Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3772 gün primi ve %97 raporu olan babamın emeklilik şartları..?

fatih1903

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle S.A arkadaşlar.bu konularda bilgim çok az lütfen bana yardımcı olun.

benim babam rahatsız malülen emeklilik için 2 sefer başvuru yaptık % 87 ile kabul edilmedi sürekli ibaresi yoktu.
ben evliyim kiradayım kardeşim biri lise okuyor biri de şehir dışında başka ikamette çalışıyor annemde babama bakıyor maddi olarak sıkıntıdayız eve kardeşimle bakmaya çalışıyoruz ama bizi çok zorluyor.
malülen emeklilik olmayınca evde bakım için başvurun dediler bizde ona başvurduk
bu arada 2 yıl gibi bir süre geçmişti babamın hastalıkları daha fazla ilerledi ve daha farklı hastalıklar çıktı 2 hastahane farklı oranda rapor verince bursa devlet hakem hastahanesine gönderdiler orada heyete girdik % 97 ağır engelli :EVET süreklidir : EVET engelli sağlık raporunu aldık.
daha sonra evde bakım için mahkeme annemi vasi tayin etti eve gelip baktılar maaşınız bağlanacak dediler bunlar için ne uğraştım çok zor bir iş ALLAH kolaylık versin bu işlerle uğraşanlara.

şimdi babamı emekli etmek istiyoruz
babamın doğum tarihi 16/01/1960
sigorta giriş tarihi 1978
sigorta günü :1882 gün bağkur: 1890 gün toplamda 3772 gün askerlik hariç
babamın bağkur borçu var peşin 12,500 civarı taksitli 17,000 civarı bir borç bu borcu ödeme imkanımız yok.
sgk ya gittim emekli olur kredi çekin borçunu ve askerliği ödeyin askerliği düşünce engelli emekliliği hak ediyor. malülen nasıl olur dedim malülen kolay iş değil daha önceden 2 kere red gelmiş uğraşmayın dediler engelli maaşı malülden düşük olur dediler kafam baya bi karıştı

benim ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor. engelli emekliliğinde ALLAH korusun babam vefat ettiğinde annem ne kadar maaş alır, malülen olursa ne kadar alır yada ne kadar düşer.

bu konular hakkında bana lütfen yardımcı olun fazla bilgilendirilmedim oyüzden bukadar uzun yazdım kusura bakmayın teşekkürler.

bence bagkurla hiç ugraşma o kadar parayıda yatırma askerligide yatırma malulende 1800 gün istenir malülen başvur red gelirse dava aç bekle bende red geldi dav açtım 2 sene sürdü kazandım temyizdeyim şimdi bakalım ne olacak mahkeme sürdügü sürece 2022 den de yararlanırsınız gelir kiritlerleri uyarsa

Malül emekliliğini boşver ENGELLİ emeklilik talep ediniz ama borç varken emeklilik kabul edilmesi imkansız. Bir yerden borç alıp sonra ödemek kaydı ile yapılabilir.
Engelli emeklilere; emeklilik primleri veriyor mu bilemiyorum: veriyor ise borcu bu nedenle kapatabilirsiniz.

Anladım hasan kardeşim bizde aslında bu yolu tercih etsek olur ama artık bekleyecek ne maddi gücümüz nede taakatimiz kaldı 3.5 yıldan beri bununla uğraşıyorum maddi açıdan 2 yıl beklemek bizi mahveder cevap için çok tşk

Mr kardeşim sgk da halk bank standı vardı oraya sordum onlar maaş almaya hak kazanmıştır bide hakim ek kararı olursa maaştan kesinti ile oluyor dedi ama bilemiyorum nasıl olacak.cevap için tşk

SGK.ya sor bence.. Onlar belki bir yol gösterir bildikleri vardır..
SGK muamma olacağı için biraz sabır fazla zaman gösterin; her memur tam bilmeyebilir.

Sgk halk bank standına yönlendirdi zaten standdaki kişide hakim ek kararıyla olması lazım aratırın dedi kimse konuya hakim değil anlıyacağınız

evde bakım maaşı konusunda işlem yapmışsınız; buraya kadar sorun yok;
Merak ettim de; Halk bank bankolarındakilerin talebi emeklilik işlemleri yürütecek bir vasi mi isteniyor? Bu iş ile SGK ilgilenmesi lazımdı aslında; bildiğim yada anladığım kadarıyla sizlerden borç ödeyin diye Halk Bankasına yönlendirmişler.

bize sgk daki kişi dediki borcu ödemeden emekli olamazsınız koridordaki halk bank standına beraber gittik standdaki kişi dediki kağıda yazdı müşteri emekli olmayı haketmiş olup Bağkur'dan emeklilik kredisi ile yapılandırmak istiyor ek karar çıkartılması diye söyleyin dedi.annemide babama vasi tayin ettikleri için annem dilekçe yazacakmış benim anladığım yanlış anlamadıysam.

Doğru anlamışsınız; SGK yeterli bilgi vermemiş size.

Babanız erken emekli olabilir malül emekli de olabilir ikisi geçerli. Ancak borçlar ödenmeden işleme konmaz. Önerim Erken emeklilik talebi yapınız daha iyi.

SGK.dan emeklilere emeklilik primleri toplam ne kadar verileceğini öğrenebilirsiniz. Amaç borç almanızı kolaylaştırmak. Emeklilik işleme başlayan herkes primleri alır diye biliyorum ama ne kadar alır? 30 bin civarı tahminim bu yönde... Bir düşünün derim..

30 bin civarı ne ödenecek derken ücrettenmi bahsediyorsunuz onu anlamadım.birde erken emeklilik talebi nasıl oluyor engelli yada malülen emeklilikten başka gidebileceğimiz bir yol varmı?

Bağkur borcunu ödeyip 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvurun. Kurum sevki ile gideceğiniz hastaneden alacağınız % 40 ve üzeri irapor sizi emekli eder.

Abicim babamın sigortası şuan ödenmiyor hiç bir sigortası yok. benden bakılıyor
5510 sayılı kanun 28. Maddeyi okudum anlayamadım yine malülen emeklilikmi bu?
birde biz artık şöyle düşünmeye başladık engelli emekliliği malülen emekliliğe göre düşük sanırım bize söylenen 500-600 tl civarı. kredi çekip borç ödeyeceğiz annem ve kardeşim bu parayla geçinemez biz malülen emekliliği düşünüyoruz malülen emeklilik daha yüksek diye söylediler o yüzden evde bakım işi olursa o biraz rahatlatıcak.

bir de kafada şu düşünce var babam 3.5 yıl sigorta öderse emekli olacakmış kendimizi zorlayıp onumu yatırsak diyoruz?

birde şimdi bu adam yatalak sigortalı olarak 3.5 yıl nasıl çalışacak mantık olarak bana ters geldi kanunen evde bakım için sorun çıkarır mı? yada isteğe bağlı sigortamı yatırmalı

İNŞALLAH derdimi anlatabilmişimdir abicim bana bu konuda yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler!

Maaş açısından malulen emeklilikle Yaşlılık emeklilği arasında anlamlı bir fark yok.

Bence ne olursa olsun bugün emekli olmak en avantajlısı. 3-5 sene daaha prim ödeseniz de maaş çok yükselecek değil...

abi yaşlılık emekliliğimi iyi diyorsun.buna yaşlılık emekliliği için sgk dan sevk istiyorum mu diyeceğim?

% 40 ve üzeri raporunuza istinaden 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuracaksınız.

Büyük olasılıkla sizi malulen emeklilik için hastaneye sevk edecekler. Malul olmadığınız gerekçesiyle başvurunuz reddedilecek. Sonra siz "o halde Yaşlılık emekliliği olarak işlem yapın" diyeceksiniz ve 28. maddeden emekliliğiniz gerçekleştirilecek.

Üst Alt