Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 gün primim doldu. Tazminatımı alıp işten ayrılabilir miyim?

Cuneythan

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, ben daha once 2 yil baska yerlerde calistim.8, 5 yildirda son isyerimde calismaktayim. 3600 doldu yeni yasada 10 yili dolan tazminat aliyor diye cikmisti. Benim farkli isyerlerinde doldugun son isyerimdeki tazminati alabilirmiyim.

evet alırsın ssk ya gidip 3600 gününüzün dolduğuna dair yazı alıp işyerinize verip direkt tazminatınızı alıp işten çıkabilirsiniz...

Tek başına 3600 gün prim yetmez. Aynı zamanda 15 yıl sigortalılık sürenizin de tamamlanmış olması lazım (yani ilk sigortalılığınızın üstünden 15 sene geçmesi lazım). Bu şart oluşmamışsa, emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatınızı isteyerek işten ayrılamazsınız

Benim staj sigorta 1997 ilk ödeme 2002 , simdi 1997 de 1 hafta sigorta yatiran insan bana 5 yıl fark aticak. Tam bir sacmalik. Yani ben 1997 de 1 hafta yatirmis olsaydim 5 yil karli cikacakmisim. Nekaa guzel nekaa guzel.. aglancak hallere guluyoz :)

adam emekli olucam demiyorki ? ayrıca 3600 günce tazminat alabiliyorsun

Kafam karisti simdi :) ben emekli olmayacagim, sadece calistigim yerde 8, 5 yildir maas olsun ortam olsun kıdem vs. Gelisme olmadi. Bu yuzden mutsuzum ve Temmuzda 3600 surem doldu. Tazminatimi alabilirmiyim? Forumda benim gibi yapmak isteyipte yapan birileri vardir belki.

Bülent'de yazmış; alamazsınız.
Amaç sadece tazmişnatı alıp çıkmak da olsa şartları 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün primdir.
Şartlardan biri tamam olup diğerinin olmaması hak doğurmaz.

Cuneythan;
staj sigortası başlangıç olarak sayılmaz 2002'den başlangıcın varsa 15 yıl 3600 günden değil 25 yıl 4500 günden tazminat alabilirsin. zaten engelli olarak çalışıyorsan. emekli olurken alabilirsin

Ali imran, bknz. Mesaj Gönderim Zamanı: 20.08-201313:45 ben adaletsizlikten bahsetmistim. Çunku ben dedigim gibi 1997 de 1 gun yatirsam 5 yil kar yapicakmistim.

bende adaletli olduğunu düşünmüyorum ama şuan ki kanunlar bu şekilde yapacak bir şey yok

Üst Alt