Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aylık askerim. Psikolojik rahatsızlık geçirdim. Askerlikten muaf olur muyum?

bağcılar34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tuncelide askerlik yapıyorum dağın başında yanlızlıktan kafayı sıyaracak dereceye geldim ailemin durumu hiç iyi değil aklım sürekli onlarda artık dayanamadım kendime zarar vermek istedim ve beni rehberlike yolladılar oradan gata sevk alarak gata gittim oradan 21 gün hava değişimi verdiler uyum bozukluğu yazıyor şimdi birliğime teslim oldum ve hiç iyi hissetmiyorum kendimi bunu yapabileceğimi sanmıyorum daha 4 aylık askerim ve ailemin durumu oldukça kötü babamın çok büyük miktarda borcu var ve evde tek çalışan o destek olmam gerekirken ben neredeyim bu beni çok kahrediyor ve kendime çok büyük derecede zarar verme isteklerinde bulunuyorum tekrar gata sevk verdiler acaba beni askerlikten muaf ederlermi lütfen yardımcı olun ?

Kendine zarar verince, babanın borçları kapanacak mı...

Ferhat, muafiyet verirler mi bilmek mümkün değil. Ama 30 günlük rapor verilir diye düşünüyorum. Bir de, rapor süresi dolduğunda birliğine teslim olmadan önce yaşadığın yere yakın askeri hastaneye gidip oraya raporun uzatılması için başvurabilirsin (hastaneye gitmek için askerlik şubesinden sevk alman gerekir).

Ben de askerdeyken benzer bir durumla karşılaşmıştım. Hem babam kalp ameliyatı olmuştu hem de büyük bir maddi dolandırıcılık ile mağdur edilmiştik. Onun için ne hissettiğini az çok anlıyorum. Zor zamanlarda sakin kalmaya çalışmalısın. ELinden bir şey gelmez. Hele öyle kendine zarar vermek felan, böyle şeyler düşünme... Sakin ol. Göreceksin, her şey zamanla düzelecektir.

Kardeş psikolojik rahatsızlıklarda ince eleyip sık dokuyorlar . eğer sivildeyken psikolojik tedavi gördüysen ki bunu belgeyle ispat etmelisin ,hava değişimi devam ettirip bir süre sonra muaf edebiliyorlar , ama askerden geldiysen genelde muafiyet vermiyorlar . Geçen hafta gatada kontrol oldum , er muayenesi , epey bir asker vardı orda da fakat biraz katı davrandılar muafiyet konusunda . Sen içini ferah tut öncelikle , kendini muafiyete odaklama . Allah yardımcın olsun ..

kardeş biz 19 ay askerlik yaptık şu an 12 ay askerlik var zaten 4 ay yapmışsın sebahat et 8 ay dişini sık bizde maduriyet ekonomik durumundan çok sıkıntı cektik sen olumlu bir sonuç alamaz isen rapor konusunda sabahat etmekten başka şansın yok psikolojini bozarak kendine ve ailene daha çok zarar verirsin allah sabır versin

bağcılar, ablası senin durumunda olan bir arkadaşa 30 günlük hava değişiminden sonra askerlikten muaf tuttular:http://www.engelliler.biz/forum/ask...n-gatadan-uyum-bozuklugu-raporu-verdiler.html
bu arkadaş bana twitterden ulaşmıştı gelişmeleri oradan aktarmıştı. senin durumuna benzior hikayesi. o da kendine zarar vermişti. işin içinde kendine zarar verme olunca ve uyum sorunu geçmeyince bekletmiorlar. en kötü ihtimal tekrar hava değişimi verilir. ama sanmıyorum anlattığına göre halen sıkıntın devam ediyor hava değişimi işe yaramamış. o yüzden çekinme skıntının devam ettiğini anlat zaten görürler de. boyle durumda askerlikle ilişiğin kesilir. sakın kendine zarar verecek bir şey yapma. GATA bunda muafiyet verecektir sana.

askere elverişsizdir dedi komutanlarım ve işlevsellik formu yaptılar muaf olacağımı dediler ankara gatada acaba ankara o dosyayı iptal edipte hava değişimi uygulaya bilirmi he bu arada 2 kez aldım zaten hava değişimi yardım ederseniz sevinirim saygılarımla

Askerim F29*organik*olmayan*psikoz?*tanisiyla toplam 6 ay 15 gün hava degisimi verdiler eylul 2014 te.biticek hava degisimi sonunda elverissiz raporu verirler mi?6 ayinin 3 ayini ankara gata 3 ayini istanbul gata verdi.birlige dönüp 45 günüm kaldi diorum göndermiolar.sizce çürük mü vercekler bole.bi prosedur mu var

Üst Alt