Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%38 raporum var. Sağlığımı zorlayıcı işlerde çalıştırılıyorum!?

snipper

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben 2007 de mayına basma sonucu yaralanan bi gaziyim. gazi kartım var ve iç işleri bakanlığı beni DHMI de işe atadı tekrar. Şuan devlet memuru olarak normal kadroda çalışıyorum.

rahatsızlığım sağ dizaltı amput.e protez kullanıyorum. ancak çok fazla ayakta durma yürüme ve yüktaşıma özelliğim yok. Buna karşılık aktif sürekli ayakta sürekli dolaşanbi görev verildi kadrom normal olduğundan bi hak idda edemiyorum
ama ben engelliyim protezkullanan bi insanım yüzde 40 raporum yok diye bütün bu yaptırımlara maru zkalmak zorunda mıyım.

engelli kadrosuna nasıl geçebilirim devlethastanesi yüzde 40 vermiyor raporu. yüzde 38 le engelli kadrosuna giremez miyiz.

Allah yardımcın olsun işte nebiçim işse 38 le engelli kadrosuna giremezsin

Bu dereceleri belirleyenlerin bi sakatlığı olsa ne düşünürler acaba
hangi puanı nerde bırakacaklarını iyi hesap etmişler etmesine cari açık ,ekonomik kaygılar sgk acıkları işin içine girmiş anlaşılan
Ya bide işin ilginç yanı size ha 38 vermişler ha 18 bu ne biçim sistem

hiç kurdalama bence güzel kardesim
cünkü iyi kötü bir isin var sabır et
seni ise koymuslar eyer is vermeselerdi maas baglarlardı
calıs sen sık disini bence ??

Rapor oranı %40'ın altında olursa evet, sakat statüsünde değerlendirilmezsiniz. Sakat statüsünde sayılmak için sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor almak gerek. Bence %40 olması için bir daha başvuru yapabilirsiniz. %2'lik bir eksiklik çok vicdansızca!
Ama, rapor oranı ne olursa olsun, raporda "çalıştırılamayacağı işler" ile ilgili yapılan değerlendirmeler herkesi bağlar. Yani, raporda "uzun süre ayakta durmasını gerektiren işler yapamaz" vb. değerlendirmeler varsa/olursa, kurum bu şartlarda görevlendirmek zorunda.

Ilginize teşekkür ederim arkadaşlar tekrar bi başvuralım bakalım.

Üst Alt