Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 ay sonra geçerliliği bitecek rapor ile emekli olabilir miyim?

FBalan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi emeklilik hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi acaba
Vergi indirimi emeklilik başvuru su yaptım 17.03.2020 de epilepsi hastasıyım pisikiyatriden 6 ay süresince poliklinik takip sonucu karar verilmesi diye yuzde 25 yazan raporu verdiler. .1.09.2020 de tekrar sehir hastanesinde kontrollerim yapıldı. Yüzde 59 raporum nisan sonunda geldi .vergi dairesinden alıp sgk ya götürdüm.16.mart 2021 de kontrol muayene yazmışlar bu nedenle emekli olamayacagımı söylediler.pandemi nedeniyle nisan sonunda. Yazı gelmiş ankaradan .ancak benim raporum 29 eylül 2021 de doluyor.bu konuda bilgisi olan varmı ne yapmalıyım nereye itiraz edebilirm.

FBalan

29 Eylül'de rapor süresi doluyorsa ve/fakat siz olası yeni raporun da %40 ve üzeri olacağından eminseniz, bu süreli raporla emeklilik başvurusunda ısrarcı olabilirsiniz. Böylece 3-4 ay fazla emekli maaşı bağlanmış olur. Süre sonunda kontrole gider, emekliliğinizin devamını sağlarsınız.
Ama Eylülde rapor yenilerken %40'ın altına düşme riski varsa, ben olsam birkaç ay bekler, raporu yeniler, sonra o yeni raporla emekliliğe başvurudum.

Üst Alt