Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%38 oran verilen raporumun yükseltilmesi için başvurabilir miyim? Yeni rapor mu..?

MERVECE

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
26 Ağustos 2011 Güncel:

[SIZE=2]Arkadaşlar MÜJDE !!! Beklediğim sonuç geldi ama bu 3 ay sürdü,beklediğime de değdi. 22 ağustos'da iş yerime H vergi indirimi raporu geldi.[/SIZE]

01.02.2011 tarihinde devlet hastanesinden "Bilateral Doğuştan Kalça Çıkığı Sekeli" teşhisi ile 8 oranında sürekli özürlü raporu aldım.Bu rapor doğrultusunda özürlü kadrosunda çalışmak için özel bir işyerine müracaat ettim, fakat rapor oranının %40 olması gerektiği söylenerek bunun mümkün olmayacağı iletildi.Ancak bedenen normal insanların yapabileceği işleri yapmam koşuluyla işe girebileceğim belirtildi.Ama benim için bu bedenen mümkün değildi.Bu durumda bu rapor benim ne işime yarayacak.Bu raporu aldığım hastaneye tekrar müracaat ederek özürlülük oranımım değiştirilmesini talep edebilirmiyim.Aynı hastanede kaç defa heyete girebilirim.Veya başka bir devlet hastanesinden bu raporu almam mümkün olur mu? Bu konuda acil yorumlarınızı bekliyorum.

yeni bir rapora müracat etmeniz için en az 6 ay geçmesi lazım

işkurdan hastaneye sevk kağıdı al ve başka hastaneye başvur eski raporunuda götür ve rica et %38 de bırakmaları insafsızlık . yada rapora itiraz et raporu aldıgın hastanede . senin durumundaydım 5 ay önce ve 4 hastane gezdim rapor peşinde en sonunda rapor oranları arttırıldı tam %40 oran aldım şükür diyorum yani . ihmal ve zaman kaybı yapma gerçekten koştur açık açık doktorlara söyle %38 verdiklerini ve %40 istediğini dile getir . raporu aldıgında yazarsın burdan yada başka sorunun oldugunda geçmiş olsun inşallah alırsın .

[SIZE=2]madde 13[/SIZE]
[SIZE=1][SIZE=2](4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]ANCAK;[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][SIZE=2]MADDE 8 –[/SIZE][SIZE=2] (1) Özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenebilmesi için, özürlülerin kamu kurum ve kuruluşlarınca resmi yazı ile birlikte gönderilmeleri veya doğrudan raporu verecek olan hastanenin baştabibliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formla düzenlenen özürlü sağlık kurulu raporu şekline uygun olarak düzenlenir.[/SIZE] [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
TC .......................... HASTANESİ BAŞ HEKİMLİĞİNE;

Hastanenizden daha önce sağlık kurulu raporu almış bulunmaktayım. Bu rapor ................deki yönetmenliğe göre özür oranı belirlenmiştir.
Ben bu özür oranına itiraz etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
16 Aralık 2010 tarihli yeni özürlülük ölçütü sınıflandırmasında geçen özür oranım .... dan ...... çıktığı mükerrer sayısında tespit edilmiştir.

[SIZE=2][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]MADDE 8 [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana] (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.[/FONT][/FONT][/SIZE]

[SIZE=2]16 Aralık 2010 tarihli yeni yönetmenliğe göre madde 8 deki gibi düzenlenmesini talep ederim.[/SIZE]

[SIZE=2]adres: ad,soyad:[/SIZE]
[SIZE=2]imza:[/SIZE]

Benim bu özel sorunumla ilgilenen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Gelişmelerden sizi mutlaka haberdar edeceğim.Teşekkürler.

İl sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz edebilirsiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler. Orada sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzerinde rapor alırsanız, sakat staüsündeki haklardan yararlanabilirsiniz...

xxxendleshxxx;

merhaba. kaç ay içerisinde kaç kere hastaneye gittiniz merak ettim.

xxxendleshxxx;

merhaba. bende 10 içerisinde 4 hastaneye gittim hiçbiri % 40 vermedi ama askerlikten muaf. siz 4 hastaneye kaç ayda gittiniz il sağlık müdürlüğüne itiraz mı ettiniz yoksa hep işkur dan hastaneye sevk kağıdı mı aldınız. benim 2 hafta önce raporum açıklandı % 30 verdiler ama % 40 gözüküyor ben şimdi yeni rapor alabilir miyim. bilgi verirseniz çok sevinirim.

hakan_turk79;

hakan abi merhaba. ben raporu manisadan aldım % 30 verdiler itiraz hakkını manisa il sağlık müdürlüğüne yazarak istanbuldaki hakem hastaneye sek edilebilir miyim. nasıl bir yol izlemeliyim. bilgi verirseniz çok sevinirim.

ancıl;

ancıl merhaba. ben askerlikten muaf tutuldum. ben manisa soma devlet hastanesinden sürekli özürlü raporumu % 30 verdiler. manisa il sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden istanbuldaki herhangi bir tam teşekküllü devlet hastanelerinden hastanelerinde özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenebilmesi için o hastanenenin baştabibliğine müracaat etsem bu hastaneden özürlü sağlık kurulu raporu alabiir miyim. lütfen çok acil yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar raporumu il sağlık müdürlüğüne götüremeden,itiraz edemeden kalça protezi ameliyatı oldum(rapor almak için doktorların muayenesi sonucunda kireçlenmelerim,acılarım arttığı ve tamamen yürüyemez hale geldim)
Bu arada engelli raporuyla işe alınabileceğim iş yeri beni tekrar çağırdı.Bundan önce %38 raporumu ilimizin defterdarlığına götürdüm.kişisel başvurduğum için %40 olmadan hiç bir işyerine giremeyeceğimi söylediler,bu raporu çöpe at dediler ancak bir işyerine normal statüde girip bir ay sonra defterdarlıktan her hangi bir hastaneden rapor alabileceğimi hatta %10 bile olsa bir işyerinde özürlü kadrosunda çalışabileceğim söylendi.eğer %40 ı geçerse vergi indiriminden ve özürlü haklarından yararlanabilecekmişim.

Sorum şu;
Bu süre dolduğunda neler yapmam gerekiyor?? Lütfen bilgisi olan arkadaşlarım acil cevaplaya bilir mi?
İşe giriş: 10 Mayıs 2011

senin anlattığın şey tamı tamna benim başıma geldi. şu prosedürü izle. bulunduğun ilin sağlık müdürlüğüne rapoara itiraz ettiğini bildirir bir dilekçe ver. sağlık müdürlüğünden sana yeni bir hastahane gözterilecektir. o hastahaneye gidip % si doğru olan ve senin işini görebilecek sağlık raporunu alabilirsin. ben öyle yaptım. hasekide %34 olarak verilen rapor, şişli etfalde %53 olarak düzeltildi. mutlaka pat. kolay gelsin...

Sakat statüsünde çalışabilmek için %40 ve üzeri rapor olması şart... Elinizde geçmiş tarihli %40 üzeri rapor varsa, onu kullanabilirsiniz sakat statüsünde çalışmak için.
Ama iş vergi indirimine gelince, o zaman yeni raporun %40 ve üzeri olması gerek.

world56;

il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmadan, tedavini sürdürdüğün hastaneden tekrar rapor alabilmeniz mümkün. başhekimliğine yukardaki gibi bir dilekçe ile başvurun, evrakınızı almam diyecektir sizde madde 8 i bahsedin ben itiraz etmiyorum bunu açık dille söyleyin. dilekçenizi almak zorunda kalacak.

[SIZE=2]Arkadaşlar MÜJDE !!! Beklediğim sonuç geldi ama bu 3 ay sürdü,beklediğime de değdi.22 ağustos'da iş yerime %48 vergi indirimi raporu geldi.Buradan beni yönlendiren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.Darısı VERGİ İNDİRİM HAKKI kazanmak isteyen arkadaşlarımın başına.Şimdiden Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum.[/SIZE]

Gözün aydın, hayırlı olsun Merve..:) Darısı vergi indirimi başvurusunun onaylanmasını bekleyenlerin başına diyelim..:)

[SIZE=2]Teşekkürler Havva hanım.
Arkadaşlar ben bu vergi indirim hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum.Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyebilirim? Nelerden yararlanabilirim? Şimdiden teşekkürler..:)[/SIZE]

Arkadaşlar merhaba,
Ben yaklaışk 2 ay önce bakırköy sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinden 8 özür raporu aldım. Çok berbat bir yer. hiç ilgilenmediler ayak üstü sorup neyin var diye geçiştirdiler.
Üstüne üstlük bayan nöroloji doktor tarafından sadece bir soru sorduğum için fırça bile yedim.
Elimde Askerlikten muaf kağıdı olduğu için fazla birşey de diyemediler.

Dün Çemberlitaşdaki sağlık müdürlüğüne dilekçemi verdim. 20 gün sonra şişli etfal hastanesine gitmemi söylediler.
Bakalım ne olacak. Eğer buradanda sonuç alamazsam mahkemeye gideceğim. Askerlik zamanı, 3 tane askeri hastane gezdim. (Gata, gumuşsuyu ve kasımpaşa) Buradaki doktorlar herçeşit dört dörtlük tahliller yaptırdı. 3 hafta resmen çin işkencesi yaptılar. Orada da 20 kişilk sağlık kurulu önüne çıkarttılar. Mahkeme gibiydi valla. Azdaha tamam ben öldürdüm , ben yaptım diycektim. :D:D:D;)
Ya bu hastaneler yalan söylüyor yada sağlık raporu vermemek için yırtınan bu araştırma ve devlet hastanesi.
:mad::mad::mad:

( 4 yaşnda geçirdiğim bir trafik kazası sonucu sol kulağımın arkasından giren bir demir parçası yüzünden; sol orta kulak kaybı buna bağlı olarak işitme kaybı, sol yüz felci, Kopan sinirdamarlar sebebi ile sol yüzde şiş asimetrik görüntü, sol kulak arkasında kemik kayıplarından dolayı asimetrik durması , sol gözü kapatamama buna bağlı olarak devamlı gözlük kullanmam gerekiyor. (Derecesiz sadece ışığı kıran özel camlı) ve çocukluğumdan beri üstümden atamadığım psikolojik sorunlar )

Gelişen detayları bu başlık altında sizlerle paylaşacağım.

Teşekkür ederim Bülent Bey(Oturan Boğa).İyi ki varsınız.İyi ki siz ve değerli arkadaşlarımız bu siteyi kurmuşsunuz.Bugüne kadar beni çoğu konuda bilgilendirdiniz.Eminim sizden daha çok şey öğrenicem.Emeğinize sağlık.

İyi günler ben kronik astımdan başvurdum yüzde 38 çıktı itiraz ettim diğer hastane yüzde ona düşürdü hakem hastanesine sevk edildim gitmesem kaç ay sonra yeni başvuru yapabilirim bilgi verirseniz sevinirim

49tuba

Gitmen gerekli

Yönlendirilen hastaneye gtcen

3cü hastanenin sonucu kesin olcak

Oda aynı vercek ikinciyle

Bende aynınyoldan geçtimde

Kardesim kanun hic bir ise yaramaz bir tarafta raporu varsa istenmez diyor diger taraftanda yeniden rapor istenmesi halinde yeni kanun oran uzerinden rapor verilir diyor benim raporum vardi ne oldu uctu gitti vermemek icin ellerinden geleni yaptilar ben magdur oldum isin icinden cik cikabilirsen birde ssk verilen maasi geri isterim diyor buyur burdan yak kanun manun fasa fiso bir yerden tutturuyorlar

Merhaba buzluçay, 6 ay geçmesine dair kural nerede yazıyor, yeniden rapor alınması imkansız diyenler de var.. Teşekkürler.

engelli rapor puan 39

merhaba ben engelli emeklilik adına alsancak devlet hastanesine başvurdum.
koroner arter ve tansiyon ve prostat vardı.ayrıca göz ve ortopedidende az da olsa puan verdiler
puanlar şöyle koroner arterden 30 aldım
prostat 5
ortopedi 5
göz3
baltazara göre 39 da kaldım.fakat bana tansiyon raporum (uzun süredir)olduğu halde puan vermemişler.
rapor e devlette yeni göründü daha hastaneye vgelip raporu almamı söyledikleri tarihte gelmedi
lütfen ne yapmam gerekli bana yardımcı olurmusunuz
teşekkürler

teşekkür ederim hastaneyemi yoksa il sağlık md lüğünemi itiraz edeceğim sizce sonuç alırmıyım

bart71
Sanırım il sağlık müdürlüğüne ama siz hastane Sağlık kuruluna bir sorun isterseniz.

merhaba ben engelli emeklilik adına alsancak devlet hastanesine başvurdum.
koroner arter ve tansiyon ve prostat vardı.ayrıca göz ve ortopedidende az da olsa puan verdiler
puanlar şöyle koroner arterden 30 aldım
prostat 5
ortopedi 5
göz3
baltazara göre 39 da kaldım.fakat bana tansiyon raporum (uzun süredir)olduğu halde puan vermemişler.
rapor e devlette yeni göründü daha hastaneye vgelip raporu almamı söyledikleri tarihte gelmedi
lütfen ne yapmam gerekli bana yardımcı olurmusunuz
teşekkürler

Üst Alt