Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4-5 gün fazlasıyla Bağkur'a geçirmişler. SSK'dan emekli olmak için ne yapmalıyım?

veko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın forum kullanıcıları
20 / 03 /1960 dogumluyum . Hesaplarıma göre ve daha başka bilirkişi tafsiyelerine göre emekliliğimi doldurduğumu ve hak ettiğimi düşünüyordum.Taki emeklilik işlemlerimin başlaması için müracat edene kadar.
Uzunca bir müddet isteğe bağlı olarak prim ödedim fakat gerekcesini ve nedenini bilmediğim bir nedenle, isteğe bağlı ödemelerimi bundan sonra Bağkura ödemem gerektiği söylendi ve bende doğal olarak, isteğe bağlı prim ödemelerimi, Bağkura ödemeye başladım. Fakat daha sonra bağkurdan daha fazla ödeme yapmaya devam edersen, emeklilik tarihimin çok uzayabileceği söylendi ve bende 4 Nisan 2012 tarihinde bağkura isteğe bağlı prim ödemelerimi dilekçe vererek durdurdum. Bu arada bir kurumda çalışmaya başladım ve prim ödemelerim normal SSK üzerinden ödenmeye başlandı. Bu esnadada Askerlik hizmetimin borçlanma bedelinide ( 6018.00 tl ) Tc Ziraat bankasına ödedim..
Sayın yetkili yukarıda yazdığım bilgilerin ışığında 5000 iş günümü tamamladığımı ve emeklilik hakkımı kazandığımı telakki ediyorum. Fakat SSK da emeklilik işlemlerim sırasında bana Bağkura daha fazla ödeme yaptığım ( ki bu fazla gün sayısı sadece 4 gündür ) için oraya 3.5 yıl daha ödeme yapmam gerektiği söylendi. Bu çok uzun bir süredir . Takdir edersinizki yanlışlıkla 1 prim ödemesi fazla yaptığım için için bağkurdan devam etmem adil ve doğru değildir, bu durum beni ve ailemi çok büyük ölçüde üzmüş ve mağdur etmiştir. Ben Bağkura dilekçemi vererek ödemelerimi durdurdum. Sadece çok küçük bir gün farkıyla bu haksızlığa maruz kalıyorum.
Üstelik aynı zamanda yaş haddinden’de emekli olabilme koşullarımın olduğuda düşünülürse, Bağkurdan emekli olmak, benim için bir opsiyon olarak görünmüyor Sizden istirhamım bu yanlışlığın düzeltilmesi ve emeklilik hakkımın ya yaş haddinden yada normal 5000 iş günü neticesinde, yada yas haddinden teslim edilmesi için neler yapmalıyım
Saygılarımla

Bir yerde 15 gün daha sigortalı çalışan statüsünde prim yatırdığınızda, ssk statüsünde emekli olursunuz. Size3.5 yıl diyen meemur bilmeden konuşmuş...

Kural şu: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleşir.

Üst Alt