Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%39 olan raporumun oranı Ankara'da yükseltilebilir mi?

ada1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi indirim başvurusu için Vergi dairesi aracılığı ile hastaneye sevkimde Tek göz görmemesi + şeker + hiper tansiyon rahatsızlığına % 39 verdiler..
Şimdi evrak Ankara'ya gidiyor. Ankara 40 der mi acaba? derse Ankara'nın raporu ayrı mı oluyor? o raporu normal hastane raporu gibi kullanabiliyor muyuz? (engelli kadrosunda, engelli kartında vs.)

ada1 diyelim ki Ankara oranı yükseltti. Siz Ankara Sağlık Kurulu'nun degerlendirdiği raporu diğer haklarınız için kullanamazsınız.
% 39 özür oranlı raporunuzun bir aslı raporu aldığınız hastanenin kayıtlarındadır ve o rapor geçerlidir.
Vergi indirimi için Ankara kendi dediğini dayatıyor sadece bu başka alanları ilgilendirmez o kurumun işgüzarlığıdır sadece ve yaaptıgı da yasal değil zaten.
İlgili Yönetmelik gereği alınan raporu onaylamak zorunda ama Ankara bu konuda baya başına buyruk!
Halen kendi yönetmeliğini esas alıp son karar bana aittir diyor.

Kaldı ki vergi indirimi için % 39 oranlı raporunuz ilgili Kurum sevkiyle gitmişseniz hastane bizzat Kurum'a göndermiştir bir nüshasını. O nüshayı da size vermez zaten Ankara ve kullanamazsınız başka amaçla.

Kalem arkadaşım, cevabın için teşekkürler.
Ankara raporunun başka alanlarda kullanılmayacağı konusunda emin misin?
Zaten 1 puan yükselteceği uzak bir ihtimal..

Ada Ankara ya güvenmeyin mümkünse yeniden bir rapor alım yönünde davranın ve %40 ve üstü almaya çalışın.
Anakara hakkın hukukun üstünde bir kurum gibi davranmakta yeni formüller veya uygulamalar oda şu açıdan dünkü tedavilerin bu gün le bağdaşmadığı açısından bakarak ve en kötüsü yeterli veya yetersizi size uzman dr ce verilmiş olmasına bakmadan keyfice diyebileceğim bir uygulama yapmakta.

sağol septik40. 6 ay sonra tekrar deneyeceğiz. şu an yapabilecek bişey yok.

Tek göz görmemesi, şeker ve hiper tansiyon için yüzde kaç oran verilmişti, tek tek yazar mısınız?

Gözden kaçırdığım bir ayrıntı var sanki.. Yani, tek göz tamamen görmüyorsa % 32 oran verilmeliydi. % 12 daha oran oldumu % 40 yapıyor.. Size tansiyondan % 10 verilmiş olsa, şekerden en az oranı baz alıyorum olsunda % 20 olsun, rapor oranınızın % 51 olması gerekiyordu. Şekerden oran verilmemişse % 39 yapıyor. Tansiyondan % 10 aldığınızı farzedersek böyle.. Şekerden oran verilmedi mi ki?

ben ankarada düşürldüğünü gördümde hiç yükseldiğini görmedim

Üst Alt