Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aylığına aile fertlerinden biri sigortalı çalışırsa aylıklarımız kesilir mi?

dadaloglu_21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 Kişilik bir aile.
1 çocukları üniversite okuyor burs alıyor. (18 yaş üstü ve başka ilde okumasına rağmen sanırım okul okuduğu için hala haneden sayılıyor ve burs gelir olarak ekleniyor. Burs bedeli 675 TL)
Bu ailenin geliri 2022 ve evde bakım.
Vakıf bazen 45-50 günde 350 TL ödüyor ve 80 TL elektrik faturası yardımı alıyorlar.
Bunun dışında hiç gelirleri yok.
Üniversite okuyan bu yaz 4 aylığına turizm de sigortalı asgari ücrete çalışırsa sorun çıkar mı?

dadaloglu_21

bence adresle oynamayın 4aylık kesıntıyı göze alın okuyan sigortalı olsun 4 ay sonra gene muracaat edersınız 2022 için

-mka

Peki kesin olarak aşıyor mu 5 kişilik aile geliri çocuk çalışırsa?
Şuan ne kadar sınırdayız onu dahi bilemiyorum?

dadaloglu_21
gelirinizi bilmedıgm için ancak alttakı gibi diyebilirm sınırdamısınız geçiyonuzmu artık o na göre karar verirsin ama bana kalırsa gene dıom 4 aylıgına 2022 den vazgeçmeyi göze alır sigorta başlangıcı yaptırmayı tercih ederim.ilerde nelerle karşılaşacagımızı bilemeyız 4 ay demek 120 gün sıgortalı olmak demektır
[FONT=sans-serif]
kardeş 2022 nin kesilmemesi için evinize her ne ad adı altında olursa olsun giren gelirn toplamı 5 kişi oldugnuz için 5 x 609 : 3045 lirayı geçmemesi gerekıyor
eğer kirada ikamet edıyosanız emsal kira bedeli gelirinizden düşer bu avantajdır.emsal bedel düşülünce belkı 2022 kesılmeyebilir
ebm nın kesilmemesi içinde 5 x 1219 :6095 lirayı geçmemesi gerekıyor

[/FONT]
2022 yi hesap ederken alınan 2022 eklemıcen,ebm yı hesap ederkende alınan ebmyı eklemıcen gelirlerine onun harıcı ne gelir varsa hepicini eklicen

-mka

Cevap verme nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
Tüm gelirler zaten ilk msj'da yazılı.
Babama ait ama kira tabii..

dadaloglu_21

ordaki bilgilere göre aü ile çalışıldıgı taktırde 2022 kesin kesilir
çalışmak isteyen aü ile çalışsın alcagı para yaklasık 2022 nin 3 katı bunun 2022e denk gelen 700ü ailesıne verse ailenın maddı kaybı olmayacak ama kendıne çok avantaj sağlayacak sigorta başlangıcı olacak sigorta günü olacak ve aüden kendıne ekstra para kalacak çok daha avantajlı bu durum.iş bitince 2022 ye yenıden başvurusunuz daha önceden evraklarınız kurumda olduğu için çok olsa 2 ay beklersiniz.

-mka
Bu ikametgahını götürürse de mi kesilecek?
Götürürse bu gelirler 4 kişiye düşeceği için sorun olur mu ayrıca?
Hocam çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.
Zahmet veriyorum kusura bakmayın lütfen.

dadaloglu_21
ikameti aldırmak isteyen çalışacak olan öğrenci ise öğrenci oldugu için farketmez.ikametle falan ugrasıp yorulmasın üst mesajdada söyledıgım gibi yapsın çok bı kaybı olmaz.inanın sigorta başlangıcı olacagı için çok daha ii olur

Üst Alt