Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 günden vergi indirimi ile emekli olan arkadaşlar var mı?

mehmet g

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
3600 günden vergi indirimi alarak emekli olan arkadaşlar varmı ?
Benim durumum 2000 bağkur başlangıcı 2325 gün, 2015 sgk başlangıcı 1265 gün , ve engellilik durumum %100 kalp yetmezliğim var bu durumda emekli olabilir miyim , benım durumuma yakın emekli olan arkadaşlar var mıdır ?

mehmet g
SSK ya girdikten sonra aaya hiç bağkur girmedi değil mi, son 1265 günün tamamı ssk doğru mu ?
Eğer öyleyse son 2520 primin fazlası 4A statüsünde olduğu için emekliliğiniz ssk dan olacak. Bunun için de vergi indirimi almanız gerekiyor. Emeklilik şartlarınız 15 yıl 3600 gün. 10 gününüz kalmış o da zaten vergi indirimi sürecinde tamamlanacak.
İşyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla vergi dairesine ergi indirimi başvurusu yapacaksınız. Ve sonuçlanınca direkt ssk ya emeklilik başvurusu yapacaksınız. Vergi indiriminin sonuçlanması 4 ay gibi bir süre alabiliyor
10 gün eksiğinizi tamamlamayı unutmayın.

çok sağol Ufukalp ağabey , dediğiniz gibi araya hiç bağkur girmedi , birde 3600 günden emekli olunca maaş aşağı yukarı ne kadar verilrler bu konu hakkında bilgin varmı abi ?

mehmet g
Maaşı bilemem. Maaş hesabında prim gün sayısı, prime esas kazanç tutarı, primlerin dönemi gibi çeşitli kriterler dikkate alınmaktadır.
Emekli maaşı hesaplama sitelerinden destek alabilirsiniz.

abi araştırıyorum da net bi bilgiden ziyade , hiç bi fikir oluşmadı bende

1000-1200 tl arasında diyorlar genelde , peki ben vergi indiriminde ndeğil de malülen emekli olsam daha mı mantık lı aca ba

mehmet g
Maaş yönünden değişen pek bir şey olmaz.
Sadece malulen emeklilikte başkasının sürekli bakımına muhtaçlık durumunda maaş %10 fazla bağlanır.

Üst Alt