Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%39 oranındaki hastane raporu için itiraz etmeli miyim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba.

daha önce bir hastaneye heyet raporu almak icin başvurmuştum. polikliniklerin hepsini gezmiştim. ama heyete girmemiştim. çünkü sakatlığımın puanının 39 olduğunu söylemişlerdi. bende başka ilden başvurdum birde oradan deneyim dedim. sonuç 39 olarak kesinleşti. iptalde ettiremedim. onu ankaraya gönderceklerini söylediler. bu derece kitapta öyleymiş. zaten emekli etmemek için baştan böyle garip puanlar koymuşlar kitaplarında.

benim sormak istediğim şu:
anladığım kadarıyla bu rapora itiraz ettikmi hakem hastaneye sevkediliyoruz. ama sonuç yine değişmez herkes 39 diyor.

şimdi ne yapabilirim?
bazı arkadaşlar ankaraya itiraz edince raporları yükselmiş. ama onların durumunda şu farklılık var. yüksek olan puanları aşağıya çekilmiş. benimse zaten baştan düşük.
ankaraya itiraz etsek bir şeyler değişir mi?
yada bu puan verme cetvelinin değiştirilmesi gündemde mi?

Ankaraya değil,Size Sağlık Kurulu raporu veren Hastahaneye itiraz edip,kararı hakem Hastahaneye götürebilirsiniz.

aslında sorun şu. bu koymuş oldukları puanlama cetvelinde sakatlığım 39. başka hastaneye gitsem o da öyle verecek. aslında kurallar acımasız. dalga geçer gibi puan veriyorlar. normalde 10-15 gibi puanlar alsam neyse. insan 40 lazımken 39 alınca zoruna gidiyor tabi ki. sistem böyle kaldıkça bütün hastaneler bana 39 verecektir. bu puan kurallarının değişmesi gündemde mi acaba?

Cetvele göre oran %39 ise ve buna eklenecek başka bir sağlık sorunuznu yoksa, o zaman itirazın bir anlamı yok.
Ya işgücü kaybının artması ya da emeklilik için gerekli oranın %40'ın altına düşürülmesi gerek...

aslında birde mide ameliyatı geçirmiştim. ama ona hiç puan vermiyorlar. 1 puan yüzünden bu hakkı alamıyorum şimdilik.

Sağ ayağım diz altından aşağısı trafik kazası sonucu (5cm hariç) kesilmiştir. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, Ankara Numune Hastanesinden ve diğer hastanelerden aldığım Saglık Kurulu Raporları tümü % 40 ve üzerinde idi ancak 2008 yılında tekrar aldığım Saglık Kurulu Raporu oranı yeni çıkan yasa ile% 34 oranına düşmüştür. Bu oranla tek ayağımız olmadığı halde sağlam ve sağlıklı bir vadandaşın sınıfına dahil edilmiş bulunmaktayız. neyapacağımızı bilmiyoruz yardım.

reys başka hastalıgınız yoksa biraz zor

Üst Alt