Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%38 rapor aldım. Engelli sayılmayacak mıyım? Ne yapacağımı bilmiyorum!?

noob

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar 2 hafta önce heyete girdim bugün sonucu aldım heyet bana %38 raporu uygun görmüş bunun anlamı nedir? %2 gibi bir oran için engelli sayılmayacak mıyım? İş bulmak için girmiştim heyete moralim de bu yüzden iyice bozuldu. Ben devletten para yada herhangi bir ekstradan çıkar istemiyorum ki yaşamımı sağlayabilmek için çalışabilmek istiyorum. Yaşamamın hakkım olduğunu düşünüyorum en azından. Bir sonraki adım için ne yapabilirim?Böyle bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine açığım.

Baska bir hastaneye gidebilir sin veya il sağlık müdürlüğe itiraz edersin ama sevk vereceği hastane ne derse odur bozma moralini

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çarşamba günü benim de rapor için randevum var aynı durumdayım çok korkuyorum. İnşallah bi şekilde halledersin. Gelişmeleri haberdar et lütfen.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engel turleriniz tam olarak neydi? Engel oranlarını yanlış hesaplamış olabilirler, nitekim benimkini %41 olduğu halde %40 olarak hesaplamis akıllılar, ilk önce onu netlestirin bı de gidip oran veren doktorlarla görüşün, çünkü bazen heyette doktorun verdiği oranı silebiliyolar güya gereksiz goruyolarmis benzer oranlar oluyomus, engel turlerjnize engel oranları yönetmeliğinde tam olarak ne oranlar verildiğini de netlestirin, bir de her engelinizin degerlendirildiginden de emin olun, bacaktaki kisitliliga bakarken ayak bileğinde ankilozu atlayabiliyorlar mesela...

Suret benim engelim farklı ama iş için ilk kez rapora başvurdum sınırda kalmaktan korkuyorum ama söylediklerine dikkat edicem teşekkür ederim.

Bir yol daha var eger kızmazsanız yazayım

Veli_70 : vermiş olduğunuz yararlı bilgi için teşekkür ederim mutlaka il sağlıktan itirazımı yapıcam.
burccu : inşallah teşekkür ederim. Tabi ki 1-2 gün içerisinde konuyla ilgili bilgilendirme yaparım.
Suret : bende ayağımda kısalık, diz kapağım kapalı olduğundan açıp kapatamıyorum , 25 derece dizimde açı var, skolyoz , ayak bileğimde tendom sıkıntısı var. Tek koltuk desteğiyle yürüyorum. Belki dediğiniz gibi olmuş olabilir, beni heyete girdiğim sırada bir doktor beni tekrardan fizyoterapiste yolladı kontrol yaptığında bir yandan onunla konuşurken not tutuyordu sağ ayakla sol ayağı karıştıdığını söylüyordu. Günahını almak istemem kimsenin öncelikle belki heyecanlı biriydi hata yapmışta olabilir diye suan aklıma geldi.

Veli_70 lütfen yazın da bilgi arayan insanlar fikir sahibi olsun. Uygulayıp uygulamamak tercih meselesi sonuçta.

@Veli_70 estagfurullah bütün görüşlerinize açığım ve saygı duyuyorum. Lütfen bir yol varsa bizimle paylaşın.

Ülkemiz şartlarında stres sıkıntı geçim derdi malum diyorum ki böyle sınırda raporu olanlar psikolojik rahatsızlığım var dense %3_4oran verseler baltazar formülü ile %40 gecer hastalar ikilemde kalmaz ya engelli ya sağlıklı (kızan) olmasın lütfen geçmiş olsun

kızılacak yada gücenilecek bir şey değil bence söylediğiniz. anlatmak istediğinizi çok iyi anladım.

O zamanda hasta kabul etmez bunu.
Rapora eklenir zihinsel-akli denge-gibi eklenir.

Yalan söylesin diyosunuz yani...yalanla hicbiyere varılmaz bunu bilin, hayır da gelmez öylesi olandan...

Bence kötü niyetli bakmayın. Hepimiz hastalığımızdan belli dönemlerde kötü etkileniyoruz. Ama bu da ufak çözülebilir bi sorun depresyon gibi. Orana bir faydası olacağını sanmıyorum.

Bende aynı sorunla karşılaştım rapor alırken 39 verdiler bende itiraz ettim daha sonra baska hastane den 42 olarak aldım. Ayrıca itirazı hemen il sağlık müdürlüğüne yapın beklemeden daha sonra istediğiniz baska bir devlet hastanesine sevkinizi isteyip ordan kendinizi daha iyi ifade ederek almanızı tavsiye ederim.

Yol gösteren ve yorum yazan herkesten Allah razı olsun. İl sağlık müdürlüğüne itirazımı gerçekleştirdim eve şuan döndüm. Beni bulunduğum ilçedeki hastaneye sevkedeceklerini söylediler. Telefonla arayıp haber vericeklermiş. Aklıma takıldığından ordaki görevliye o sevkedildiğim hastanedende benzer sonucu alırsam nolur diye sordum, o zaman senin için karar kesinleşir diye bir cevap aldım. Eğer bu sevkedildiğim hastaneden geçersem de daha sonra başka hakem bir hastanede kararı değerlendirecekmiş. Şuan 1-0 malup başladım bakalım 2-1 yapabilcem mi skoru. Benim gibi bu sıkıntıyla karşılaşan kişilerede yol göstermesi için daha sonraki aşamalarıda bu konuda sizlerle paylaşıcam.

Çok teşekkürler bilgilendirme için hakkınızda hayırlısı olsun.

raporda ruhsal psikolojik durumla ilgili bir yazı olunca işverenler sıkıntı çıkarıyor bilginiz olsun arkadaşlar. mümkün mertebe psikolojiyi işin içine katmayın

2014 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra 2 yıl özelde çalıştım 2016 ekpss sınavına girebilmek için rapor almak istedim ancak gitmiş olduğum devlet hastanesi bana %20 verdi yıkıldım tabi özelde çalışmak diğerleri ile mücadele etmek zor daha sonra rapora itiraz ettim üniversite hastanesi %40 verdi iki rapor arasında uyumsuzluk olduğu için hakem hastanesine yönlendirdi il sağlık müdürlüğü istanbula gittim ve %46 olarak aldım raporu tabi bu süre zarfında 6 ay geçti sınava çok az bir süre yaklasık 4 ay kalmıştı gece gündüz çalıştım memur olmak için sınava girdim hayallerim gerçekleşti üstelik okuduğum alan açıldı mühendis oldum halen atandığım yerde mühendis olarak çalışıyorum demek istediğim hayallerinizin peşinden koşun pes etmeyin ( üstelik benim rahatsızlığım miyopati en zorlarından biri ) hayata bir sıfır geride başlamak iki bir öne geçmeyeceğimiz anlamına gelmez hepinize hayırlı geceler

noob derdini hastanede iyi anlat kardeş

Psikolojik Bi rahatsızlık yani hastalığın öyküsü, alınan tedaviler, kullanılan ilaçlar yoksa zaten o konuda oran mümkün değil birde şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmak gereksiz kaldı ki bazen kendi ayağına sıkmkta olabilir bu

Üst Alt