Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3972 pirim günü ve %84 rapor ile emekli olabilir miyim?
17.04.1990 doğum tarihim
İlk işe giriş tarihim: 08.07.2011
3972 günüm var
normal engelli raporum %76 var %82 var %84 var bunların dikkate alınmadığını duydum yeniden SGK sevk sonrası karar veriliyormuş. 08.07.2026 yılında 15 yıllık sürem tamamlanıyor.
Aşağıda görseldeki b) c) d) seçeneklerin üçüde bende mevcut. Bu duruma göre emekli olabilir miyim. Şimdiden SGK başvuru yapmalı mıyım işlemler uzun sürdüğü için temmuz ayında doluyor 15 yıllık sürem. Bilgili abilerim kardeşlerinimden yardım rica ediyorum
@emre6154, rapor %84 olduğu için 15 yıl yeterli kardeşim Yukarıda yüklediğin resim deki tanıların hepsi sende varsa ve rapor yenimi eskimi yeni ise raporunu sgk işleme alıp sağlık kurumu kuruluna yollaması lazım eski tarihli ise durum bildirir raporu alman lazım kardeşim durum bildirir raporu alırken her zaman gittiğin hastaneyi tercih edersen senin için daha iyi olur
@emre6154, Emeklilik başvurusu yapabilmeniz için 18 Yıl 4100 Prim günü olması gerekir diye bir şey yok dikkate almayın.
Siz başvuru yaparsınız ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılır. Bu tespit yapıldıktan sonra hangi düzeyde kayıp var ise ona göre çalışma yılı ve prim günü kriterleri sağlanıyor mu ona bakılır.
Sizin işe giriş tarihinize bakılırsa yapılacak tespite göre,
Ağır Düzey 15 Yıl - 3960 Gün
Orta Düzey 16 Yıl - 4000 Gün
Hafif Düzey 18 Yıl - 4400 Gün
emeklilik kriterleri bu şekilde.
Bulunduğunuz bölgeye göre süreç kaç ay sürer bilemeyiz bunun bir standartı yok maalesef.
@güllerin efendisi, rapor çok eski SGK başvuru yapıp beni hastane yönlendirecektir yeniden almam gerekecek ama bu listede eklediğim tümü bende mevcut verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ayrıca temmuz 8 de doluyor sürem şimdiden başvuru yapayım mı sizce süreç uzun olacağı için
@BnymnYldz, listede bulunan b c d seçenekleri 3 seçenekte bende mevcuttur bu şekilde ağır Düzey olduğunu düşünüyorum