Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4.5 yaşında çocuk, işitme cihazı ile duyamama ve fm alıcı sorunu..?

ufukonur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar,
arkadaşlar benim oğlan 4,5 yaşında 3 aydır cihaz kullanıyor.orta seviye işitme kaybı var. konuşması iyi. bazı harfleri tam çıkaramıyor. kreş e 2. dönemde başladı. öğretmeni diyoki dediklerimi kavrıyamıyor. mesela bir şey boyanacak, tüm çocuklar yazıyor ama benim oğlan yazmıyor, öğretmeni yanına gidip soruyor oda duymadım diyor.normalde bildigi şeyler aslında. sizce sebep ne olabilir. cihaza alışmada sorun yaşamadık,ama ilk zamanlar için normalmidir sizce. cihaz kontrol yaptırdık normal herşey. fm alıcı önerdiler. phonak marka cihaz ve bu fm alıcı fiyaı 6bin civarıymış. kullanan varmı sizlerde, paylaşmanızı rica ederim.

fm alıcı gurultulerde anlamayı kolaylastırdıgı soylenır ama ben bılmıyorum kullanmadım
cocuga cıhaz taktık dıye her seyı duyuyo anlıyo saglamlar gıbı olsun ıstıyorsunuz maalesef bu pek olamıyor
burda ogretmenınız ısıtme kaybının ne oldugunu bılıyorsa mesele yok ıdare etsın. yoksa bılmeden sızı panıkletmese ıyı olurdu
sızde bıraz daha az beklentınız olsa ıyı olur cocugun moralını bozmayın ayyy duymuyo dıye olanıyle mutlu olun ılgınızı eksık etmeyın
bu fm alıcınızı okul gıbı yerlerde kullanırsanız gurultulu ortamda daha ıyı anlıyabılır
cunku bızler gurultu olursa ısıttıgımızı daha zor anlıyoruz

verdiğin bilgiler için teşekkürler. işitme cihazı takmadan önce alçak sesleri duyamıyodu. şimdi bir nebze duysada okulda duyamıyor. bu geçicimidir acaba. alışma süresi ile alakalı bişeymi acaba

evde daha yakınsınız konusurken bıde gurultu yok tabı guzel anlıyacak. okulda ustelık bıde cocuk gurultusu cocukcagız duymaz tabı herseyı. seslerı duyoruz ama gurultude secılmıyo. soylenenlerı anlamak
bu gecıcı degıl oyle ıste

verdiğin bilgiler için teşekkürler. işitme cihazı takmadan önce alçak sesleri duyamıyodu. şimdi bir nebze duysada okulda duyamıyor. bu geçicimidir acaba. alışma süresi ile alakalı bişeymi acaba

merhaba , geçmiş olsun.. Öncelikle cihazın sesinin çocuk için yeterli olup olmadığını siz de evde test etmeye çalışın derim.. Küçücük ama dikkatini çekecek birtakım sesler oluşturun. bir anahtarlık sallayın yavaş yavaş mesela, ama sizi görmesin , arkası dönük olsa yeter.. hızlı değil, yavaş yavaş sallayın , bakalım dönüp bakıyor mu size.. veya bir bardağın içinde çay kaşığı çevirin. Şeker karıştırır gibi.. Bunları yaparken çocuk elinde bir başka şeyle meşgul olsun ama tv seyretmesin. Eğer dönüp sesi arıyorsa , duyma seviyesi için iyi olduğunu düşünebiliriz.. Geri kalan kısmı FM sistemi ile desteklenmelidir evet.. Bir alıcı ve bir verici ile çalışmaktadır. Şu an bizde kampanyaya alınmış fiyatı ile 3000 liraya satılmakta, çünkü aynı ürünün daha gelişmişini getirtiyoruz Danimarka'dan. Gelecek olan ürün de yüksek rakamla listelere girecek olduğundan bu fırsatı değerlendirebileceğinizi düşünüyorum. Bahsettiğim ürün FM dünyasının en verim sağlanmış ürünlerindendir. Araştırma yapabilmeniz adına ismini yazıyorum. SOLARİS FM SİSTEMİ . Bir de AMİGO var.. COCUK EGTM SSTEM Cihazlarınızın hangi marka olduğu önemli değil, sadece cihazlarınızın FM papuçlarını firmanızdan temin etmeniz yeterli.. FM sistemlerimiz FM uyumlu her cihazda kullanılabilmektedir. Araştırmalarınızı yaparsanız, biz yardımcı olmak üzere buralardayız )) Sevgiler , geçmiş olsun ... Ufaklığı öpün yerimize ))

FM cihazları konusunda şahsi düşüncem, çok yararlı olmalarına rağmen çoğu kez etkili bir şekilde kullanılamadıklarıdır. Örneğin Ufuk beyin oğlunun durumunda, cihaza alıcı pabuç takılması halinde bile öğretmenin de vericiyi kullanmada yeterli titizliği her zaman göstermesi gerekir. Hem alıcı hem vericiyi her zaman açık tutmak, bunların şarjlarının sürekli olarak takip edilmesi ve şarj edilmesi vb. gibi durumlar zaman içinde maalesef bu sorumlulukların savsaklanmasıyla sonuçlanıyor. Kendim de TV izlemek için benzer bir araç kullanıyorum. Ama çok çok önemli, kaçırmayı asla istemediğim bir program olmadıkça, aracı kullanmak bir külfet gibi geliyor. Dolayısıyla binlerce lirayı gözden çıkarmadan önce bu gibi durumların değerlendirilmesinde de fayda var. Kanaatimce, orta düzeydeki bir kayıpta sınıf ortamında neredeyse sıfır anlama söz konusu ise cihazın ayarlarının doğruluğunun araştırılması birinci öncelik olmalıdır. Bundan emin olunduktan sonra, hala anlayamama sorunu devam ediyorsa FM cihazı düşünülebilir.

sevgılı hunsal ıyı bır yere degındınız
duyan ınsanların bıze anlayıs gosterse bıle bu ogretmen guya bılgı gereklı. her ınsanın anlayısı bılgısı olsa bıle fedakarlık gereken boyle bırseyde ben olsam 4bucuk yasında cocuk ıcın bu parayı vermem ogretmenle anlasarak yuzune bakarak konusmasını rıca ederım

Merhaba Ufuk,

Gecmis olsun, benimde ayni yasta orta-ust isitme kayipli oglum var. 4 aylikdan beri cihaz takiyor; su anda sizinki gibi krese gidiyor.

Oglunuz 3 aydir cihaz takiyor demissiniz; su anda belki bir alisma sureci yasiyordur. Biraz daha zaman tanimakda fayda var. Size tavsiyem; evde ufakligin cihaz kulaginda iken - 6 ses testi- ni yapmaniz. Bu bizim herzaman konusma terapilerine baslamadan once yaptigimiz kisa bir test; ufakligin kulaklik ile butun sesleri duyabildigine emin olabiliyoruz. Bu sesler [em] , [ah] , [oo] , [ee], [şş], ve [ss] dir. Evde ara ara bu sesleri duzenli olarak ona soyleyip tekrar ettirirseniz, sesleri dogru aldigindan emin olabilirsiniz. - daha genis bilgi -
Using the Ling 6-Sound Test Everyday Donna F. Smiley Aural Habilitation - Children Pediatrics 1087
http://hope.cochlearamericas.com/sites/default/files/sound_foundation/SF_Ling_6_SoundTest.pdf
Iphone icin app - Ling 6 Sound App by Eric Seneca

Ayrica tavsiyem, krese gidip oglunuzu izleyin. Nerede oturuyor, neleri duyuyor, neleri duymuyor, ogretmeni nasil sesleniyor vs. Sonucta oglunuzu siz en iyi taniyorsunuz ve ogretmeni ile konusup onun icin en dogru olani bulacaksaniz...

arkadaşlar paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. dediklerinizi yapacam. şuan fm cihaz almadım ama takipteyim.

iyi günler,

arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı akşamlar dilerim. size bir sorun olacak. zira bilgisi ve deneyimi olanlar paylaşırsa hem ben hemde bu konudan istifade etmek istiyecek tüm arkadaşlar faydalanacaktır. konu aşağıdadır.

5 yaşına girecek olan oğlum 5 aydır işitme cihazı kullanmaktadır. ilk kalıbını iyi bir firmada yaptırdık (reklam olsun diye yazmıyorum firma adını) fakat arada bir,özellikle çocuğun hareket ettiği anlarda cihazdan uğultulu ses geliyodu. başka bir kalıbı sonra heznederda ayrı bir firmaya yaptırdık. çocuk bi kaç gün kulağım ağrıyo dedi. kalıp genişti heralde ama uğultu olmadı. sonra ilk aldığımız firmaya uğradığımızda odyolog bu kalıbım kalitesiz olduğunu,kanalların çok su tıpluyabileceği söyledi. ve ayrıca başka tesirlerininde olabileceğini bildirdi.
böyle bişey olabilirmi. kalıp cinsleri farklı olurmu. geniş olması zararlımıdır. veya yukarda yapmış olduğumuz bir hata varmı sizce. farklı bir görüş ve bilgi verebilecek arkadaşlar yazarsa sevinirim. hepinize hayırlı günler.

kulak kalibi kaliteli olur diye bisi yok. kulak kanalina uymasi birde isitme kaybimizin cesidine gore sekli degisir. her kalip yaptim diyen yalan soyler vallahi bir avuc ise yaramaz kalip sahibi oldum. sizinki cocuk yazik. oyle bir rahatsiz ederki siki kalip birde yara filan yapabilir. dikkat edin baskasini yaptirin. bos kalipta iyi degil otermis. ama otme birazda cihazin kalitesi odyometristin ayar becerisi ile ilgilidir. kalip alacak biri isin ustasi olmadikca hem can yakar hemde birseye benzemez kalip.

ufuk bey birde simdi oticon cocuklar icin sensei diye bir cihaz cikarmis bu cocuklar icin ebeveynler kalibi yanlis taktiklari zaman otermis diye okumustum. eger parayi gozden cikarabiliyorsaniz ne guzel yenilik acemi anneler babalar icin

Kulak kalıbı deyip geçmemek gerek, uygun olmayan bir kalıbın fiziksel olarak dış kulak kanalına verdiği rahatsızlığın yanı sıra, cihaz kullanıcısının işitme kalitesine de direkt etki ettiğini göz ününde bulundurmak gerekir. Bu nedenle kulak kalıbını mutlaka iyi bir yerde yaptırın. Kalıp konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz değerli görüşlerini bu forumda da zaman zaman paylaşan Dr. Mehmet Akşit'in yazılarını forumda ve Internet'te bulup okumanızı öneririm.

Kulak kalıbı elbette ki çok önemli. Malzemesi de , yapan kişi de ayrı ayrı önem taşır. Kulak kanalı alerjik reaksiyon gösterebilir. Parlak ve şık bir görüntü vermesi için kullanılan lak , bu ve benzeri durumlarda atılmamalıdır. Anlattığınız konuda şu sonuç çıkıyor aslında , ilk yapılan biraz küçük, sonraki ise biraz büyük yapılmış. Yani hem kulağını acıtmayacak şekilde, hem de tam olarak kulağına oturacak şekilde bir kalıp yapılması gerekiyor. Sizin kalıplarda ikisi de tutturulamamış sanırım. Ben kalıp traşlattırmasını tasvip etmiyorum, doğru alınan kulak izi, doğru kalıp malzemesi,ve iyi kalıp yapan kişi bir araya geldiği sürece tek seferde çözülmeli işiniz. Geçmiş olsun. ( kulak kanalları hassastır , kalıp vurması neticesinde yara oluşması ve enfeksiyon riski elbetteki daha da kolaylaşır bu durumda )

Üst Alt