Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3800 prim günü ve 2000 işe girişim ile emeklilik şartlarım nedir?

Klingbeil

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kolay gelsin.
%40 sürekli vergi indirimim var 3800 prim günüm ve 10.11.2000 sigorta başlangıcım.

1) Askerlik borçlanması yaparak emekli olabilirmiyim?
2) Askerlik borçlanması ile emekli olursam emekli maaşım çok düşermi ? 400 gün ödeyeceğim.
3) 19 yıl sigortalılık süresi istiyor. 19 yıl süre dolmak zorunda mı ?

Teşekkürler.

Klingbeil
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce mi, sonra mı yaptınız?
Bu ayrıntı çok şey değiştirir.

Klingbeil,
19 yıl 4240 güne tabisiniz.
10/11/2000 + 19 : 10/11/2019 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

1- askerlik borçlanması yapar iseniz 400 gün prim toplamınız 4200 gün olur. 40 gün eksik kalır. 40 günlük süreyi tamamladıktan sonra emekli olabilirsiniz.
2- Fazla etkilemez..
3- Evet 19 yıl süresi tamamlamanız gerekli ..

Sigorta başlangıç süresi

Merhaba,
Sigorta başlangıç tarihi 1998 fakat staj tarihi.
30.10.2000 tarihinde 9 gün bir firmada bildirilmiş bir çalışmam var. Daha sonra askere felan gittim..
Sigorta başlangıç tarihim 30.10.2000 mi oluyor ?

Ayrıca 9 günlük çalışma olması başlangıç süresini etkilemez değil mi?

Bazı yerlerde duydum 10 gün altı bildirim sayılmıyor felan gibi..

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler

Bildiğim kadarıyla staj dönemi başlangıç sayılmıyor..
Hatta benim 96 girişli staj mı diye sordular hayır dedim yoksa sayılmıyor dendi zaten araştırıyorlar hesaplıyorlar ona göre gün sayınızı çıkarıyorlar [emoji849]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asıl öğrenmek istediğim konu;

Ayrıca 9 günlük çalışma olması başlangıç süresini etkilemez değil mi?

Bazı yerlerde duydum 10 gün altı bildirim sayılmıyor felan gibi..

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler"

Klingbeil
1 günlük priminiz bile olsa o tarih sigorta başlangıcı olarak kabul edilir.

@Ufukalp

Abi çok teşekkürler.

Arkadaşlar Allah izin verirse,
10 gün sonra erken engelli emekliliğe başvuracağım.

SGK'ya giderken hangi evrakları götürmeliyim?
Ayrıca şu an çalışıyorum..

Ayın 30 emeklilik neden ile istifa edeceğim; Emekliliğe başvurduktan 1 gün sonra tekrar çalışmaya devam edeceğim. İşyeri girişimi yapacak.. Bu konuda sıkıntı yaşar mıyım ?
Teşekkürler.

Klingbeil

Öncesinde emekli olabileceğine dair SGK'dan aldığınız yazı, vergi indirim rapor fotokopiniz ve nüfus kağıdınız yeterlidir. 30'un işveren SGK ile ilişiğinizi kesmeli, sistemler artık online olduğu için bunu SGK'daki memur görecektir.

Emeklilik müracaatınızı yapıp ve size tahsis numarası verildiği an sonraki günde yeniden işe başlayabilirsiniz.

Klingbeil
Gerekli bilgileri yukarıda hozgul vermiş.
Bir de sigortaya henüz bildirilmemiş son aya ait primleri de gösteren sigortalı hesap fişi düzenlenir. O da şu anda online oluyorsa zaten SGK çıkışla birlikte görür, yok öyle değilse o belgeyi de alın işverenden.
Bir de;
Ay 30 çekiyor, ben olsam yoğunluk, sistemsel sorunlar gibi olabilecek aksilikleri göze alarak bir gün öncesinden yani ayın 29 unda çıkış ve başvurumu yapardım.
Çünkü başvuru işlemi ayın 30 unda tamamlanamazsa tam bir ay kaybınız olur.
Hayırlı olsun emekliliğiniz şimdiden.

Arkadaşlar teşekkür ederim bilgiler için. Allah herkese nasip etsin inş..

Öncesinde emekli olabileceğine dair SGK'dan aldığınız yazı

Merhaba,
emekli olabileceğine dair SGK'dan aldığınız yazı bu şartmıdır ? Tüm şartlar sağlanıyor, fakat bir daha sgk ya gidip bunu almak zorundamıyım?
Teşekkürler
@hozgul @Ufukalp

Klingbeil

Şart mıdır bilmiyorum ama kalabalık bir şirkette çalışmıştım ve insan kaynakları tüm emekli olacaklara bunu yaptırıyordu. belkide işten çıkış ve tazminat için işveren kendine istiyordu.

Tazminatım yok 6 ay oldu başlayalı bu işyerinde, emekli başvurusunu yaptıktan sonra devam etmemi istiyorlar.
O yüzden bu evrakla ile zorunlu değilse zaman kaybetmek istemiyorum.

Bu ayın 30'unda çıkış yapılacak, 31'inde SGK emeklilik başvurusu yapacağım(SGK'daki memur tahsis numarası alman yeterli demişti). Ayın 1.inde tekrar işe alacaklar.
Hak kaybı yaşamam umarım.
hozgul

Klingbeil

Hayır, hak kaybı yaşamazsınız. Ama ben ay sonundan bir gün önce yapmanızı öneririm. Burası Türkiye, Allah muhafaza, sistem çöker, sel gelir, ne olur ne olmaz...

Emeklilik Süreci Hakkında

30.10.2019 tarihi itibari ile SGSK emeklilik servisine emeklilik başvurus yaptım.
Memur arkadaş evraklarımı alıp bana banka tercihimi sordu ve bir ufak kağıt vererek evinize posta geleceğini söyledi.
Bu süreç ne kadar sürüyor ve ne zaman bu memur arkadaşı aramalıyım?
Ayrıca bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum var, bunu memura sorduğumda onu sistem görür dedi.

E-devlete düşmesi vb gibi süreler ortalama nedir?
Ayrıca 01.11.2019 itibari ile tekrar işbaşı yaptım. Net anlaşmalı çalışıyorum. Şimdi benden emeklilikte kesilecek vergi vb varmı varsa bu tutar ortalama ne kadar oluyor ? Asgari maaşın az üstünü alıyorum..
Teşekkür ederim şimdiden herkese..

Klingbeil

1 ayda e-devlet'e düşer

Yeniden çalışırken alacağınız net maaşınızdanfazldan bir kesinti olmayacak. Sigorta priminiz biraz artacak o kadar.

Üst Alt