Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3650 gün primi olan Epilepsi hastası biri nasıl emekli olur?

ilda1033

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
annem 25 yıldan fazla epilepsi hastasıdır. aynı zamanda bayılmadan dolayı vucüdunun boynundan başlayarak göbeğinin altına kadar yanık bulunmaktadır. ayrıca çocukluğundan beri epilepsi hastalığı olmasından dolayı maliasin 100 mg ve epdantion 100 mg kulanmaktadır

yaklaşık 15 gündür kriz geçirdirdiğinden beri hastanelerdeyiz. çalışıcak pozisyonda olmadığı için malulen emekli olma gibi bir ihtimal var mıdır

bu durumda tam olarak ne yapmamız gerekmektedir
siğortalı çalıştığı iş sayısı 3650 gündür

Kişinin doğum tarihi ve ilk sigortalı olduğu tarih nedir?
Primleri SSK'lı olarak mı ödendi?
Daha önce sağlık rapor aldı mı, rapor hangi oranda verildi? Vergi indirim hakkınden yararlanamak için defterdarlığa başvurdu mu?

Not: işgücü kaybı cetveli'ne göre Epilepsi için hangi oranda rapor verildiğine dair bilgi:
EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek %20
b) Sık %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler %90

merhaba arkadaslar 45 yasındayım epılepsı hastasıyım 10 yıldır depakın krone kullanıyorum gunde ıkı tane olmak uzere 6400 prım sayım sıgortaya gırısım 1984 gunumu doldurdum halen calısıyorum prımımı doldurdum 48 yası beklıyorum erken emeklı olabılırmıyım

Peki abi bu vergi indirimi nedir neden bundan yararlanmaliyiz

Engelilerin erken emeklilikten yararlanmasi için vergi indirimi almasi şart ayrica çalışır ken maaş ta ufak bir katki sağ lar egerki erken emekli olmak istiyorsaniz bağ li olduğu nuz defterdarlıga vergi indirimi için baş vurup hastaneye sevk alip yararlanmaniz için en az 40 oranında rapor almanız gerek

Ozaman oncelikle defterdarliga başvurmalıyim ardindan hastaneden 40 rapor almam gerek vergi indiriminden faydalanmak icin bu sartlari sagladigim zaman erken emekli olabilirim o zamn ilk isim deftarliga basvurmak tesekkur ederim bilgiler icin

Üst Alt