Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aylık 87 TL vergi indirimi olması doğru mu?

m3rt1905

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
İş yerimle görüştüm ve yazıda bana 2010 başından itibaren Sakatlık indirimi (%40) yani 4 aylık bir dilimi yatıracaklardı
Fakat Bordroda Gördümki BRÜT olarak 87.15 tl Yatırmışlar
ben bu rakamı 4 aylık tutar oldugu ıcın 4e boldugumde 21.78 tl Brüt olarak çıkıyor. Siz 24 tl Net fark ederdemiştiniz .
Bu İndirim nasıl hesaplanır ve şirketim düşündüğüm gibi az mı yatırmıs ? İtiraz etmeli miyim ne yapmam Gerekir ?

Bence 3-5 tl nın lafını yapma.
Vergi indirimi almışsın ne guzel erken emeklılıge hak kazanmıssın bu daha onemlı yoksa 24 alsan nolur 34 alsan nolur.

3 - 5 tl olsn. Net 24 tl elıme gecer demıslerdı Brüt olarak 21 tl yatırmıslar. Onuda Geçtim şirket mesaileri yatırırken 1 dkkanın 1 kurusun hesabını yapıyor.Bu benım hakkım ve 1 kurus dahi olsa Onlara neden bırakıyım ? .Hakkımın Yenmesine göz yumamam 1 kurusda olsa 100tl de olsa . Saygılar :))

:) :) :) :) :)

senin bakdığın yer Asgari Geçim İndirim tutarı olmasın bir dah kontrol et?
sakatlık indirim tutarın brüt 160 tl dir.Farkı kapatması için seni geçici olarak 1.derece veya 2.dereec sakatlık indirimden yaralandırabilir.

Benim bildiğim;
Devlet bürüt maşının üzerinden o yıl için belirlenen tutardan gelir vergisi almıyor.
Vergi almadığı tutar ise iş yeri tarafından maaşa ekleniyor

Örneğin:
3. Derece 160 TL
Vergi Oranı % 20
Maaşa eklenecek tutar. 32 TL

Hocam Ben tip 1 diabet hastasıyım % 40 raporum var ve Ankara'dan da o şekilde geldi. Maliyeden 01.01.2010 tarihinden itibaren vergi indirimlerini bu şahsa ödemeniz gerekir die yazı yazdı iş yerime.
4 Aylık bi zaman dilimi.İşyerim bana 4 aylık olarak 87.15 BRÜT tutar yatırdı.
İlker abinin hesabına göre 160x16=24 tl net maaşıma eklenecek tutardı. Ama ben 87.15'i 4 e bölunce 21.78 BRÜT tutar cıkıyor. 3. dereceden sakatlık ındırımı alıyorum 2010 yılı itibariyle 160 tl indirim oluyor .Bunlara göre şirketim eksik yatırmıs olmuyormu sizin bilgilerinize dayaanarak şirkete itirazda bulunacagım Değerli yorum ve görüşleriniz için Şimdiden Teşekkür ediyorum...

sana orda yatırılan 3 aylık arkadaşım. Ocak-şubat-mart 87.15 : 3 => 29.5 tl brüt olarak. yani elind gene 25 gibi bişey geçti. nisan ayıda ek indirimler yada vergi indirimi adı altında yazıyodur. orada nisan ayı için direk 160 tl yazar. oradaki 160 için de bi 25 alırsın toplam 100 lira maaşında fark almışsındır. iyi hesapla derim.

Bende senin gibi telaşa kapıldım gittim bu ne kardeşim hani 4 aylık para dedim bide çok biliyomuş gibi :D bana bu açıklamaları yaptılar :)

Üst Alt