Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3700 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

seher35

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
26 Ekim 2011 Güncel:

Bugun ssk gittim emekli olabilir yazısını almak için, vergi dairesinden yazı gelmiş. biraz bekle dediler. işlemimi yaptılar. tazminat yazısını verdiler. memur emeklilik işlemlerimin bittiğini söyledi, 1.11.2011 tarihi itibarıyla emekliymişim.

benim primim tamamen ssk dan ama çalışmadığım bir dönem kardeşimin dükkanını benim üzerime göstermeişlerdi... 3 yıl gibi falan ama bağkur kaydı yapılmadı... bağkur ödememde yok... 2007'de de kapatıldı ...
ben tekarar ssk olarak çalışmaya başaldım 360 gün gibi bir ödemem var dükkan kapatıldıktan sonra.....
yanlız ssk topalmım 3700 gün oldu...

ben vergi indirimi aldığımdı emeklilik için başvuraca ssk ya bağkur primim hiç olmadığı halde bende de 3.5 ssk prim ödeme zorunlulu isterler mi.... isterlerse yandım... 2.5 yıl daha çalışmam gerekecek...

Bence bağkur kaydınız olmadığı için o döneme dair borç çıkartılmaz. Ama, öyle ya da böyle sigorta müdürlüğüne gidip bu konuya açıklık getirmeniz gerek.

Biraz araştırma yaptım....2008 yılında 5 yıldan fazla bağkur borcu olanların bağkur kayıtları silinmiş...o yüzden bağkurla hiç bir ilişiğim kalmamış...ssk günlerim var sadece ..tahminimce bağ kur kaydım hiç görülmediği için bir sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum....

Benim ssk kaydım çok eski 1987 yılında kaydım yapıldı....lisede yaz tatilleirnde çalışıyordum ..çalıştığım iş yeri yapmıştı....

bagkur kaydınız yapılmadıysa..borc ne yeni ne eski.cıkmaz..
ama ögrenmenin enkolay yolu..sgk.gidip az sıra bekleyip borc sorgulaması yapmak...
ama orada sana ilk soracakları bagkur numaran..yokdiyeceksin..
tc den bakacaklar...oradanda yok cıkacaktır....
kaydın olmadığın dan sözlü kaydın yok diyecekler...
aynı durumu yaşadım...bilerek bagkur kaydı ayapmadı muhasebecim şimdi sorguladuğın da değil borç kaydın yokki borc olsun dedi memur...:)..
o dönemde sorun olmadıysa şimdi hiç olmaz...
kaygılanmana gerek yok..

rusa;
kaydım hiç yapılmamıştı....2008 yılında çıkan yasa ilede yapılmış olsada silinmişl zaten...5 yıldan fazla borcu olanların borcu silinmiş...2000 yılında 2007 ye kadar olan süre silinmiş oluyor.....sgk yaptığım sorgulamada kayıt görünmüyor...pekte deşmek istemşyorum....yetkililer emekli yapmamak için ellerinden geleni yapacak gibi havaları var ....

avcıkomando;
Vergi indirimi almak için başvurdum...doktor % 52 ENGELLİDİR diye yazdı.....şimdi 4 ağustosta heyete girecem..ondan sonra maliyeye kalıyor işim...ordanda % 40 gelirse hemen emekliliğimi isteyeceğim....inşallah bir tersli çıkmadan hallolur...

bagkur ;
o konuda gevşektir...
sen bildirmessen kaydın yoksa..kolay kolay gel kayıt oldiyen cıkmayacağındann..
o konuyu unut gitsin..
sayın avcı komonda;
kaydı olmayanın numarası olmaz.numarası olmayanın borcu.borcu numarsı olmayanın temiz kagıdı diye bir kagıdı olmaz:).....
sayın seher ;
avcı komondanun yaptıgı işlem sıralaması na dikakt etmeniz ısrarlı hatırlatmamdır..

İlginiz için teşekkür ederim...işyerinde evrak alarak maliyeye gittim..ordan tepecik hastanesine sevkimi istedim.....daha önce Bozyaka hastanesinden almıştım onların rapor düşük gelmişti...2008 yılında...o yüzden Tepeciği istedim ....Tepecik hastaneside heyet için gün verdi ama tam 6 hafta sonraya..öne aldırmadım...4 ağustota heteye gireceğim...onlar gönderecek ankaraya...Ankaradanda iş yerine evrak gelecek herhalde ama eve gönderiyorlar...2008 de hem iş yerine hemde eve gelmişti....

Benim bağkurda hiç bir kaydım çıkmıyor ama....hiç bir zamanda bağkurdan bir şey gelmedi....

Benim on yılık doktorum o hastaneye hoca olarak gelmiş...o yüzden orayı tercih ettim....düşük gelen raporda üzülmüştü bozyakadaydı ...ben orda diye Bozyaka gitmiştim ama o tepeciğe geçtiği için beni tanımayan doktorlarla görüşmüştüm....tepeceikten &52 olarak maliyeye gidecek bundan eminimde Maliyede ne yaparla bilemiyorum....ama dokroe açık açık duymama oranlarımıda yazdı rapora..hastalığımıda yazdı...testler dışında....ben fotokopisini aldım...saklıyorum....on yılık işitme testlerimde duruyor...bir teslik olursa onlarla ankaraya gideceğim...bu sefer pes etmeyi düşünmüyorum....çünkü çok zorlanıyorum....bir güvencem olmasını istiyorum....

avcı komonda;
tabi saglam kazığa bağla..memur veriyorsa kağıt alamamak olmaz.al..
ben kendi istanbul da yaşadığıma binaen söyledim bana dediği olmayan kaydın kagıdı olmaz..
iş yeri acmak kendi adına otamatikmen bağkurlu oldun anlamına gelmez...
oarada size muhasebecinizin kast etiği olay...
bagkur 2008 yılını oncekı kayıt olmayanları ne borclu ne kayıtlı zorunlulugu yok anlamında milat ilan eti borcunuz yok silindi anlamını muhasebecizniz buna baglıyor.......
neyse bu cok teknik bir konu anlatıp kafanızı karıştırmayayım.......
siz avcı komondonun taktiklerine bakın...
şu sitede en önemli yardımlaşma..tecrübe paylaşımıdır...
yoksa herkes fikren -salıyo-atıyo-tutuyo tutmayınca vicdanen boyledir deyip cıkıyo.. ..
ama tecrube konuşur avcı komonda tecrubesini konuşturuyor..
istanbul olsa benimde faydam olabilirdi..
saygı selametle......

Ani işitme kaybı yaşadığım için dengesizlik var...yani çok yorulduğumda dengem bozulabiliyor....Biyonik kulak takıldığı içinde arada denge bozukluğu yaşayıyorum....bu denge sorunu ilk yıllarda daha fazlaydı....zamanla azaldı ama yorulduğum zaman yada morelim bozulduğunda oluyor.....tansiyonum düşük...başka sorunum yok şükür....beni 10 yıldır aynı doktor takip etti....ameliyatımı o yapmadı ama..başkası yapmıştı.....benim iki kulağımda duymuyor....hiç hemde...kullandığım cihazla sesleri duyuıyorum ama tam anlayamıyorum...gürültüyü çok iyi duyuyorum....

Avcı Kardeş ve Rusa kardeş ilginiz için teşekkür ederim....

işitme testlerim 10 yıldır aynı....hiç değişen bir şey yok...ama cihazla testler farklı tabikkiii....cihazsız

500 1000 2000 4000

100db 100db 100db 100db iki kulakta aynı....raporda açıklama olarakta

bilateral çok ileri derecede sensorinöral işitme kaybı.... özür oranı % 52

Çalıştığım iş yeri beni 2 ayrı iş yeri numarasında göstermiş

Emeklilik için müracat ettiğimde ssk günlerimi çıkardılar....ve memur benim 90 günümü yok saydı...çünkü iş yeri 2 ayrı yerde göstermiş....bir tek bir numarada çalışabileceğimi aynı anda 2 yerde çalışamazmışım....memura ben aynı şirketin 2 ayrı işine gittiğimi yani farklı bir firmada çalışmadığımı anlatmama rağmen kabul edilmedi....neyseki günlerim yeterli ...ama diğer günlerde sorun çıkarsa yani ödenmeyen prim borcu varsa ve yok sayarlarsa çok zor durumda kalacam....

Selam arkadaşlar...işten çıkışımı bugun aldım...yarın ssk başvuracam...vergi indirimin bende fotokopisi var...aslını istemezler umarım...o daha iş yerinede gelmedi...bugün maliyeden aldım....aldığım belgeyi iş yerinede verdim...çıkışımı istedim....ay sonunu beklemedim..çünkü işime devam edeceğim...bir an önce işlemlere başlamak istedim....

Bugun emeklilik baş vurumu yaptım...Allah herkese nasip etsin....ama emekliye ayrılabilir kağıdını vermediler....bir kaç gün sonra yukardaki servisten alabilirmişim....

Bugun emeklilik baş vurumu yaptım...Allah herkese nasip etsin....ama emekliye ayrılabilir kağıdını vermediler....bir kaç gün sonra yukardaki servisten alabilirmişim....
seher 35 hayırlı ugurlu olsun en kısa zamanda sonuçlanır inşallah bende başvurmuştum şu an halen beklemedeyim

Vergi indiriminizin olduğunu zaten sgk kendisi bir yazıyla maliye'den öğrenecek. Sizin beyanınız yeterli...

Dilerim sonuç en kısa sürede sonuçlanır ve emekliliğiniz gerçekleşir.

Bugun ssk gittim....emekli olabilir yazısını almak için....vergi dairesinden yazı gelmiş....biraz bekle dediler...işlemimi yaptılar....tazminat yazısını verdiler....memur emeklilik işlemlerimin bittiğini söyledi....1.11.2011 tarihi itibarıyla emekliymişim.....ben şimdi maaşımı ne zaman alırım....postayla evraklar gelecek herhalde..ne kadar sürede gelir....

Allah herkese nasip etsin....ama ben halan inanamıyorum.....ben şimdi emekli oldumu....

OturanBoğa Arkadaşım burdan size teşakkür etmek istiyorum....emekliliğime vesile oldunuz..böyle bir site açarak bizlere yol göstermeniz çok güzel ....Allah sizede her şeyi gönlünüze göre versin...yardımlarınız için çok çok teşekkürler.....

www.turkiye.gov.tr de tahsis numaram yazılmış....birde ptt şubesi gördüm....başka bilgi yok şu an....benim işlemlerim biraz hızlı oldu herhalde....11.10.2011 de dilekçemi vermiştim....Allah herlese nasip etsin....emekli maaş bilgileri gelince sayfasında yazacağım.....

Güzel, keyifli günlerde harcayın emekli maaşlarınızı.

Seher hanım, bana tuhaf geldi, toplam yatırılan prim 384.117 TL bağlanan toplam maaş 925 TL
Bunda bir anormallik yok mu? Maaşınızı normal bulduğunuza göre 384.117 TL de bir yanlışlık var diye düşünüyorum.
Bununla ilgili bir kontrol daha yaparmısınız.
Ve ayrıca emekliliğiniz hayırlı olsun, güle güle harcayın.

seher35

seher 35 hayırlı ugurlu olsun emeklilik tarihlerimiz aynı anda oldu senin adına çok sevindim allah o maaşı saglıklı ve mutlu günlerde bereketiyle harcatmak nasip etsin saygılar .......

Blunes benim primlerim 2000 öncesinden...nerdeyse 3600 gün çıkıyor o rakamları günümüze göre yükseltmişler...4 yıl gibide tavandan yatmıştı ama 1996 larda falan....2000 den sonra çalışmam yok....3 yıl çalıştım ama aylık ödenen prim 4 gün ...son yılda 16 gün ...son 3 yadada 30 güne çıktı...ama bu 4 günlerde yüksek ücertten yatıyordu....ben 4 gün çalışmaya 225 ytl net maaş alıyordum....ben yine toplayayım ...o yazdıım rakam 2000 öncesinin güncelleşmiş halii....yada bendeki listeyi buraya yazaım....yıl yıl bana ssk gelen döküm bu....benim çok bilgim yok bu konularda....
yıl gün kazanç
1990 358 5.604.351
1991 210 5.172.012
1992 359 12.803.700
1993 360 23.679.000
1994 360 41.137.500
1995 360 78.066.270
1996 360 228.836.124
1997 150 203.836.196
1998 150 276.372.660
1999 325 1.133.469.000
OYK: 384.116.050,00

2008 99 2.007
2000 90 360.000.000

2011 220 7.701
2010 92 3.368
2009 20 1.046

benim ssk gelen evrakta yazanlar bunlar...ben yanlışta hesaplamışta olabilirm....düzeltirseninz bende doğrusunu yazarım....bu bilgilere göre maaş hesaplaması doğrumu...bilgi verirsen sevinirim...

Nazisim ve Bulnes....Arkadaşlarım çok sağolun inşallah hep berber maaşlarımızı güzel günlerde dertsiz ve tasasız yememiz nasip olur....

seher35

bence maaş hesabın gayet dogrudur çünki sizin en iyi avantajınız yatırılan ssk pirimlerinizin 2000 öncesi oldugu için maaşınızın da yüksek olması normaldir güle güle harcayın bu arada bayramınızda kutlu ve mutlu geçsin

Merhaba Seher35,
Öncelikle hem sizin,ailenizin hem de tüm sevdiklerinizin bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Ve pardon ben karıştırıyorum.

384.116.050 TL yi ben yanlış algılıyorum. Ben sizin eski para biriminizi ben yeni 384.116 TL algıladım.
Dolayısıyla şu anki birim ile algılayınca maaşınız daha da yüksek olmalıydı diye şaşırmıştım.
Pardon......

Tüm Arkadaşalrın bayramını kutlar...nice güzel..sağlıklı ve huzurlu bayramlar geçirmelerini dilerim...

Bulunes Arkadaşım keşke daha yüksek olsa hepimizin maaşları ama bunada şükür....o kadar sıkıntı çektikten sonra hayatımızın garantisi gözü ile bakıyorum...ben sonradan engelli oldum....olduktan sonrada toplumda ailemde ve çevremde hissettiğim yarım kalmışlığı bu şekilde tamamlandığını düşünüyorum..bunu sonrada engelli olan arkadaşalrım daha iyi anlayacaktır.....Allahım herkese kendine yetecek kadar kimseye muhtaç olmayacak kadar bir geril nasip etsin....

Nasisam Arkadaşım primlere bağkur olayı karıştığı zaman maaşların düştüğünü gözlemledim...büyük haksızlık sonuçta oda yatan bir para ve eşitlenmesi gerektiğini düşünüyorum...bağkurlu arkadaşlar madur ediliyor..inşallah en kısa sürede buda düzeltilir.....

Bulnes Arkadaşım keşke daha yüksek olsa hepimizin maaşları ama bunada şükür....o kadar sıkıntı çektikten sonra hayatımızın garantisi gözü ile bakıyorum...ben sonradan engelli oldum....olduktan sonrada toplumda ailemde ve çevremde hissettiğim yarım kalmışlığı bu şekilde tamamlandığını düşünüyorum..bunu sonrada engelli olan arkadaşalrım daha iyi anlayacaktır.....Allahım herkese kendine yetecek kadar kimseye muhtaç olmayacak kadar bir geril nasip etsin....
Aminnnn............

Üst Alt