz herkesin bildiği.Getirilen kanun teklifinde 3000, 3600 e yükseltilmiş görülüyor.Önceki göstergelerin bu değişiklikten etkilenip etkilenmeyeceği benim sorum idi.

Emekli olanlarda etkilenecek maaşı artacak
Fakat geriye dönük ödeme olmayacak

Önceki göstergeler diyorum.Önceden emekli olanlar demiyorum.

O zaman şöyle açık ve net sorayim.Ben malulen emekli olalı 1 sene oldu öğretmen dim dosyamda çalışma surem 10 yıl bıraktığım kademe 5/3 ve 900 ek gösterge yazıyor.Şimdi bu kanun çıkarsa benim dururumda olan ne olacak.Acik ve net oldu demi.

R.cetin

Siz zaten 5/3 te 900 ek göstergede bırakmışınız daha ne olacak ki, 1 dereceye bile inmeden size 3600 ü verirler mi hiç?

R.cetin

Ben herkes bir üst göstergeyi alır mı acaba diye düşünmüştüm.Ancak bu arkadaşlar 2200 göstergeden sonra doğrudan 3600 e geçilecek diyorlar.Yani 3000 ek gösterge diye birsey olmayacak artık.Yerine 3600 gelecek.Zaten daha ziyade emekliler için olduğundan böyle olması yüksek olasılık.

Ancak düşük ihtimal kademeli geçiş olursa sizin durumunuz da 4.derecenin ek göstergesini alacağınız için maaşınızda tahmini 90-100 tl farkeder.Diğer türlü hiç farketmez.

3600 ek gösterge de
Örnegin öğretmen 1. Derece de 3000 ek gösterge alıyordu
Şimdi 1. Derece de öğretmen 3600 ek gösterge alacak
Bunun kademeli mi yoksa sadece 1. Derece de mi verilecek kanun çıktığında göreceğiz

Biz etkilenmezsek bizim durumumuz da olanları negatif ayrımcılık yapmış olur kanun.Bende şöyle bir kanun okumuştum emekliler de oluşan bı artiş bütün emeklileri(malul,erken emekli......vs) kapsar diyordu.

R.cetin
iyide sen 1. dereceye inmemişsin ki sana 3600 göstergeyi versinler, 5 derece 900 ek göstergede bırakmışsın, 1 dereceye inebilseydin verirlerdi o zaman 3600 ek göstergeyi, boşa umutlanma.

Selamlar.

Yaklaşık bundan 3- 3.5 yıl önce sağlık nedeniyle öğretmenlikten memurluğa geçtim. Milli eğitimde çalışıyorum yine. Emekliliğime 1 aydan az bir zaman kaldı.

Şu anda e bordromda emekliliğe esas gösterge 3000 olarak gözüküyor.Fakat memur olduğum için şu anki ek göstergem 2200.
Anladığım kadarıyla emekli olursam 3000 ek göstergeye göre emekli olacağım. Öğretmen , Din görevlileri, hemşirelere yakında çıkacak düzenlemeyle ek göstergeleri 3600 e çıkacak bildiğim kadarıyla.
Aceba benim gibi öğretmenlikten memurluğa geçmiş olanlar bu ek gösterge üzerinden emekli olabilecekler mi.
Ben 24 yıl 4 ay öğretmen olarak görev yaptım son 3 yıl memur olarak çalışmaktayım.Benim durumumla ilgili açıklayıcı bilgiler verirseniz memnun olurum.Sevgi ve saygılarımla.

https://forum.memurlar.net/konu/1206629/

BİR SINIFTAN BAŞKA BİR SINIFA GEÇME
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 71. maddesinin 1. fıkrasında, "Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır." hükmüne yer verilmiş, aynı maddenin 2. fıkrasında da kurumların, memurların meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilecekleri hükme bağlanmıştır.

R.cetin hocam 5510 a tabi olarak mı emekli oldunuz?5434 e mi?ve ne kadar emekli maaşı bağlandı?

@ogin

sadece 1.derecede 3600 ek gösterge olacak.2.3 .4.derecelerin ek göstergelerinde bir değişiklik olmayacak.

2008 den sonra memur olanların emekli olduklarında bir etkisi olmuyor 3600 ek göstergenin.emekli ikramiyesi 2008 öncesi ile aynı,artış oluyor.

Üst Alt