Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3800 primim var. İstifa edip işten ayrılsam tazminat..?

evlats

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

75 doğumluyum, 98 sigorta girişim var %43 engelim var
4080 günde emekli olacağım
şu an 3800 lerdeyim,
1 buçuk yıldır özel bir şirkette çalışıyorum istifa etsem tazminat alabilirmiyim,
2013 de rapor aldım ve hemen işe girdim 1 yıllık vergi indirimi verdiler ve ordan 1.5 yıl sonra ayrıldım 3600 dolmamıştı
şimdi yeni işimde vergi indirimsiz çalışıyorum engelli kadrosunda durumum bu, istifa edip ayrılsam tazminat alabilirmiyim.

teşekkürler.

evlats

Evet, 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim olduğunda sigorta müdürlüğünden alacağınız yazı ile kıdem tazminatı alarak işten çıkışınızı isteyebilirsiniz.

Bülent bey 1977 doğumluyum 2000 bağkur girişim 10 yıl bağkur 2012 yılı ssk girişim bu ay itibariyle 3687 bağkur 1800 ssk prim günüm var işten taşınma dolayısıyla ayrılmak istiyorum tazminat alabilir miyim?

bir buçuk brüt maaş alırsınız damga vergisi de kesilir....

Yaklaşık 3 yıldır çalıştığım firmadan ayrıldım noterden ihtarname çektim daha önce 15 yıl 3600 gün (emekli olur) kıdem tazminatı alabilir yazısı almıştım. bundan sonra süreç nasıl işler işyerini aradım ve gelmiyeceğimi ihtar çektiğimi söyledim, ayrılma sebebim ibatetimin engellenmesi ayrıldığım yer türkiyenin en büyük market zinciri.

mesajım neden buraya alındı ben sesimi duyurmak istiyorum haksızlığa karşı türkiyenin en büiyük market zincirinden namaz kılmam engellendiği için ayrılmak zorunda kaldım bence çok önemli bir haber bu

merhaba

o yazıyı alıp işverene tebliğ etmişsiniz.hemde noter kanalıyla. o zaman size 3 yıllık tazminatınızı vermek zorundalar. vermiyorlarsa mahkeme yoluyla alabilirsiniz. araştırın bu konu hakkında yargıtayın vermiş olduğu işçi lehine emsal karar var.

yanlız işyerine verdiğiniz istifa dilekçesinde namaz kıldırmadıkları için istifa ediyorum diyemi yazdınız. o zaman sorun olabilir.

sgk dan aldığınız yazının anlamı:
ben çalışma günümü doldurdum. emeklilik zamanımın gelmesini bekliyeceğim demek.

hepsini yazdım emekli olacağım dedim ayrıca namaz kıldığım için değil ibadetlerim engelleniyor diye genel birşey yazdım. istifanı yaz dediler ama avukatla daha önce görüşmüştüm hiçbirşeye imza atma demişti o nedenle direk notere gittim ve sonra işyerini arayıp ben gelmiyorum dedim

hiçbir evrağa imza atmamış olmanız iyi. ibranameyi imzalamamış olmanız güzel.avukatın dediklerini yapın.

işyeri çıkış işleminizi tamamlamak için sizden mutlaka imzalı ibraname almak zorunda. paranızı almadan hiçbir şeye imza atmayın. biraz bekleyip tekrar işyeri ile görüşüp olumsuz yanıt aldığınızda, iş mahkemesine başvurun. kanunen haklısınız.yargıtayın emsal kararını bulup öyle dava açın. çatır çatır alırsınız paranızı.

işin garip tarafı bu şirket türkiyenin en büyük market zinciri 7000 şubesi var ve bu kişiler nasıl müdür oluyor anlamış değilim adam namazını kaza yap diyor

bende çektim gittim terk ettim işyerini bakalım nolucak ayın 1 inde maaş alacağız bakalım ne kadar yatacak kıdem tazminatım

yaklaşık 2 ay olmasına rağmen kıdem tazminatımı vermiyor işyeri ne yapabilirim arkadaşlar (aradım görüştüm)

evlats

Bence adli süreci başlatın, dava açın Özgür beyin dediği gibi. Bir de bu market zinciri hangisiyse açıkca yazın, afişe olsun adamlar.

dava açamıyormuşuz direk kanun değişmiş arabulucuya gidilecek marketin ismi a101 en büyük biziz diye geçiniyorlar ama DANDİK FİRMA

evlats

Dava ile uğraşmayacak olmanız daha avantajlı gibi geliyor bana. Peki arabulucu işini nasıl başlatacaksınız? Sürecin nasıl ilerleyeceğini öğrendiniz mi avukattan ya da bilen birisinden?

A101'in emsallerinin arasında kaçıncı sınıf market olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların ne dediğinin bir önemi yok...

Umarım en kısa sürede süreci başlatırsınız.

Kolay gelsin

Yani benim anlamadıgım bu parayı zaten alacam neden uğraştırıyorlar

Arkadaşlar arabulucuya gittim 3 hafta içinde sonuçlanacakmış dava gibi uzun değil yani bakalım nolucak pazarlık yapacaklar herhalde

Üst Alt